Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Algı olgu meselesi

Yazının Giriş Tarihi: 22.05.2021 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.05.2021 00:02

Bursa’nın bugünü, geleceği ve yarınlarının ne olacağı konusunda fikirlerini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “her işin belli bir zamanı, süresi ve planlaması var. Biraz sabır gerekli. Çok yakında ektiğimiz tohumların meyvelerini almaya başlayacağız” dedi. Gazeteciler olarak bizlerde kendisine “geçmiş olsun” dedik.

Geçen ay Covid-19 hastalığına yakalanıp, kısa bir süre hastanede tedavi altında kalan ve iyileştikten sonra tekrar işbaşı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile gazetelerin pazarları olarak buluştuk. Doburca Sosyal tesislerindeki buluşmada, sorulan her soruya anında cevap veren Alinur Aktaş, bazı sosyal mecralarda algı yönetiminin olguların önüne geçmesinden üzüntü duyduklarını söyledi.

Aktaş’ın Bursa’nın ulaşım meselesi ile ilgili söyledikleri;

İstanbul Yolu Kent Meydanı Terminal arasındaki T 2 Projesinin yargı engelleri halledildi. İhale yapılacak ve 2022 yani önümüzdeki yıl hizmet başlayacak.

Kent merkezindeki trafik sıkışıklığı için kavşaklardaki trafik lambaların geçiş ve bekleme süreleri güncellenecek.

Kent merkezindeki bütün caddelere Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulacak. Mevcut olanlar rehabilite edilecek.

1050 Konutlar Akpınar Kentsel yenileme projesi TOKİ Emlakbank aracılığıyla yapılacak. Binalar zemin artı beş katlı olacak.

Sırameşeler Sıcaksu projesi TOKİ Emlakbank aracılığıyla yapılacak.

Mevlana Mahallesi gecekondu kentsel dönüşüm projesi Toki Emlakbank aracılığıyla yapılacak.

Bursa Kalesi ve Hisarların ortaya çıkarılması çalışması kapsamında Toprak kayması yaşanılan Temiz Caddedeki binalar Osmangazi Belediye, ve Büyüklerle beraber istimlak edilecek.

Hanlar Bölgesi Projesindeki Zafer Plaza Pirinç Hanı önündeki Boyner binası, tamamen yıkılacak.

Yıkılan Merkez Bankası binası Bursa’nın bir başka yerinde aynen tekrar inşa edilecek.

Bursa’nın her köşesine ulaşım imkanı sağlanıyor, sağlanacak.

Bursa Geçit-Şehir- Hastanesi raylı sistem metro hattı ihalesi tamamlandı. En kısa zamanda yapılacak. Raylı sistemi Üniversite Görükle hattı başta olmak üzere yeni hatlar ilavesi yapılacak.

Bazı kişilerin, muhalefetin özellikle sosyal medya ortamında yaratmak istediği algı operasyonlarına karşı mücadele veriyoruz.

Bursa’da yapılmayan, yapılması mümkün olmayan bazı işlerin yapılmış gibi gösterilip halka asılsız söylemlerle anlatılması, algıların olguların, gerçeklerin önüne geçtiğini gösteriyor.

Alinur Aktaş’ın gündemle ilgili değerlendirmeleri ise şöyle;

Benimle ilgili pek çok yayın yapılıyor. Örnek, Cumhuriyet Caddesindeki kitap okuyan kız heykeli. Göreve geleli daha 3 ay olmuştu. Bazı kişilerin heykele zarar verdikleri görüldü. Bizlerde heykeli oradan alıp bakımını yaptıktan sonra Setbaşı Şehir Kütüphanesinin önüne taşıdık. Heykeldeki kızın eteği nedeniyle ortadan kaldırıldığı iddia edildi. Oysa ki, kitap okuyan kız heykeli, ilk yapıldığı gibi Setbaşı Kütüphanesinin önünde duruyor. Bugünlerde bile bu konuyu ısıtıp ısıtıp yeniden sosyal medya üzerinden yaymaya çabalıyorlar.

