Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dövmecinin ölümüne neden olan sahte içkiyi satan şahsa 16 yıl 8 ay hapis cezası

İstanbul Kadıköy’de sahte içkiden zehirlenerek hayatını kaybeden dövmeci Güray Tan Mısır’ın içkiyi satın aldığı iddia edilen Bayram Çomak, "olası kastla kasten öldürme" suçundan 16 yıl 8 ay hapse çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2018 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2018 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

İstanbul Kadıköy’de sahte içkiden zehirlenerek hayatını kaybeden dövmeci Güray Tan Mısır’ın içkiyi satın aldığı iddia edilen Bayram Çomak, "olası kastla kasten öldürme" suçundan 16 yıl 8 ay hapse çarptırıldı.

Kadıköy’de 9 Mart 2017 tarihinde Güray Tan Mısır’ın sahte içkiden zehirlenerek hayatını kaybetmesine ilişkin içkiyi satın aldığı iddia edilen Bayram Çomak’ın yargılanmasına devam edildi. Anadolu 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Bayram Çomak katılmazken, hayatını kaybeden Güray Tan Mısır’ın yakınları ve avukatı Tuna Şimşek katıldı. Sanık avukatı da salonda hazır bulundu.

"Evinde içki sattığını biliyorum"

Duruşmada tanık olarak dinlenen Olcay Güven, Kadıköy’de bar işlettiğini söyleyerek "Sanığın evinde içki sattığını biliyorum. Ölen Güray’ı da tanırım. Ölen Güray sanıktan çoğunlukla votka satın alır, içerdi. Metil alkol zehirlenmesi sonucu öldüğünü duydum, ayrıntılarını bilemiyorum" dedi.

Savcı, 25 yıl hapsini istedi

Esas hakkında mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık Bayram Çomak’ın Güray Tan Mısır’a karşı "olası kastla kasten öldürme" suçunu işlediği gerekçesiyle 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Güray Tan Mısır’ın annesi Zöhre Bana söz alarak, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Sanığa iyi hal indirimi

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Bayram Çomak’ı, "olası kastla kasten öldürme" suçundan önce 20 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme, sanığın 16 yıl 8 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

"Diliyoruz ki, insanlara ve işletmelere bir ders olur"

Karara ilişkin görüşünü bildiren ailenin avukatı Tuna Şimşek, "Sanık Bayram Çomak, Kadıköy’de yıllardır kaçak içki satan bir kişidir. Birçok kişiye ve içkili işletmeye kaçak içki sattığını bu vahim olay gerçekleşmeden önce de biliyorduk. Bu olay gerçekleştikten sonra insanları ve işletmeleri Bayram Çomak’ın metil alkol içerikli içki sattığına inandıramadık. Öyle ki bir süre daha sanıktan içki alan işletmeler olduğunu gördük. Gelinen noktada sanık, olası kastla adam öldürmekten 16 yıl 8 ay ceza aldı. Diliyoruz ki insanlara ve işletmelere bir ders olur, daha fazla insan böyle bir şeyden mağdur olmaz" diyerek cezayı az buldukları için istinaf kanun yoluna başvuracaklarını söyledi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Güray Tan Mısır’ın arkadaşlarının ifadelerinde, maktülün şüpheli Bayram Çomak’tan alkol alırken gördüklerini beyan ettikleri kaydedildi.

Güray Tan Mısır’ın metanol zehirlenmesi sonucunda hayatını kaybettiğinin vurgulandığı iddianamede, şüpheli Bayram Çomak’ın eylemi olası kastla gerçekleştirdiği ve Güray Tan Mısır’ın ölümüne kasten sebep olduğu vurgulandı.

İddianamede, şüpheli Bayram Çomak’ın "olası kastla kasten öldürme" suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.