Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alinur Aktaş'tan inciler

Yazının Giriş Tarihi: 20.09.2022 09:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.09.2022 09:31

Devamlı halkın içinde dolaşan bir vatandaş olarak, insan ayırımı yapmadan her kesimden vatandaşla konuşan sohbet eden biriyim. Bu huyumu da seviyorum. Geçtiğimiz gün Büyükşehir Belediyesi’nin izin verdiği simit arabalarından birinden bir simit alayım dedim. Ayaküstü simitçi ile sohbet ederken, bir anda yüzü asılan simitçi

-Bize su sattırmıyor büyük şehir belediyesi

-Neden?

-Sattırmıyor işte, satarsak 490 lira ceza kesiyor.

-Öyle şey mi olur?

-Abi, ruhsatımızı bile iptal ediyorlar.

Simitçinin sattığı su bile rahatsız ediyor Büyükşehir Belediyesi’ni anlaşılan. Bu konularda Osmangazi belediyesini ve Mustafa Dündar'ı tebrik ediyorum. Daha yapıcı ve halka daha yakınlar.

Büyükşehir Belediyesi’nin de tuhaf, tuhaf uygulamalar, almış başını gitmiş. Alinur Aktaş Bursa gibi devasa bir şehre yetemedi. İnegöl'den gelip, Bursa'ya vizyon katan bir (Merhum) Hikmet Şahin olamadı. Yazımızda bir kaç konuyu ele alalım.

Büyükşehir belediyesinde yaşanan Zabıtalara mobbing olayları ile ilgili yazımızın ardından farklı yer ve konular hakkında şikayetler gelmeye devam ediyor.

Devlet memurları kanununda, Devlete ait resmi araç, gereç ve benzeri eşyayı özel işlerinde kullanan memura KINAMA cezası verilir. Kınama cezasının memura etkileri konusundaki ayrıntılar ise şöyle.

"Devlete ait resmi belge, araç, gereç ve benzerlerini özel menfaat sağlamak için kullanan memura Maaştan kesme cezası verilir."

Katı atık toplama merkezi olan Hamitler’deki çöplükte 1,5 yıldır çalıştırılarak Mobbing uygulanan personele araç olmasına rağmen araç verilmiyorken, başka bölümlerde evine resmi araçla gidip gelenler ve bunları özel işlerinde kullananlar var.! Sözde makam araçları kaldırılmıştı.

Zabıtalar konusunda Gece 23:00-08:00 çalışma sistemi de devam ettirilmektedir hiç bir değişiklik yaşanmamış ve ayırımcılığa devam edilmiştir.

Alinur Aktaş: "Bursaspor benim tapulu malım değil çekilin derseniz çekiliriz. Bulunduğumuz durum ortada, varsa formülünüz lütfen söyleyin, yoksa bu işin meraklısı değiliz."

Evet bu cümleler Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından aleni söylendi ve herkes duydu.

Değerli okurlar yazılarımı okuyanlar ve beni tanıyanlar koyu bir Galatasaray taraftarı olduğumu iyi bilirler, Beş yaşımdan bu güne 49 yıldır Galatasaraylıyım Dokuz yaşımdan beri 45 yıldır da Bursa'da yaşıyorum, ben Bursasporlu olmasam da, sempatim var, İki oğlum da koyu Bursaspor tutkunu, deplasmanlara da giderlerdi. Bursaspor'un durumu bu kadar kötüyken Alinur Aktaş'ın ifadeleri de en az 1966'yilin kadar kötü.

Alinur Aktaş' ın yüz ifadesinde okuduklarım ise

Yorgunluk

Mutsuzluk

Bıkkınlık

Monotonluk

Yalnızlık hissi

Bu duyguların harmanlaşmış halini açıkça görebiliyoruz, sanki bitse de gitsem havasında.

Geçtiğimiz hafta İYİ PARTİ İl Başkanı Selçuk Türkoğlu'da Alinur Aktaş ile ilgili sert bir açıklama yaptı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, muhtarların ve gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşların haklı isyanına neden olan, Eğitim yardımı çeklerinin AK Parti’lilere dağıtıldığı konusunu gündeme getiren Türkoğlu açıklamalarında, vatandaştan tam not aldı.

BURSA BÜYÜKŞEHİR’DE BİR SKANDAL DAHA!

Ramazan ayında AK Parti teşkilatlarının verdiği Bursa ve ilçelerindeki iftarların maliyetini karşılayarak yaptığı partizanlıkla tepki toplayan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, şimdi de eğitim yardımı çeklerini yine büyük çoğunlukla AK Parti’li ailelere dağıttığı ortaya çıktı.

Toplam tutarı 6 milyon TL’yi bulan 60 bin adet eğitim yardımı çekinin muhtarların belirlediği listeler yerine, AK Parti’nin mahalle temsilcilerinin hazırladığı listelerdeki partililere dağıtılmasına sert tepki gösteren İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Vatandaşlar arasında ayrımcılık yapmak, kendinden olmayanları ötekileştirmek, bunların topunun fıtratında var. Sayın Aktaş’ın, ‘Bizden olmayanlara su yok!’ anlayışını şiddetle kınıyorum. Bunun adı tek kelimeyle vicdansızlıktır.

Çok sayıda mahalle muhtarının bu adaletsizliğe adeta isyan ettiğine değinen Türkoğlu, ‘Mahallemizde Büyükşehir Eğitim Çekleri dağıtımı AK Parti mahalle temsilcisi aracılığı ile yapılmaktadır, muhtarlığımızla bir alakası yoktur. Mahalle halkımızın bilgisine arz ederim’ diye haykıran muhtarımızın haklı isyanını Bursalı hemşerilerimizin vicdani takdirlerine sunuyorum.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin partizanlık vukuatlarını bir bir dile getirmekten vallahi de bıktık, billahi de bıktık.

Biliyorsunuz daha yakın geçmişte, üstelik Ramazan gibi kutsal bir ayda, AK Parti’nin Bursa ve ilçelerinde verdikleri on binlerce kişilik iftar yemeklerine sponsor olmuştu Bursa Büyükşehir Belediyesi.

Üstelik hatırlayın;

Bunu biz değil kendileri yazılı olarak itiraf etmişlerdi.

AK Parti’nin Gemlik ve Mustafakemalpaşa İlçe başkanlıklarınca yapılan açıklamalarda, ‘Partimizin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı katkılarıyla düzenlediği iftarımıza tüm halkımız davetlidir” denilerek, somut belgeli, açık bilgili duyurular yapmışlardı.

O günlerde biz de çıkmış, “Beytülmalden bir hırka aşıranın cenaze namazı kılınmaz” diyerek, Bursalıların vergileriyle, harçlarıyla, her çeşit ödemeleriyle oluşturulan Büyükşehir bütçesinin, yalnızca iktidar partisinin emrine tahsis edilemeyeceğini haykırmış, bunun aslında Sn. Alinur Aktaş’ın görevini kötüye kullanarak kamu kaynaklarını usule uygun kullanmayarak suç işlediği anlamına geldiğini vurgulamıştık.

Çok açık bir biçimde suçüstü yakalanan Sn. Aktaş, her zamanki gibi suskun kalarak işi pişkinliğe vurmuştu." Selçuk Türkoğlu'nun açıklamaları gayet doğru ve yerinde bize göre de..

Ayrıca AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan  ile AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez’in önemli, başarılı çalışmalarına da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yanlış uygulamaları ile zarar veriyor…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.