banner304

banner193

banner246

banner254

Asiyenur Atalay cinayeti sanığı hakim karşısına çıktı

Esenler’de sokak ortasında tartıştığı Asiyenur Atalay’ı kafasından vurarak öldürdüğü iddia edilen sanık hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık Ümit Karakoyun savunmasında, “Mesut bana Asiye ile ilgili şeyler söylemeseydi, silahı vermeseydi bu olaylar olmayacaktı” dedi.

ASAYİŞ 28.02.2023, 12:12
Asiyenur Atalay cinayeti sanığı hakim karşısına çıktı

Esenler’de sokak ortasında tartıştığı Asiyenur Atalay’ı kafasından vurarak öldürdüğü iddia edilen sanık hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık Ümit Karakoyun savunmasında, “Mesut bana Asiye ile ilgili şeyler söylemeseydi, silahı vermeseydi bu olaylar olmayacaktı” dedi.

Esenler’de 4 Mayıs 2022 tarihinde sokak ortasında tartıştığı Asiyenur Atalay’ı silahla başından vurarak öldürüldüğü iddia edilen sanık Ümit Karakoyun’ın yargılanmasına başlandı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya maktulün annesi Rahşan Atalay, babası Bayram Atalay ve ablası Selen Atalay katıldı. Duruşmada tutuklu sanık Ümit Karakoyun ve tutuksuz sanık Mesut Gezer, taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada tanık dinlendi.

“Bu olayların buraya gelmesini istemezdim”

Tutuklu sanık Ümit Karakoyun savunmasında, "Huzurunuzda rahmetlinin ailesinden çok özür diliyorum. Çok pişmanım. Asiye ve ben 7 yıldır arkadaştık. Bu olayların buraya gelmesini istemezdim. Asiye’nin annesi bana Asiye’nin Eslem ile beraber olduğunu söyledi. Eslem’in evinin oraya gidince ıslık çaldım. Asiye bana gelmeyeceğini ve arkadaşına gideceğini söyledi. Ben de Eslem ve Asiye’yi nereye gidiyorlar diye takip etmeye başladım. Gittikleri evin orada Mesut Gezer vardı. Onunla konuşmaya başladık. Beni arabasına çağırdı. Bana Asiye’nin Yasin isimli biriyle birlikte olduğunu söyledi. Belinden silah çıkarttı. Bana Çiğdem’i vurmamı söyledi. Ben de silahı alıp belime koydum" dedi.

“Seni öldüreceğim mesajlarını ben attım ”

Sanık Ümit Karakoyun savunmasında, "Büfeye gidip alkol aldık, uyuşturucu madde de kullanmıştım. Asiye’nin dışarı çıkmasını bekliyordum. Çıktığında yanında iki kadın vardı. Bir süre birlikte yürüdük. Sonra onlar yanımızdan ayrıldı. Silahı Asiye’nin çantasına koydum. Asiye bana ‘sen adam mısın, sen erkek misin’ dedi. Aramızda tartışma çıktı. Yüzüme tükürdü. Bana tokat attı. Ben de ona tokat attım. Bu sırada Asiye’ye silahı ver ben gideceğim dedim. Silahı alınca yine aramızda tartışma çıktı. 2 tane kurşun sıktım. Oradan koşarak uzaklaştım. Mesut beni bekleyeceğini söylemişti. Bulunduğu yere gidip arabasına bindim. Mesut bana Çiğdem’i ne zaman vuracağımı sordu. Ben ’vurmayacağım’ dedim. Mesut bana ’bekle seni bir yerlere kaçırmaya çalışacağım’ dedi. ’Çiğdem’i ne zaman vuracaksın’ dedi. Çiğdem’e ’seni öldüreceğim’ şeklindeki mesajları ben attım. Ben de Çiğdem’i vurmayacağımı söyledim. Daha sonra polisler beni yakaladı. Mesut bana Asiye ile ilgili şeyler söylemeseydi, silahı vermeseydi bu olaylar olmayacaktı. Çok pişmanım. Karakolda ifade verirken alkol ve uyuşturucunun etkisindeydim. En doğrusu şu an anlattıklarımdır. Tahliyemi istiyorum" şeklinde konuştu.

