Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Japonya’da arkadaşını öldürüp yiyen katil hayatını kaybetti

Fransa’nın başkenti Paris’te Renee Hartevelt’ı 1981 yılında öldüren ve cesedini yiyen "Kobe Cannibal" lakaplı Japon katil Issei Sagawa’nın, 73 yaşında zatürre nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2022 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2022 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Fransa’nın başkenti Paris’te Renee Hartevelt’ı 1981 yılında öldüren ve cesedini yiyen "Kobe Cannibal" lakaplı Japon katil Issei Sagawa’nın, 73 yaşında zatürre nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Fransa’nın başkenti Paris’te Renée Hartevelt adında Hollandalı bir kadını 1981 yılında öldürdükten sonra cesedini yiyen "Kobe Cannibal" lakaplı Japon katil Issei Sagawa hayatını kaybetti. İşlediği cinayetle popüler kültür ikonu haline gelen 73 yaşındaki Sagawa’nın uzun süredir bakımını üstlenen ağabeyi, kardeşinin 24 Kasım’da Tokyo’daki bir hastanede zatürre nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Arkadaşını öldürüp cesedini yemişti

Japonya’nın Kobe kentinde 1949 yılında zengin bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Sagawa, 28 yaşındayken edebiyat üzerine doktora yapmak için Fransa’ya gitmiş, 11 Haziran 1981’de Sorbonne’dan sınıf arkadaşı Renee Hartevelt’i bir okul ödevi için şiir çevirme bahanesiyle akşam yemeğine davet ettikten sonra tüfekle vurarak öldürmüştü. Kurbanın cansız bedenine tecavüz eden Sagawa’nın daha sonra cesedin bazı parçalarını yediği ortaya çıkmıştı. Kendini zayıf, çirkin ve küçük olarak tanımlayan Sagawa, Hartevelt’i yiyerek onun yaşam enerjisini emmeyi istediğini iddia etmişti. Cezai ehliyeti bulunmadığı gerekçesiyle Fransa’da yargılanamayan Sagawa, daha sonra Japonya’ya getirilerek bir hastaneye yatırılmıştı. Dava dosyasının Fransa’da kapatılmış olması nedeniyle ülkesinde de yargılanamayan Sagawa’nın sağlıklı olduğu sonucuna varan doktorlar, cinsel sapkınlığının Sagawa’nın cinayet için tek motivasyonu olduğunu açıklamıştı.

Ünlü oldu

Sagawa’nın 12 Ağustos 1986 da hastaneden çıktıktan sonra normal yaşamına dönmesi büyük tartışmalara neden olurken, işlediği cinayet kitap ve filmlere konu olan Sagawa bir popüler kültür ikonu haline gelmişti. 1986 ve 1997 yılları arasında programlarda sıkça misafir konuşmacı ve yorumcu olarak yer bulan Sagawa, kitaplar yazıp dergilerde yorumlar kaleme almıştı. Yıllar içinde tepkiler nedeniyle popülaritesini kaybeden ve 2013 yılında sinir sistemine kalıcı hasar veren bir beyin hastalığı nedeniyle hastaneye kaldırılan Sagawa’nın bakımını o dönemden beri erkek kardeşi üstlenmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.