Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aşılmayan basamaklar ve KPSS

Yazının Giriş Tarihi: 08.08.2022 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.08.2022 00:06

Her insanın bir sınavı vardır. Gençlerin sınavı ise ucu bucağı görünmeyen bir yol gibi. Yıllarca mezun olmak için çabala, mezun olduktan sonra çabala, mülakatlarda çabala derken, tabii bu aşamaya kadar elenmemek büyük bir lütuf. İnsanın bütün sinir sistemiyle oynayan bir sisteme sahibiz. Çünkü sınavları kazanmakta yetmiyor. Güzel bir puana sahip olsan dahi ya mülakatta eleniyorsun ya da 81 ilden hiç bir yere atanamıyorsun. Ee ben o kadar emek verip çalıştım, güzel puan aldım sorun nerede?

Sorun sistemde...

Çoğu kişi KPSS denen bu illet sınavdan nasibini almıştır. Ders çalışma dönemini bilen bilir, dünyayla ilişiğini kesip, 3-4 saatlik uykularla yetinip kitaplarla hemhal oluyorsun.Sınavın stresine değinmiyorum bile. Emeğinin karşılığı olan puanınla tercih hayalleri kuruyorsun ve sen o hayalleri kurarken, hayallerine seçilmiş kişilerin farkına varamıyorsun.

Gel gelelim gündemimize...

31 Temmuz'da gerçekleştirilen KPSS sınavındaki bazı soruların Yediiklim Yayınevi'nin soru kitapçığıyla aynı olduğu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Devlet Denetleme Kuruluna talimat verdi ve hemen ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı. DDK’nın suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olayla alakalı soruşturma başlattı ve sınav iptal edildi.

Aslında aşinayız bu duruma. Önceki yıllarda çıkan skandallardan ya da mülakatlardan...

Bu sefer yankı büyük oldu. Belki de sosyal medyanın gücü harekete geçirdi yahut seçim alametleri diyebiliriz. Diğer bir ihtimalse büyük bir komplo olduğu...

Soruların çalınması ihtimali konuşuluyor. Bu sorular sınavdan önce kitaplara basılmadı mı? Bu denli önemli bir sınavda ÖSYM'nin soruları denetleyen ekibi yok mu? Yeterince zorlaştırılan bir sınavda böylesine bir hataya göz yumulması liyakatsızlığı sorgulatıyor.

Şayet sorular çalındıysa da tek çalınan sorular değil. Ülke ekonomisinin gençleri umutsuzlukla boğduğu zamanlarda, insanların bir ümit normal standartlarda yaşamak için kalem çürütüp girdiği bu sınavda insanların emekleri de çalındı.  Bu sistem uğruna binlerce genç stres altında psikolojik olarakta çöktü. Bu kadar emeğin karşılığında umut hırsızlığından daha büyük suç mu olur?

Gençlere artık imkan tanıyın, zor olan bu yolda yollarını çakıl taşlarıyla bezemeyin ve acilen bu sisteme bir çözüm üretin. KPSS sınavıyla insanları denemeyin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.