Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüksekova yine karıştı: 2 ölü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çıkan olaylarda 2 kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2013 20:17
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2013 22:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yüksekova yine karıştı: 2 ölü
  Hakkari'nin Yükseova ilçesinde, Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Derneği (MEYA-DER), PKK'lılara ait mezarların tahrip edildiğini öne sürerek basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını ardından da bir grup gösterici polislere havaifişek atmaya başlayınca olaylar çıktı. Olaylar üzerine esnaf kepenk kapattı.

Yüksekova ilçe merkezinde biraraya gelen yaklaşık 400 kişi, PKK'lılara ait mezarların tahrip edildiğini öne sürerek Orman Mahallesi'ndeki mezarlığa kadar yürüdü.

Kalabalık buradan da tekrar ilçe merkezine dönerek, Cengiz Topel Caddesi'nde basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık dağılırken, yüzleri kapalı 30- 40 kişilik bir grup ise güvenlik önlemi alan polislere havaifişek ve taş atmaya başladı.

Polis, gözyaşartıcı bomba ve tazikli su kullanarak göstericileri dağıttı.

Ara sokaklara kaçan göstericilerle polisler arasında kovalamaca başlayınca, esnaf da kepenk kapattı.

2 kişi öldü

Olaylar bir süre sonra çığırından çıktı.

Polisle göstericiler arasında çıkan çatışmada 34 yaşındaki Veysel İşbilir ile 32 yaşındaki Mehmet Reşit İşbilir ağır yaralandı ve kaldırıldıkları hastanede öldü. Ölenlerin amca-yeğen oldukları belirtildi.

Ölüm haberinin duyulması üzerine de ölenlerin yakınları hastaneye akın etti.

İlçede gerginlik daha da tırmandı, ve hasta çevresinde önlem alan polislerin gitmesini istedi.

Polis buradan ayrılmayınca kalabalığın tepkisi saldırıya dönüştü. Güvenlik güçleri göz yaşartıcı bomba kullanınca hastanede ve çevredekiler zor anlar yaşadı. Atılan taşlar ve polisin müdahalesi sırasında hastanenin camları da kırıldı.

Valilikten açıklama

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, "Güvenlik kuvvetleriyle çatışmaya giren ve hastaneye yaralı olarak kaldırılan Veysel İ. ve Mehmet Reşit İ. isimli şahıslar hayatını kaybetmiştir" denildi.

Valilik açıklamasında, ilçenin Oslo Kavşağı'nda saat 14.30 sıralarında sözde bölücü terör örgütü şehitliklerine verilen zararları kınamak amacıyla gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından 150-160 kişilik grubun içindeki maskeli 25-30 kişinin, molotof kokteyli, el yapımı patlayıcı (EYP) ve havaifişek ile güvenlik kuvvetlerine yönelik saldırıya geçtiği belirtildi.

Polis çevik kuvvet unsurlarının, saldıran eylemci gruba gaz ve suyla müdahale ettiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi: "Olayların başlamasından bir saat sonra da eylemciler, bu defa 8-9 uzun namlulu silahla değişik mevkilerden TOMA'lara ateş etmeye başlamışlardır. Ateş sonrası isabet alan zırhlı araçlarda önemli hasar oluşunca polis özel
harekat timleri devreye sokulmak zorunda kalınmış ve şehir merkezinde silahlı çatışma meydana gelmiştir. Güvenlik kuvvetleriyle çatışmaya giren ve hastaneye yaralı olarak kaldırılan Veysel İ. (34) ile Mehmet Reşit İ. (32) isimli şahıslar hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgili adli makamlarca soruşturma başlatılmıştır."

Açıklamada, Hakkari'de kamu kuruluşlarınca düzenleme yapılan veya tahrip edilen herhangi bir mezarlık bulunmadığı ifade edildi.

Kaynak: CNN Türk

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.