"Ben sakinleştirdim, yukarı çıkıp katliam yapabilirdi"

Tutuksuz sanık Mesut Gezer ise beyanında, "Benim ailevi sıkıntılarım vardı. Eşimle boşanma aşamasındaydık. Kızım beni arayıp ‘baba eve farklı kişiler geliyor, korkuyorum’ dedi. Ben de evin çevresinde bekliyordum. Ben evin önünde gitmeden önce bir bayan evime çıkmış. Ben orada beklerken üç tane bayan geldi. Nereye gidiyorsunuz dedim. Çiğdem’e gidiyoruz dediler. Ben de oraya gidemezsiniz benim evim dedim. O arada Ümit’in arabanın arkasından bizi izlediğini gördüm. Orada tanıştık. Bana ’Çiğdem’in eşi sen misin’ diye sordu. ’Sen onun ne iş yaptığını biliyor musun’ dedi. Ben daha önce ne Ümit’i ne de maktulü tanırım. Ben onu arabamda sakinleştirdim. Yukarı çıkıp katliam yapabilirdi. Silahı ben vermedim. Yalan söylüyor. Olaydan sonra cinayet olduğunu bilmiyordum. Arnavutköy’e götürmemi istediler. Kızımı korumak için götürdüm. Yolda aramızda sohbet geçmedi. Benim Çiğdem’e atılan mesajlardan haberim yok" dedi.

“Kızımızı her zaman tehdit ediyordu“

Maktulün babası müşteki Bayram Atalay da beyanında, "Sanık Ümit yalan konuşuyor. Öyle güzel anlatıyor ki. İki sene önce benim iş yerime gelip ’Asiye’den hoşlanıyorum’ demişti. ’Asiye seni istemiyor. İstese gider zaten’ dedim. Ağlamaya başladı. Ben söyledikten sonra ’bir daha kızınızı ve sizi rahatsız etmeyeceğim’ dedi. Kızımı darp etmiş. Tehdit etmiş. Biz kendisini şikayet ettik. Emniyetten kaçmış. Bu kadar yalan konuşulmaz. Bu acının tarifi olmaz. Bu kızımızı her zaman tehdit ediyordu. İnsanlar bana 16 tane suç dosyasını söyleyince şok oldum. Şikayetçiyim" diye konuştu.

Baba Bayram Atalay beyanını verdiği esnada masaya yumruk attı. Mahkeme başkanı bir daha aynı durumun yaşanması halinde müştekilerin mahkeme salonundan çıkarılacağını söyleyerek aileyi uyardı.

"Kız istemiyordu, hep zorladı"

Tanık Eslem Yıldırım da beyanında, "Asiye benim liseden beri arkadaşımdır. Yasin ve Asiye’nin ilişkisi vardı. O gün alışveriş için dışarı çıkmıştık sonra bize gittik. Alışveriş sırasında Ümit sürekli Asiye’yi arıyordu. Biz evdeyken Çiğdem canlı yayın açtı. Biz tanımıyorduk. Asiye tanıyordu. Çiğdem bizi de çağırdı. Oraya gittiğimizde Mesut evin oradaydı, bize ‘eve girmeyin’ dedi. Asiye Çiğdem’i arayıp ’girmeyin diyor’ dedi. Çiğdem’de ‘siz gelin onun uzaklaştırması var’ dedi. Biz Çiğdem’in evine çıktık. Yine canlı yayın açtılar. Ümit yayını takip ediyordu. Çıktık benim evin oraya doğru giderken Ümit geldi. Belinden silah çıkardı. Asiye’nin çantasını alıp silahı içine koydu. Ümit, ‘Yasin’le gezdiğini öğrendim’ dedi. Asiye de inkar etti. Ben eve gittim. Asiye ve o devam etti. Kız istemiyordu. Ümit hep zorladı. ’Ya benimsin ya kara toprağınsın’ diyordu" dedi.

