Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anma töreni ve DP İnegöl kongresi

Yazının Giriş Tarihi: 24.08.2021 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.08.2021 00:01

22 Ağustos 1986 yılında vefat eden 3. Cumhurbaşkanımız ve Demokrat partinin ilk genel başkanı Celal Bayar'ın vefatının 35. sene-i devriyesinde düzenlenen anma törenine katıldık. Anma töreni parlamenter sistem döneminde Cumhurbaşkanlığı, TBMM başkanlığı ve Başbakanlık düzeyinde temsil edilir ve sırasıyla çelenk konulurdu. Başkanlık sistemine geçildiği için Başbakanlık makamının kaldırıldığı ve temsil hakkının ortadan kalktığını biliyoruz. Cumhurbaşkanlığı çelengi konulduktan sonra, TBMM başkanlığının çelenk koymasını belerken, beklentimiz boşa çıktı. Geçmiş yılların birinde yine Meclis başkanlığı bu konuyu atlamıştı.

Törene Demokrat partililer büyük ilgi gösterdi Bursa haricinde İstanbul dan Nursan Ünal ve Adem İpek Genel idare kurulu üyeleri olarak katıldılar, Balıkesir il başkanı Işın Gümüşay ve ekibi de kalabalık bir şekilde iştirak ettiler. Törene Demokrat parti Ordu milletvekili Cemal Enginyurt'ta katıldı ve yöre halkı ile samimi bir havada sohbet etti. Aslında Cemal Enginyurt profili son yıllarda halkın özlediği bir siyasetçi profiliydi. Halkın içinde ve halktan biri. Onunla sohbet eden vatandaş sohbet sonrası yanında ki arkadaşına doğal şivesiyle ''LEN BUDA BİZİM GAFADANMIŞ'' demezse ve Demokrat partiye sempati ile bakmazsa ben de bir şey bilmiyorum. Günümüz siyasetinde Halktan kopan Milletvekillerinin hiç kimsenin gözünde zerre kadar itibar yoktur. Tören alanında Celal Bayar'ın torunu Emine Gürsoy Naskali her yıl olduğu gibi yine hazır ve Taziyeleri kabul edip isteyenler ile sohbette ediyor kendisine sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Tören alanında ev sahipliği yapan Genel başkan yardımcısı Ahmet Okur ve Gemlik ilçe başkanı Gülsen Canlı ile sohbet ediyoruz ve Umurbey anıt mezar çevresinden Gemlik körfezinin harika manzarasını seyrediyoruz.

Tören alanına İyi parti il başkanı Selçuk Türkoğlu ve yönetiminden arkadaşları da katılıyor, son dönemde Bursa siyasetine hareket getiren Selçuk Türkoğlu'nu da ayrıca tebrik etmek gerek, her an her yerde karşınıza çıkabilir. Anıt mezar dan İnegöl'e doğru yola çıkıyor ve kongreye salonuna geliyoruz. İlçe başkanı Murat Balakuş kapıda gelen misafirleri karşılama telaşında, ayak üstü konuşup salona giriyoruz. Bir müddet sonra Demokrat parti Genel başkanı Gültekin Uysal salona giriyor ve büyük alkış alıyor. ''Genç Türkiye'nin, Genç lideri '' sloganını 9 yıl önce 6 mayıs 2012 tarihinde genel başkanlığa seçildiği tarihte şahsım olarak uyarlamıştım. Bu gün yine bu slogan ile ülke siyasetine damga vurmasını umuyoruz. Genç yaşı ile önünde uzun yıllar siyaset arenasında ki yerini alacaktır.

Kongre konuşmalarında ilçe başkanı Murat Balakuş birlik beraberlik mesajları verdi, olması da gereken budur. Siyasetçi yetiştirip her partiye veren gerçek bir okul olan Demokrat parti artık kendi değerlerine sahip çıkarak, küslüğü kırgınlığı bırakarak, taban ve teşkilatlarda kendine gelmeli. Sandıkta hakkettiği oyu alarak ülke yönetiminde söz sahibi olmalıdır. Her kesim den insanımızı bünyesinde barındıran ve ayırım yapmayan bu yüce misyona ve aziz davaya hem milletin, hem devletin ihtiyacı vardır. Cemal Enginyurt yaptığı konuşmada iktidarı sert bir dille eleştirirken yine halk ağzı ile konuştu. Kelimeler basit ve tane, tane anlaşılır nitelikteydi. Yaptığı konuşmayla kongre salonunu coşturdu. Halk bu sertliği ve vurguyu bekliyor, istiyor. Ayrıca Cemal Enginyurt adeta 40 yıllık Demokrat partili gibi. partiyi tanıyor, geçmişini biliyor. Kısaca dersini çok iyi çalışmış ve hakkını veriyor.

Son konuşmayı Demokrat parti Genel başkanı Gültekin Uysal yaptı, görüntü ve fiziği ile kürsüyü dolduran Uysal, konuşmasında daha çok rakamlar verip Akademik konuşmaları tercih etti.

Anıt mezar ve İnegöl ilçe kongresine katılmak için sabah erken saatte birlikte yola çıktığımız Rıfat Haliç ve DP Mudanya ilçe yöneticisi Hakan Sunan ile İnegöl'e geldiğimiz de ev sahibi olarak İnegöl, Boğazköylü olan Rıfat Haliç oldu, Kongre salonuna Pandemi sebebiyle girmeyen Rıfat Haliç dışarıda büyük ilgi gördü. Ev sahibi olarak programa katılan ilçe başkanlarını da salon yakınındaki Tarihi Köfteci Aziz ustaya götürdü, mekan sahibi değerli dostum Zeki Mete'yi de bu sebeple görmüş ve hasret gidermiş olduk.

Programa katılan ilçe başkanları Osmangazi:Ersin Aktaş, Yıldırım: Hasan Ali Ünal, Nilüfer: Mehmet Akgün, MKPaşa: Ahmet Kaymaz, Karacabey: Zeki Gülan, Gemlik: Gülsen Canlı, Orhangazi: Baki Bekar, Gürsu: Adem Şamlı, Yenişehir Sadullah Gülşen, gördüklerimiz arasındalardı. İl başkanı Çağrı Kaplan ise aksilik çıkmasın diye, doğal olarak sağa, sola koştururken göz göze geldiğimiz de ''biliyorsun bu işleri işte başkanım.'' deyince birlikte gülümsedik. Günün sonuna gelirken ilk sivil Cumhurbaşkanımız Mahmet Celal Bayar'ı rahmet ve minnet ile anarken, kongrede güven tazeleyen İnegöl ilçe başkanı Murat Balakuş ve yönetimine başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.