Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kiracısının kapısını baltayla kıran sanığa 1 yıl 8 ay hapis cezası

Bayrampaşa’da anlaşmazlık yaşadığı iddiasıyla kiracısının kapısını baltayla kıran sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme, sanık Naim Akgün’ün 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2023 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2023 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Bayrampaşa’da anlaşmazlık yaşadığı iddiasıyla kiracısının kapısını baltayla kıran sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme, sanık Naim Akgün’ün 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Bayrampaşa’da 11 Ocak 2022’de kira borcunu ödemediği iddiasıyla kiracısının kapısını baltayla kıran sanık Naim Akgün ‘ün (94) ‘silahla konut dokunulmazlığını ihlal’ suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis talebiyle yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 39. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Naim Akgün katılmadı. Duruşmada sanık avukatı hazır bulundu.

"Suriyeliler 3 kişi olarak oturmaya başlamışlar ancak daha sonra evde 15-20 kişi kalmaya başlayınca mahalleli şikayetçi oldu"

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanığın oğlu İhsan Akgün, ‘’Olayın olduğu apartman babama aittir. 16 daire vardır. 4 kardeşe 4’er daire olmak üzere bölüştürmüştür, tapularımızı da vermiştir. Olayın meydana gerçekleştiği daire bana düşen dairedir. Tapu da benim adıma kayıtlıdır. Babam bu paylaşımı yapmadan önce evi Suriyelilere kiraya vermiş. Suriyeliler 3 kişi olarak oturmaya başlamışlar ancak daha sonra evde 15-20 kişi kalmaya başlayınca mahalleli şikayetçi oldu. Kirayı da ödemiyorlardı. Sinirlenmiş, kapılarına gitmiş ve kapıya balta ile vurmuş. Kiracıları icra yolu ile çıkartmaya çalıştım ancak çıkartamadım. Daha sonra Bayrampaşa Belediyesi bunlara ev tahsis edince evi boşaltmışlar. Babamın evin içine girip girmediğini bilmiyorum. Evin içinde herhangi bir zarar göremedim ancak kapı parçalanmıştı’’ ifadelerini kullandı.

1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı

Alınan beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Naim Akgün’ün sabıkasız olmasını dikkate alarak, ‘silahla konut dokunulmazlığını ihlal’ suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırarak hükmün açıklanmasını geri bırakılmasına karar verdi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Naim Akgün’ün, müştekiler Amina Hasan ve Rahaf Shaham Kabaa’nın kiracı olarak oturdukları evin sahibi olduğu kaydedildi. Hazırlanan iddianamede, Akgün’ün 11 Ocak’ta kira borcunu ödememeleri gerekçesiyle müştekilerin oturduğu eve elinde baltayla gittiği, kapıyı kırarak içeri girdiği, dairenin kapılarına ve camlarına zarar verdiği aktarıldı. Baltanın silah sayıldığının da belirtildiği iddianamede Akgün’ün ‘silahla konut dokunulmazlığını ihlal’ suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.