Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Allah çarşınıza pazar versin…

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2021 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2021 00:00

Valla afferin size;

Ülkenin içinde bulunduğu bu durumda hatta son yerel seçimlerde ki lehinize esen rüzgarlara rağmen bile CHP yi geleceğinden vurabilecek mahareti nasıl gösterebiliyorsunuz anlamak mümkün değil.

Anlamak mümkün değil lafın gelişi tabi…

Anlayan yıllardır anlıyor da çaresiz kabullenmişler sesleri pek çıkmıyor gariplerin.

Sizde sanıyorsunuz ki asayiş berkemal. Oylar çantada keklik.

Şu anda partinin hiç ihtiyacı olmayan bir konuyu gündem yapıp onun altında kalmak bayağı maharet isterdi ki onu da gösterdiniz.

Ön görünüze dahil miydi bilemem ama Hızır idi Yunus idi derken bölünüp eksiliyorsunuz muhteremeler.

Acaba genel başkanınız 2018 de birleşe birleşe kazanacağız derken dili sürçtü de aslında  bölüne bölüne kazanacağız mı demek istedi ?

Seçmeninize seçin bunları sayın seçmenimiz diye seçtirdiğiniz kendine vekiller şimdilik üçerli kol halinde çark ederlerken çarkçı başı da çoktan düşmüş yollara  ‘‘Hazır bunlar beni partiden çıkartamıyorlarken belki ahaliden bir ışık görürüm de  istifayı basıp kendimi partimi kurarım.İttifak mittifak filan derken bir bakanlık bile kapar en azından yüreğimi soğuturum’’ diye il il dolanıp dururken siz hangi siyasi etikten söz ediyorsunuz?

Evet istifa kutsal bir müessesedir kabul;insanın işine gelmediği yerde durması da beklenemez o da makul ama bu kişiler market elemanlığından istifa etmiyorlar ki,yerlerine hemen kapıda bekleyen üç beş kişiyi daha alarak ikame yapasınız.

Elbette insanlar sizden  Ana Muhalefet partisi olarak gündem oluşturup ülke sorunlarını çözebilecek politikalar geliştirmenizi bekliyorlar da, kimse siz gidin kendi kendinize gündem olun demiyor.

Ha;son yerel seçimlerde aldığınız oylara güvenipte bize artık gündem filan lazım değil kekliği çantaya attığımız neredeyse iki yıl olacak filan diye düşünüyorsanız o çantanın dibinin delik olduğunu ilk seçimde hatırlatırlar size bilesiniz.

Şimdi yine birbirinize bakıp ‘‘Nasıl oldu da oldu’’diye şaşırıp kalın.

Şaşkınlığınız geçince de üç beşiniz hariç ruhsuz ve mazeret dolu basın toplantıları ve konuşmalarla memlekette, partide olan biteni halka şikayet edin sonra da mesai bitti diyerek evlerinize gidin.

Hızını alamayanlarınızda çok ekranlı Tv programlarına çıksınlar balık gözü görüntülerle şikayet etmeye devam etsinler. Bunu da fazla mesaiye yazarsınız olur biter.

Hani yorumcular sıklıkla diyorlar ya,bu parti bir heyecan yaratamıyor diye orada size haksızlık ediyorlar işte.

Sizde ki bu partiden istifa ederek ya da istifa etmeye bile gerek görmeden macera arayışı hiç bir partide yok.

Sahi bu arada, pandemiden ekonomiye ve arada ne varsa hepsine dair yaşanılan sorunlar neticesinde partinizin anketlerde ki oy oranlarının değişmemesini nasıl yorumluyorsunuz onu da çok merak ediyorum.

Bir de akılcı ve yapıcı bir siyasi analizle  daha en başından önlenebilecek hadiseleri içinden çıkılmaz hale getirip bununla  gündem olurken, ana muhalefet kimliğiniz ile iktidar partisinin hangi faaliyetini akamete uğratarak engelleyebildiğinizi de merak ediyorum ama mühim değil.

Ancak siz de bir bakıma haklısınız ve mazeretiniz var tabi.

Çünkü iktidar partileri nasılsa mecliste çoğunluktalar; ha üç eksik kalmışsınız ha beş fark etmiyor,Hıdır’ın elinden gelen bu oluyor.

Şimdi yazıya bir sürü mesaj gelecek ve en hafifinden hepsinin ana fikri böyle bir dönemde böyle bir yazı yazılır mı olacak.

Olsunlar.

Yazılır ki yazdım der geçerim.

Neyse lafı fazla uzatmaya gerek yok;

Gidişata bakıp siz de Korona da olduğu gibi muhalefet meselesini halka ihale ettiğinize göre muhalefetten anladığınız kendinize muhalefet demek ki…

Eğer seçmen size hadi derse ne ala;

Oldu da demedi; ki on yıllardır demiyor,

Mazeretiniz şimdiden belli.

Bizi anlamıyorlar.

Öyle değil işte;

Aksine sizi çok iyi anlıyoruz anlamasına da bana öyle geliyor ki sizin net olarak anlaşılmak gibi kaygınız pek yok.

Yoksa neden böylesi gündemlere malzeme olup mecliste azala azala çoğalmaya çalışasınız ki?

Bence parti içi demokrasi dersini bir kere daha çalışın; zira sorular yıllardır hiç çalışmadığınız yerlerden çıkıyor.

Yanarım yanarım Atamın 1935 Mayısında ‘‘Cumhuriyet Halk Partisi’nin esas düşünce ve dileği vatandaşları her türlü ayrılıktan korumak, onları kendileri ve büyük Türk ulusu için faydalı kılmaktır’’ sözünün kendi içinde ki ayrılıkları bile sıradan görüp vaka-i adiyeden sayanlar tarafından hala anlaşılmadığına yanarım.

Ne diyeyim;

Allah çarşınıza Pazar versin.

Seçmeninize de her zaman olduğu gibi gani gani sabır tabii…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.