Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ARANAN KAN BULUNDU: E.B POZİTİF…

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2021 00:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2021 00:07

Emre Belözoğlu’nun gelişi Başakşehir’e yaramış. Milli ara öncesi, Karagümrük karşısında, adeta ‘toplama takım’ gibi görünen Başakşehir, Beşiktaş karşısında daha derli toplu, ne oynadığını bilen bir ‘futbol takımı’ görüntüsü verdi. Özellikle maçın ilk yarısında; ‘bir anda beş kişi olabilen, otopark değnekçileri’, gibi her topa bastılar. Oyunu dikine oynamaya çalışarak hem Beşiktaş’ı kilitlediler hem de pozisyona girdiler. Mahmut, maestro gibi takımını yönetirken, Berkay da doğru pas tercihleri yaptı.  Visca ve Deniz sık sık yer değiştirerek, Beşiktaş defansının başını döndürdüler. İlk yarıda Kara Kartal’ın çaresizliğinin yegâne sebebi buydu.  On beş gün içinde Başakşehir’i tanınmaz halden, tanınır hale getiren Emre Belözoğlu, Boz Baykuşlar için aranan kan olduğunu gösterdi. Belözoğlu’nun elinde sihirli değnek mi vardı, yoksa Kocaman gitti kavga mı bitti, bir türlü bilemedim.

Sergen Yalçın’ın saha kenarında olmaması Beşiktaş’a yaramıyor. İlk kırk beş dakikada Boz Baykuşlar, oyunlarını kilitleyince, anahtarlarını bir türlü bulamadı Kara Kartal. İkinci yarıda çilingirler,Teıxeıra ve Larin, sahaya girince, oyun dengelenir gibi gözüktü. Skor avantajını elinde bulunduran Başakşehir, kontra yakalamak için oyunu sahasında kabul edince, Kara Kartal uçmaya başladı. Volkan Babacan’ın inanılmaz hatasını, ‘Batman’ Batshuayi geri çevirmeyince oyuna denge geldi. Beraberlik golü sonrası Beşiktaş; “Dimyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan”  oldu. Maçı çevirmek için uğraşırken, iki kontra atağa engel olamadılar. Üç-bir sonrası, uzun uzun VAR incelemesinin ardından, çıkan penaltıyı gole çevirseler de,  mağlubiyetten kaçamadılar.

Bol gollü gecenin iki aktörü(!) vardı ki değinmesek olmaz:  Maçın hakemi Atilla Karaoğlan ve maçın VAR hakemi Tugay Kaan Numanoğlu… Verdikleri ve vermedikleri kararlar ile geceye damga vurdular. Rosier’in ikinci sarı kartı es geçildi, Beşiktaş’ın net bir penaltısı verilmedi… Standart olmayan kararlar, oyunu gerdi. On üç yıl hakemlik yaptım, çok net söylüyorum; her iki hocam da bu kararlarını İstanbul Amatör Ligi’nde verseler, sahadan çıkmaları zor olurdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.