Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bezmialem Cami İmamı: “Camide Sarhoş Olanlar Vardı”

Gezi Parkı olaylarına ilişkin 7’si yabancı uyruklu 255 kişinin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada tanık olarak ifade veren Bezmialem Valide Sultan Camii’nin temizlik görevlisi, kadınlar bölümünde bira kurusu gördüğünü iddia ederken,...

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2015 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2015 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gezi Parkı olaylarına ilişkin 7’si yabancı uyruklu 255 kişinin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada tanık olarak ifade veren Bezmialem Valide Sultan Camii’nin temizlik görevlisi, kadınlar bölümünde bira kurusu gördüğünü iddia ederken, cami imamı “Cami içinde bira içen görmedim. Ama sarhoş olanlar vardı” dedi.
İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada 14 tutuksuz sanık hazır bulundu. Duruşmada Bezmialem Valide Sultan Camii’nin İmamı ve temizlik görevlisi tanık olarak ifade verdi.
“CAMİ İÇİNDE SARHOŞ OLANLAR VARDI”
Duruşmada ifade veren cami imamı Halil Necipoğlu, “Cami içerisinde alkol içen kimse görmediğini ancak sarhoş olduğu belli olan kişiler vardı” dedi.
Karakolda verdiği ifadesini tekrar ettiğini belirten iman Halil Necipoğlu sanık avukatlarının soruları üzerine, “Dışarıdan camii içerisine aralıklarla gaz geliyordu. Zaman zaman yoğunluğu artıyordu. Alkollü ya da sarhoş olduğunu düşündüğüm o izlenimi edindiğim şahıslar camiinin içinde de dışında da vardı. Camii içinde alkol kullanan kimseyi görmedim. Alkol kokusu almadım zaten kokusunu da bilmem" şeklinde konuştu.
“YARALILARIN AYAKKABILARINI BİZ ÇIKARDIK”
Duruşmada daha sonra olay tarihinde camide temizlik görevlisi olarak çalışan Yaşar Tüylü tanık olarak ifade verdi.
Camide 1 Haziran Cumartesi günü görevli olduğunu belirten temizlik görevlisi Tüylü “Pazar günü görevli değildim. Cumartesi günü camide turistler ve cemaatle birlikte 25-30 kişi vardı. Arada çok yoğun olmasa da dışarıdan gaz geliyordu” dedi.
Kalabalık toplanması üzerine cami kapısını ilk etapta kapattıklarını ancak yığılma olunca kapıyı açmak zorunda kaldıklarını belirten Yaşar Tüylü, “Cami girişine sedirler serdik. İçeri girenlerin ayakkabılarını çıkarması konusunda uyardık. Hatta bazı yaralıların ayakkabılarını biz çıkarttık. Gelenler yerde hasır mı halı mı serili fark edecek durumda değildi. Dikkat etmiyorlardı. Yaralılar gece boyunca gelip gitti. Kanaması olan yaralı yoktu ancak baygın halde getirilenler vardı. İçeride 25-30 kişi görünse de sürekli gelen gidenler oluyordu. Toplamda giren sayısı 100-150’yi geçmiştir. Kalabalık zaman zaman çoğalıyordu gazın yoğunluğu da zaman zaman artıyordu. 1 Haziran Cumartesi günü vardım. 2 Haziran Pazar günü izinliydim. 3 Haziran sabahı işe geldiğimde camide kimse yoktu. Tıbbı malzeme, yiyecek, içecek atıkları hasırların ve ayakkabılıkların üzerindeydi. Kadınların namaz kıldığı bölümünde camın kenarında bir tane bira kutusu vardı. Kutunun dışarıdan konulması mümkün değildi. Kutuyu oraya koyanı görmedim. Yerlerde sigara izmaritleri vardı” ifadesini kullandı.
Duruşmada söz alan sanıklar ise davanın işlerini etkilediğini belirterek haklarında bir an önce beraat kararı verilmesini istedi.
Mahkeme duruşmaya gelmeyen tanıkların ve müştekilerin dinlenilmesi için haklarında zorla getirme kararı vererek duruşmayı erteledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.