Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DİAYDER üyelerinin yargılanmasına devam edildi

Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin bağışlarla topladığı paraların dernek kasasında olmamasına ilişkin 3 dernek üyesinin yargılanmasına devam edildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2023 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2023 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin bağışlarla topladığı paraların dernek kasasında olmamasına ilişkin 3 dernek üyesinin yargılanmasına devam edildi.

Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) Başkanı Ekrem Baran’ın da aralarında bulunduğu 3 sanığın ‘güveni kötüye kullanmak’ suçundan haklarında 7’şer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Bakırköy 28. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Rıza Oğur ile sanık avukatları katıldı.

“Ödemelerin herhangi bir belgesini almadım”

Sanık Rıza Oğur savunmasında, “Ben dernekte saymandım. Bana güveniyorlardı. Yaşımda olduğum için ben herhangi bir saymanlık görevi yapamıyordum. Muhasebeci ilgileniyordu, defteri tutuyordu. Benim herhangi bir ilgim yoktur. Benim görev yaptığım süreçte muhasebeci hep aynı kişiydi. Ben hiç fatura almadım. Derneğe aidatlar ödeniyordu. Dernekte çalışan İbrahim isimli kişiyle onları hesaplıyorduk. Ödemelerin herhangi bir belgesini almadım” dedi.

“Suçlamayla ilgimiz olamaz”

Sanık Oğur beyanında, “Bağış yoktu. Kim aidatını vermişse aidat defterine kaydedilirdi. Elektrik, su gibi masrafları zor bela karşıladıklarını, dernek adına yapılan ödemeleri kendi ceplerimizden yapıyorduk. Bu çok fazla bir para değildi. Biz fakir fukara yaşlı bir kaç insan bir araya gelip sohbet ediyorduk. Vakit geçiriyorduk. Suçlamayla ilgimiz olamaz” şeklinde konuştu.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İddianamede

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, soruşturma çerçevesinde hazırlanan raporda derneğin belgelerinin eksik olduğu, bağış paralarının dernek kasasında olmadığı, nereye harcandığına dair bir belgeye de ulaşılamadığı belirtildi. İddianamede sanıklar Dernek Başkanı Ekrem Baran, eski dernek başkanı Mehmet Şimşek ve sayman görevinde olan Rıza Oğur’un Dernekler Kanunu’na muhalefet ederek güveni kötüye kullandıkları belirtildi. İddianamede 3 sanığın da 1’er yıldan 7’şer yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.