Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hindistan’daki heyelan felaketinde ölü sayısı 19’a yükseldi

Hindistan’ın Manipur eyaletinde meydana gelen heyelanda can kaybı 19’a çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2022 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2022 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hindistan’daki heyelan felaketinde ölü sayısı 19’a yükseldi

Hindistan’ın Manipur eyaletinde meydana gelen heyelanda can kaybı 19’a çıktı.

Hindistan’ın kuzeydoğusundaki Manipur eyaletine bağlı Noney bölgesindeki Tupul demiryolu inşaatı alanında meydana gelen heyelanın bilançosu artıyor. 200’den fazla personelin katılımıyla sürdürülen arama-kurtarma çalışmalarında 5 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Yetkililer, hayatını kaybedenlerin sayısı 19’a yükseldiğini, 50 kişinin de halen kayıp durumda olduğunu açıkladı. Yaşamını yitirenlerden 10’unun bölgesel ordu personeli olduğu belirtildi.

İsyancıların bulunduğu bölgede demiryolu projesi inşa ediliyor ve projeyi denetleyen demiryolu görevlilerinin güvenliğini ordu personeli sağlıyordu.

Heyelan ayrıca Ljei Nehri’nde su akışını da engellerken, bölge sakinine muhtemel tehlikelere karşı uyarı yapılmıştı. Ağır iş makineleriyle devam edilen arama-kurtarma operasyonları, zorlu arazi yapısı, toprak kaymaları ve kötü hava koşulları nedeniyle zaman zaman sekteye uğruyor.

Hindistan ve Bangladeş aşırı yağışlarla mücadele ediyor

Son 3 haftadır devam eden yağışlar, Hindistan’ın 8 eyaleti ve 45 milyon nüfusu olan kuzeydoğusu ile komşu Bangladeş’te büyük hasar bıraktı. Assam, Manipur, Tripura ve Sikkim dahil olmak üzere şiddetli yağışların ardından meydana gelen sel ve heyelanlarda 100’den fazla kişi hayatını kaybetti. Bangladeş’te ise 17 Mayıs’tan bu yana 42 kişi yaşamını yitirirken, yüz binlerce kişi evini terk etmek zorunda kaldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.