Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahar geldi çiçekler açtı!

Yazının Giriş Tarihi: 02.05.2021 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.05.2021 00:01

Onur dışında 10 vakıfköy fidanının çiçek açtığı oyunun vaadettikleri maçın ilk 15 dakikasında belli oldu. Karşılaşmanın ilk pozisyonunu Burak Kapacak ve Eren’in bencilliği ile harcayan Bursaspor Mustafa Er‘in önümüzdeki sezonun en önemli ipuçlarından biri olan geriden oyun kurma opsiyonundaki ısrarı sonucundaki top kayıplarından bir tanesinde Onur‘un ayağından yediği golle geri düşse de özellikle orta sahada kazandığı topların dik ve hızlı oyuna dönüşmesinde boş paslarla vakit kaybetmeyen Bursaspor oyuna hemen ağırlığını koydu. Golcü sihri üzerine yapışan Eren, yetenekleri devamlılığı birleşirse çok önemli bir geleceğe sahip olabilecek olan Çağatay ve en genç tohum Hamza’nın 11 de başladığı oyunda iki genç kadronun sıklet farkı maçın başlama ve bitiş düdüğü arasında çok net gözüktü.

Rakip Eskişehirspor’un sorunları, küme düşmüş olması Bursaspor’un istediklerini sahaya çok daha rahat yansıtması adına bir avantaj olsa da Vakıfköylü Timsahların oyuna bakış açıları ciddiyetleri çok önemliydi attıkları 5 golün iki katını da kaçıran Bursaspor için bu çileli sezonun son haftasına işini doğru yapmanın gururu ile girme şansını da yakalamış oldu. Mustafa hocanın bir Teknik Direktör değil de ‘eğitmenliğe’ soyunduğu bu son oyunlarda kendi oyun felsefesini bu geç fidanlara empoze etme çabası da çok önemli.

Şifre net geriden oyun kurma-dik oyun-kenar ve merkez hücum opsiyonları topa sahipken/top rakipteyken ise doğru kapanma ve kazanılan toplarla dik ve skora hücum. Bu düşünce önemli ancak daha da önemlisi bu teoriyi pratiğe çevirecek kadro. İşte top burada yeni oluşacak yönetimde çünkü hocanın bu felsefesi bu kadro ile pratiğe dönüşmez. Şampiyon Bursaspor‘un temeli sağlam şimdi ünce işçilik lazım. Hem bu kadrodan doğru iskelete sahip çıkacaksın hem üzerini oya gibi işleyeceksin. Bu yüzden takım mühendisliği her zamankinden önemli. Günün üzücü durumu şu ki Bu iki büyük camianın bir daha ne zaman hangi ligde karsı karsıya geleceği. Temennin bizim ve Eskişehirspor’un bundan sonraki ilk oyunlarının Süper Lig’de olması. Oyunun sonu içinde belirtmem gereken, bugün Vakıfköylü tohumlar çiçek açtı ÇİÇEKLERİ KOPARTMAYIN!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.