Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alinur Aktaş, içini döktü

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2021 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2021 00:02

Şu makam ve mevki uğruna insanlarımızın kaç takla atıp, kaç parende ile yalpalayıp, kaç kişinin el eteklerini öptüklerini görünce inanın insanların vicdanlarını sızlatan olaylara tanık oluyoruz. Özellikle bizim meslekte sık karşılaştığımız bu konularla ilgili olarak bazen faturanın basına, medyaya kesildiği dönemleri bile yaşadığımız için şanslıyız.

“İnsanları ya yolda giderken ya da alışveriş sırasında tanıyacaksınız” demiş atalarımız.

Gerçekten de öyle.

İnsanların makama, mevkie kavuştuktan sonra en yakınlarını bile görmezden gelmesi hele siyasi ayak oyanlarına alet olup, kendilerini bulunmaz Hint kumaşı gibi görmeleri, o makamdan el etek çektirildiği andan sonraki durumları gerçekten acınacak hal oluşturuveriyor.

Geçtiğimiz hafta Bursa Kent Konseyi’nin seçimli genel kurulu yapıldı. Şevket Orhan ve çalışma arkadaşları, oybirliğiyle yeniden güven tazeleyip görevlerine devam etme güvencesini kazandılar. İnsanların, toplumun ve insanların güvenini kazanması çok güzel bir olgu.

Kent Konseyi seçimleriyle ilgili ayrı bir yazı kaleme alacağım. Şimdi sizlere, bu toplantının en sonuna yetişen ve ayağının tozuyla sahneye çıkıp eline mikrofonu alıp konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın samimi sözlerini aktarmak istiyorum.

Biliyorsunuz, Alinur Aktaş, 2004 yılında İnegöl’e Belediye Başkanı seçildi. O tarihlerde Bursa’nın en genç belediye başkanı idi. Üç dönem üst üste İnegöl’e başkan seçildi. Üçüncü döneminin son bir buçuk yılını ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Bursa’ya hizmet etti. Sonra, 2019 yılındaki mahalli seçimlerde Cumhur İttifakı adına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Hala görevde. Görev süresi 2024’de Mart ayında sona erecek.

Tabi, Bursa’da özellikle siyasi arenada, Alinur Aktaş’ı beğenenler olduğu gibi beğenmeyenlerin de olması doğal. Hizmetlerle ilgili hem kendi mensubu olduğu parti içinde hem de halk arasında bunun yanı sıra muhalif partiler tarafından da eleştirilmesi, yapılanlarla ile söz verilip yapılmayanların gündeme getirilmesi gayet normal.

Aktaş, duyduğu, gördüğü veya bizzat yaşadığı bu olaylarla ilg3ili olarak içini Kent Konseyi toplantısında döktü.

“Ben, çok genç yaşta halkıma hizmet edebilme imkanına kavuştum. Allaha çok şükürler olsun. Beni bu görevlere layık gören başta sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile partimizin yöneticileri, il başkanı, ilçe başkanlarıma teşekkür ediyorum. Yapılan hizmetlerimizle ilgili olarak bizlere destek verenlere teşekkür ediyorum. Destek olmayanlar ama hizmetlerle ilgili bilgi ve tecrübe paylaşan ve Bursa adına hizmet üretip, proje geliştirenlere teşekkür ediyorum.

Çok şükür bu görev sürem benim dördüncü hizmet dönemim. İyi kötü, elimizden geldiği kadarıyla, ekip arkadaşlarım mesai arkadaşlarım, yaz sıcağında ter döken, kış soğuğunda insanlara yardım için çalışan Belediye personeli mesai arkadaşlarımla birlikte canla, başla hizmet etmeye devam ediyoruz.

Bu görevler gelip geçici. Belli süreleri var. Benim de illah nihayi, ölünceye kadar belediye başkanı olma arzum yok. Zamanı gelince halkımız kimi seçerse, partim içinde kim aday gösterilip kazanırsa görevi devir edeceğim.

Belediye başkanlığı koltuğuna kazık çakmak gibi bir niyetim yok.

Ama, İnegöl’de bir Alinur Aktaş vardı. Bursa’da bir Alinur Aktaş Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. Denilerek anılmak ve tarihe ışık tutmak, hizmet edebilmenin huzuru ve mutluluğunu yaşıyorum.

Niyetimiz, bu kubbede hoş bir seda bırakabilmek.

Bizim, belediyede adet var. Başkanların görev süresi dolduktan sonra fotoğrafları asılıyor. O seçkin kişilerin arasında benim de fotoğrafımın bulunması, aileme bırakacağım en büyük miras olacak.”

Hayırlısı diyelim.

Bursa, seçmeni bakımından muhafazakâr bir yapıya sahip. Bunun yanı sıra genel iktidar kim seçilirse, mahalli idarelerde, belediyelerde de onun adaylarına oy verip, merkezi hükümet ile belediye başkanlarının aynı partili olması halinde daha iyi hizmet alınacağına inanan bir seçmen yapısına sahiptir. Gelmiş, geçmiş seçimler ve benim de mesleki deneyimlerim böyle.

Şimdi, benim görüşüme göre, 2023 yılında Cumhurbaşkanlığı ve TBMM yenilenmesi, Milletvekili genel seçimleri var. Bu seçimlerde hangi siyasi yapı üstün gelirse, Bursa’yı da o yapı kazanırAK Parti ve Cumhur ittifakı açısından baktığımızda, halkın hayat pahalılığı, ekonomik rakamların bozukluğu, işsizlik, eğitim sistemindeki sıkıntılar, YÖK uygulamaları, verilen bazı sözlerin tutulmaması, emeklilikte yaşa takılanlar, yerel hizmetlerde merkezi hükümetin belediyeyi yalnız bırakılması, başlanılan projelerin, özellikle hızlı tren ve Yalova Yolundaki tramvay projelerinin zamanında bitirilmeyişi, belediye bürokratlarının halkın sesine değil de siyasi isteklere göre hizmet ettiği iddiaları, çözümlenemeyen kentsel dönüşüm söylemleri vb. ifadeler eksi not olarak yazılıyor.

Alinur Aktaş’ın, Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğu ilk günden bu yana o koltuktan alınacağı tartışmaları var Bursa’da. Parti içinde de bu tartışmalar devam ediyor. Halkımız arasında da. Muhalefetinde söylemleri ve gazlamasıyla her gün Bursa’ya yeni bir Büyükşehir Belediye Başkanı atanıyor.

Alinur Aktaş, toplumun her kesiminden insanların bulunduğu ve bütün siyasi görüşlere mensup insanların aynı çatı altında birleştiği Kent Konseyi toplantısı sırasında böyle bir açıklama yapması ve “illah nihai belediye başkanı olacak değilim. Koltuğa kazık çakma niyetim yok!” sözleriyle bu dedikodulara ve bana göre de kendisini görevden almak istedikleri dedikodularını yayanlara karşı gerekli cevabı vermiş oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.