Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Tekinarslan’dan Kilis’e roket saldırısı hakkında açıklama

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekatı sonrasında Suriye’nin Afrin bölgesinden atılan roketlerin amacının halkı korkutmak olduğunu belirterek “Kilis halkı ne Zeytin Dalı Harekatı’na verdiği destekten, ne ülkesine...

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2018 20:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2018 20:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Tekinarslan’dan Kilis’e roket saldırısı hakkında açıklama

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekatı sonrasında Suriye’nin Afrin bölgesinden atılan roketlerin amacının halkı korkutmak olduğunu belirterek “Kilis halkı ne Zeytin Dalı Harekatı’na verdiği destekten, ne ülkesine sahip çıkma duygusundan, Türk halkı için yapılan operasyona desteğinden bir milim geri adım atmıyor” dedi.

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Suriye’nin Afrin bölgesinden Kilis’e düzenlenen roketli saldırı sonrasında basın açıklaması yaptı. Olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Tekinarslan, “Terör örgütü tarafından roketler sivil insanların üzerine gelişi güzel atılıyor. Bunu rağmen Kilis halkı ne Zeytin Dalı Harekatına verdiği destekten, ne ülkesine sahip çıkma duygusundan, Türk halkı için yapılan operasyona desteğinden bir milim geri adım atmıyor” ifadesini kullandı.

Vali Tekinarslan, şunları kaydetti:

“Bu saldırıların amacı korkutmak, yıldırmak, sindirmektir. Fakat siz bu şehirde herhangi bir yılgınlık veya insanlarımızın gözünde zerre kadar korku görüyor musunuz? Burası bizim vatanımız, bizim toprağımız, bir milim dahi yerimizden kıpırdamayız. Vatandaşlarımızın sabrıyla bu saldırıları ortadan kaldıracak, bu terörü bitirecek olan Zeytin Dalı Harekatı’nı bildikleri için, bu harekatın başarıya ulaşması için askerlerimiz için dua ediyorlar. Kilis halkının kararlı duruşu, vatan sevgisi, bu gafillerin sonlarının ne olduğunu görür. Allah’ın izni ile biz gündelik hayatımızı devam ettireceğiz. Bu konuda acil yardım, acil müdahale, yangınla mücadele konularında bütün tedbirleri aldık. Bu roketler hedef gözetmeksizin sivil insanların üzerine atılıyor. Diş hastanemize 10-15 metre mesafeye, insanlar ibadet yaparken camimize, alışveriş merkezine atıldı. Terör örgütünün hedefi insanlarımızı yok etmek. Terör öğürtü çocukların umutlarını yok etmeye çalışmaktır. Bunların başka bir hedefi yoktur. Biz karıncayı incitmeyelim, diye duyarlı bir şekilde hareket ederek güvelik faaliyeti yürütüyoruz”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.