Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ARICI ADAY O-LA-MAZ!

Yazının Giriş Tarihi: 04.09.2021 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.09.2021 00:05

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği  (TFFHGD) Genel Merkez seçimi, bugün Ankara’da gerçekleştirilecek. 2012’den bu yana Genel Başkan olan Sayın Dr. Abdurrahman Arıcı, hakemlerin sendikası olan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’nin Genel Başkanlığına yine aday... İşin ilginç yanı; Sayın Arıcı aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyon’unda Temsilciler Kurulu Başkanı… Yani; hem işveren hem sendikacı… Masanın iki ucunda… Sayın Başkanın, (hangi sıfatını yazayım bilemedim)  hücumu mu iyi yoksa savunması mı?

Sayın Arıcı bugün, yine TFFHGD Genel Başkanlığına aday, yukarıda yazdığım gibi. Ancak Abdurrahman Beyin de, danışmalarının da atladığı bir nokta var: Sayın Abdurrahman Arıcı hukuken tekrardan aday O-LA-MAZ!!! Nasıl mı? Anlatayım da Sayın Genel Başkan adayı hukuki yanlışa düşmesin;

Merkez Hakem Kurulu Talimatının 29/4 Yaş Hesaplaması Maddesine göre; Yaş hesaplamasında 1 Ocak tarihi esas alınarak; kadronun belirlendiği yıldan, doğum yılının çıkartılması ile hesaplanır. Yaş hesaplanmasında yaşın tamamlanması dikkate alınır. SEZON İÇERİSİNDE YAŞ SINIRINI AŞANLAR SEZON SONUNA KADAR KADRODA KALIR, SEZON SONU KADROLARINI KAYBEDERLER. Abdurrahman Başkan;  2020-2021 sezonu içerisinde yaş sınırını aştığı için kadrosunu sezon sonuna kadar korumuştur. 2 Mayıs doğumu ocak ayına çekilerek sezonu tamamlattırılmıştır TFF sezonu 1 Temmuzda başlar-30 Haziranda sona erer. Buna göre 30 Haziranda 4721 Sayılı Türk Medeni Kanununun 65.inci maddesi ve TFFHGD Tüzüğümüzün 10/3 ve 10/6 ncı maddeleri yürürlüğe girer.

Yukarıda adı geçen  4721 Sayılı Türk Medeni Kanununun 65.inci Maddesi şu şekildedir;  ÜYELİK İÇİN KANUNDA VEYA TÜZÜKTE ARANILAN NİTELİKLERİ SONRADAN KAYBEDENLERİN ÜYELİĞİ KENDİLİĞİNDEN DÜŞER.

Sayın Arıcı’nın Genel Başkanlığını yağtığı ve tekrardan aday olduğu TFFHGD Tüzüğünün yukarıda adı geçen maddeleri de şu şekilde;

TFFHGD TÜZÜĞÜ 10/3: Dernekler kanunu, diğer ilgili mevzuat veya dernek tüzüğünde yapılan değişiklikler gereğince üye olma hakkını kaybedenlerin üyelikleri kendiliğinden sona erer. Böyle bir durum tespitinde üyelik kaydı Şube yönetim kurulunca ve gerekçesiyle birlikte en çok 1 ay içinde Genel merkez yönetim kuruluna bildirilir.

TFFHGD TÜZÜĞÜ 10/6 :  Herhangi bir nedenle, Faal Futbol hHemliği, Faal Futbol Gözlemciliği ve Faal Futbol Mentörlüğü sona eren veya Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından bir sonraki sezon için vizeleri yapılmayan asil üyelerin,üyelikleri TFF tarafından vizeleri yenilenmediği anda sona erer. Bu durumda ise 5253 sayılı dernekler kanununun 32.nci maddesi ; “Derneklerde üye olma hakkını kaybedenleri dernek üyeliğinden silmeyen dernek yöneticilerine idari para cezası verilir.” hükmederken;  33.üncü madde ise: “32.maddedeki ‘ Dernek yöneticileri’ Şube yönetim kurulu başkanını ifade eder.” diyor.

Yani; uzun lafın kısası; Sayın Dr. Abdurrahman Arıcı bugün TFFHGD Genel Başkanlığına hukuka göre, aday olamaz. Çünkü Sayın Arıcı, MHK Talimatına göre, yaş haddini aşmış durumda. Buna rağmen Abdurrahman Bey aday olur ve seçilirse ne olacağını Türk Medeni Kanununun 83. Maddesi açıklamış:

Türk Medeni Kanunu Madde 83: “Toplantıda hazır bulunan ve kanuna veya tüzüğe aykırı olarak alınan genel kurul kararlarına katılmayan her üye toplantı tarihinden başlayarak  1 ay içerisinde; toplantıda hazır bulunmayan her üye kararı öğrenmesinden başlayarak 1 ay içinde ve herhalde karar  tarihinden başlayarak 3 ay içinde, mahkemeye başvurmak sureti ile kararın iptalini isteyebilir.”

Bu sebepten, bugün yapılacak seçime aday olma şartlarını taşıyan Trabzon Bölgesi eski üst klasman hakemi Sayın Hamza Mısır’ın- başka adaylık şartlarını taşıyan başka bir aday çıkmazsa- tek aday olarak seçilmesi gerekir. Hamza Hoca’yı TFFHGD Ankara ve İstanbul Şube Başkanları da destekliyor. Ankara Şubesi Başkanı Sayın Ali Uluyol ve İstanbul Şube Başkanı Sayın Adil Uçankan da, Genel Başkan adayı Hamza Mısır’ın listesinde olacaklarını da deklare ettiler. Hamza hoca’nın karşısına, adaylık şartlarına haiz olan bir başka aday çıkmaz ise;( Abdurrahman Arıcı’nın jübile yaşı geldiği için kanuna ve tüzüğe göre aday olamıyor.) TFFHGD’de tek adaylı bir seçim olacak.

Çocukluğumu bilen, neredeyse elinde büyüdüğüm Sayın Abdurrahman Arıcı (Sayın Başkan; İstanbul Cerrahpaşa Hastanesinden annemin iş arkadaşıdır.) hocamdan ricamdır: Sayın Arıcı; kanun ve tüzüğün açık hükmüne rağmen, hırsınıza ve çevrenize yenik düşüp, lütfen aday olmaya kalkmayın. Türk hakemliğini, mahkeme kapılarına düşürmeyin. Aday olmadığınızı açıklayın lütfen… Türk Hakemliği için, başkanlığınız döneminde yaptığınız tek hizmet bu olsun… Sayın Arıcı; hasbelkader de olsa, siyasi baskılarlar da olsa, dokuz yıldır TFFHGD Genel Başkanısınız. Daha önce, tekrardan aday olabilmeniz için yaş haddi, oldu- bitti oyunuyla, yükseltildi. Yükseltilen yaşı da aştınız, bu seferki adaylığınız (olamazsınız ya!) TEK hizmetinizi yapın artık Sayın Başkan… Hakem camiası, bu hizmeti, bugün sizden bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.