Vurulma anını telefon kamerasıyla çeken tanık Ercan Çelik ise beyanında, "Olay yeri benim evimin önü, balkonda nargile içiyordum. Aşağıda bir erkek ve bir kız tartışıyordu. Tartışma hararetlendi. Sanık silahı çıkarttı ve kızın kafasına sıktı. O sırada ben nargileyi çekmek için videoyu açtım. Tartışmayı görünce olayı çekmeye başladım. Videoyu sonra polislere teslim ettim" dedi.

Mahkeme heyeti eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

Esenler’de sokak ortasında tartıştığı Asiyenur Atalay’ı (19) silahla başından vurarak öldürdüğü iddia edilen Ümit Karakoyun (25), cinayeti işledikten sonra olay yerinden kaçmıştı. Polis ekipleri sanığı silahı ile birlikte Arnavutköy’de yakalamıştı.

İddianameden

Sanık Ümit Karakoyun hakkında ’kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve ’ruhsatsız silah bulundurma’ suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Diğer sanık Mesut Gezer hakkında ise ’kasten öldürmeye azmettirme’ sucundan müebbet hapis ve ’ruhsatsız silah bulundurma’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar cezalandırılması talep edildi.

Yorumlar (0)
banner299
banner311
banner310
banner276
banner282
Namaz Vakti 25 Mart 2023
İmsak 05:28
Güneş 06:53
Öğle 13:15
İkindi 16:43
Akşam 19:27
Yatsı 20:46
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 25 60
2. Fenerbahçe 24 54
3. Beşiktaş 25 49
4. A.Demirspor 25 45
5. Trabzonspor 25 44
6. Başakşehir 24 41
7. Kayserispor 25 38
8. Konyaspor 25 34
9. Karagümrük 24 31
10. Antalyaspor 25 28
11. Alanyaspor 25 28
12. Sivasspor 25 27
13. Kasımpaşa 25 26
14. Gaziantep FK 25 25
15. Ankaragücü 24 25
16. İstanbulspor 24 24
17. Giresunspor 24 23
18. Hatayspor 24 23
19. Ümraniye 25 22
Takımlar O P
1. Samsunspor 27 57
2. Eyüpspor 26 53
3. Sakaryaspor 27 49
4. Pendikspor 26 47
5. Keçiörengücü 27 47
6. Rizespor 25 46
7. Manisa FK 26 42
8. Bodrumspor 26 41
9. Boluspor 26 41
10. Bandırmaspor 26 40
11. Göztepe 26 38
12. Tuzlaspor 27 28
13. Altay 27 25
14. Adanaspor 27 25
15. Erzurumspor 25 24
16. Altınordu 26 20
17. Gençlerbirliği 26 18
18. Denizlispor 27 17
19. Yeni Malatyaspor 27 16
Takımlar O P
1. Arsenal 28 69
2. M.City 27 61
3. M. United 26 50
4. Tottenham 28 49
5. Newcastle 26 47
6. Liverpool 26 42
7. Brighton 25 42
8. Brentford 27 42
9. Fulham 27 39
10. Chelsea 27 38
11. Aston Villa 27 38
12. Crystal Palace 28 27
13. Wolves 28 27
14. Leeds United 27 26
15. Everton 28 26
16. Nottingham Forest 27 26
17. Leicester City 27 25
18. West Ham United 26 24
19. Bournemouth 27 24
20. Southampton 28 23
Takımlar O P
1. Barcelona 26 68
2. Real Madrid 26 56
3. Atletico Madrid 26 51
4. Real Sociedad 26 48
5. Real Betis 26 45
6. Villarreal 26 41
7. Athletic Bilbao 26 36
8. Rayo Vallecano 26 36
9. Osasuna 26 34
10. Celta Vigo 26 34
11. Mallorca 26 32
12. Girona 26 31
13. Getafe 26 29
14. Sevilla 26 28
15. Cadiz 26 28
16. Real Valladolid 26 28
17. Espanyol 26 27
18. Valencia 26 26
19. Almeria 26 26
20. Elche 26 13
<