Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AVRUPA MODU

Yazının Giriş Tarihi: 17.09.2021 00:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.09.2021 00:07

Galatasaray, Lazio karşısında aldığı galibiyetle Avrupa Ligine sükseli bir başlangıç yaptı. Temmuz ayından bu yana oynadığı on maçta da, taraftarlarının yüreklerini ağzına getirmeyi başaran Sarı Kırmızı’lı temsilcimiz, İtalyan rakibi karşısında şu ana kadar ki en iyi maçını oynadı.

Sezonun erken açmak zorunda kalan, transfer dönemi boyunca kabuk değiştirip genç ve iştahlı oyuncuları kadrosuna katan Galatasaray, defolarından arınmış daha derli toplu, daha takım gibi oynadı. Rakibine kolay pozisyon (bir sefer hariç) vermedi. İdeal stoper tandemi ile bu maçta buluşan Cim-Bom, geriden oyunu daha rahat ve doğru kurdu.  Çok koşan ve her pozisyonda rakibinden bir  fazla olan orta saha kurgusu, Lazio’nun oyunu kendi sahasında kabul etmeye zorladı. Galatasaray, Rakip sahada zaman zaman ters toplarla İtalyan defansının dengesini bozmaya çalıştı ve bunda da başarılı oldu. Dönen ikinci topları da rakibine vermeyen Sarı Kırmızı’lı temsilcimiz oyun anlamında da rakibinden üstündü.

Meşin yuvarlak çizgiden geçmek için ilk yarıda nazlansa da, Morutan’ın şişirme ortasında Lazio kalecisinin davetkârlığına daha fazla kayıtsız kalamadı ve sevgilisinin kolların atlar gibi buluştu ağlarla. Topunda canı olduğunu, istediği zaman içeriye gireceğinin net örneğiydi bu pozisyon. Gol sonrası, oyunu, genellikle kendi sahasında kabul eden Galatasaray, Lazio’ya net pozisyon vermedi. Sezon başından beri bıçak sırtı oynayan temsilcimiz, futbolun doğrularını yaparak ve mücadeleden vazgeçmeyerek Avrupa Ligi’ne ‘merhaba’ dedi. Moskova’da oynanan Lokomotiv Moskova- Marsilya maçının beraber bitmesiyle de bu galibiyet taçlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.