Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arif Tak çizik yedi

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2021 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.07.2021 00:02

Bursa Esnaf camiasına 50 yıldır hizmet eden Arif Tak, Bahri Şarlı’nın başkanlığını yaptığı Bursa Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’nin yönetim kurulu üyeliğine tekrar aday gösterilmedi.

Esnaf teşkilatlarında kongre zamanı geldi. Kefalet kooperatiflerinde başlayan kongre sürecini Ocak ayından itibaren de odalarla devam edecek. Bursa esnaf teşkilatlarında uzun süredir devam eden iç çekişmeler kongrelerde ortaya çıkmaya başladı. Türkiye’nin en büyük kooperatiflerinden bir tanesi olan Bursa Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurulu geçtiğimiz hafta sonu yapıldı.

Çok sayıda esnafın ilgi gösterdiği genel kurulda Bahri Şarlı oybirliği ile tekrar başkan seçildi. Fakat yönetim kurulunda bu kez BESOB (Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği) başkanı Arif Tak’ın ismi yoktu. Listede ilgi çeken bir başka isim ise Tamirciler Odası eski başkanı Kadir Kargılı oldu. Arif Tak ve Birlik Yönetiminde beraber görev yaptıkları Kadir Kargılı’nın Kredi Kooperatifinde yeniden görev almayışı ise dikkat çekti.

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin yeni yönetimi, Bahri Şarlı, Oktay Gültekin, Ali Özkan İlhan, Fahrettin Tüccaroğlu ve Bedri Gülşen’den, denetleme kurulu ise Naci Canfener ve İbrahim Kurt’tan oluştu.

Pek çok esnaf konuya ilgili olarak kendince eleştiri yaparken, Kooperatif başkanı Bahri Şarlı konuya açıklık getirdi.

“Ben, genel kuruldan iki gün önce sayın başkanımız Arif Tak bey ile görüştüm. Kendisine yönetimde değişikliğe gidileceğini, esnafın değişim istediğini, gençleşme beklentisi bulunduğunu ifade ettim. Bu istemi onayladı. Genel kurulumuza de teşrif ederek bizleri onurlandırdı” dedi.

Arif Tak, Bursa Esnaf Odasında 1971 yılından bu yana aktif görevde bulunuyor. Bursa Lokantacılar Odası’nın 50 yıldır değişmeyen başkanı olan Arif Tak, 1993 yılından bu yana da BESOB’un değişmeyen başkanı olarak görev yapıyor.

Bursa’daki Esnaf ve Sanatkarların sorunları, dertlerinin çözümlenmesi ile yakından ilgilenen ve rakiplerine karşı her seçimde başarı elde eden Arif Tak ve yönetimi ile ilgili olarak Kestel Çataltepe’de yapımına başlanılan ve yapımı yılan hikayesine dönen BESOB Sanayi Sitesi projesi üzerinden epey eleştirilere göğüs germek zorunda kaldılar. Esnaf camiası, “hayal proje” olarak isimlendirilen ve bir arpa boyu bile yol alınmadığı iddia edilen BESOB Sanayi sitesiyle ilgili olarak Arif Tak ve yönetimine epey kırgın ve kızgın bir görüntü sergiliyor.

Bu konuda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ne şikayetlerinde yapıldığı kamuoyunda sık tartışılmaya başlandı. Bu projeye umut bağlayıp para yatıran pek çok esnaf, paralarının geri ödenmesini istiyor. BESOB ise projenin gerçekleştirilmesi için kooperatifleşme yoluna gitti. Bu gelişen olaylar, yaşı 77 olan Arif Tak ve yönetimini güç duruma sokmaya başlamıştı. Bazı esnaf üyeler, Arif Tak’ın Bursa esnafına geçmiş yıllarda pek çok hizmetleri bulunduğunu fakat son projede esnafı sıkıntıya soktuğunu ileri sürüp istifasını istemişlerdi.

Görülen o ki, Ocak ayı başında başlayacak olan Esnaf Odaları genel kurulları epey tartışmalı ve çekişmeli geçecek.

Ben şimdiden BESOB Başkanlığı için ikisi hala mevcut yönetimde bulunan dört aday çıkacağını söyleyebilirim. Önümüzdeki günlerde bu isimlerle ilgili kamuoyunda tartışmalar başlar. Bana göre bugün için isimlerin açıklanması çok erken. Çünkü, herkes, herkesle ilgili kendince görüş bildirebilir. Ortaya çıkıp “ben BESOB başkan adayıyım” diyen olmadıkça isim yazılmasına ve açıklanmasına karşıyım.

Arif Tak’ın Bursa Esnaf Odaları Birliği başkanı olarak yaptığı görevler ve hizmetler şöyle;

1971 yılında Bursa Lokantacılar Odası Başkanlığı,
1977 yılında Türkiye Lokantacılar, Pastacılar, Restaurantçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği,
1978 yılında Esnaf Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeliği,
1980 yılında Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği,
1993 yılında Odalar Birliği Başkanlığı,
1994-2005 yılları Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği,
1999-2005 yılları Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanlığı,
2006 yılında Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkan Vekilliği,
2007 yılında Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Mesleki Eğitimi Danışmanlığı Birimi Yönetim Kurulu Üyeliği,
2010 yılında Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği,
Bursa Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği,
Valilikçe Kurulan Afet Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği,
Sağlık ve Eğitim Vakfı Başkanlığı,
Kurulu bulunan 2.şirket Yönetim Kurulu başkanlığı,
İl Trafik Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği,
Evli ve 3 çocuk babası olan Arif Tak Orta Okul mezunudur.

Her yolun bir sonu, her tepenin de bir inişi vardır. Önemli olan, insanların bulundukları yerlerden, işgal ettikleri makamlardan, mevkilerden birilerinin “sen git artık” demesini beklemeden, kendi isteği ve arzusuyla o makam ve mevkileri gönül rahatlığı içinde terk edebilmesi. Kendinden sonra gelecek olanlara kapıyı aralayıp, yol gösterebilmesi. Ne mutlu böyle insanlara….

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.