Son günlerde gündemde olan birde gri pasaport meselesi var. Bu konuda, devlet, derneklere, spor kulüplerine vs sivil toplum kuruluşlarına yurt dışı faaliyetleriyle ilgili olarak vize sıkıntısı yaşanmaması adına Belediyelere yetki vermiş. Senelerdir kullanılıyor. Geçmişte olduğu gibi bizlerde sivil topluma destek amaçlı bu konularda yardımcı olduk. Liste belli. Bizler polis değiliz, MİT değiliz. Kimin ne olduğunu bilmemiz mümkün değil. Onun için liste veriliyor. Görevlilerin inceleme yapması gerekir. Gerekli. Bu konuda bizlerin suçu yok. Bursa’nın da Gri pasaport verip yurt dışına çıkmasına aracılık yaptığı ve geri dönmeyen kimse yoktur.

Kesin ve net bilgi. Bakalım, bu işin sonu nereye varacak. Ben, 2017 yılında bir spor kulübünün yurt dışına çıkardığı heyetteki 2 kişinin başka ülkelere iltica talebinde bulunmasıyla ilgili olarak Gri Pasaport Operasyonu başlıklı köşe yazısı yazmıştım. Aynı olay şimdi ayyuka çıktı.

Bir başka olay, bazıları geliyor, tarım arazilerini konuta, sanayiye çevirme niyetiyle yeni imar alanlarını açmamızı istiyorlar. Şimdi, medyada yeni sanayi bölgeleri açılacağı yönünde tartışmalar mevcut. Sanayi bölgesi açılması öyle her isteyenin isteği ile olmuyor. Belediyenin yetkisi var. Birde Sanayi ve Ticaret Bakanlığının yetkisi var. Bursa’da öyle her istenildiği yerde değil de ihtiyaç olan yerde sanayileşme başlamalı. Birde, fütursuzca sanayi yerine katma değeri yüksek sanayi yapılmalı, kurulmalı.

Sanayileşme ile beraber arıtma sıkıntımız var. Orhangazi ve Gemlik’te zeytin yetiştirilmesi, üretim tesisleriyle ilgili arıtma sorununu Büyükşehir olarak en kısa zamanda çözeceğiz. Sanayi bölgelerindeki arıtma sistemi konusunda ise Çevre Bakanlığı yetkili. Bu konuda, Sanayicilerimiz ellerini taşın altına koymalı. Denetim eksiklikleri olmadan, radikal kararlarla arıtma sorunu tamamen çözümlenmeli. Temiz çevre ve temiz topraklar için buna mecburuz. İsviçre bunu yapmış, başarmış. Türkiye olarak bizler neden yapmayalım?

Kentsel dönüşüm söylemleri ve projeleriyle ilgili de Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, düşünceleri şöyle açıkladı;

Geçmişte olduğu gibi 3-5 katlı binaları yıkıp, sözde yüzde 0.50 emsal artışı gösterilip 15 katlı binaların dikildiği kentsel dönüşüm artık yok. Olmaz böyle bir şey. Kentsel dönüşüm projesi yapmak sadece belediyelerinde görevi değil. Özel sektör, müteahhitlerde pekala bu işi yapabilirler.

Bu konuda, halkımız epey bilinçlendi. Bilgi sahibi oldular. Deprem tehlikesi her zaman var. Deprem yıkmaz, bizim depreme rağmen önlem almayıp saçma sapan yaptığımız binalar insanlığı yıkar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, son olarak, “biz tohumları toprağa ektik. Çok yakın zamanda, 2022 yılından başlayıp yapılan işlerin meyvelerini toplamaya başlayacağız” dedi.

Bu arada, Bursa Büyükşehir ile vatandaşlar arasındaki memnuniyet anketinin yüzde 62 ile 65 arasında değişim gösterdiğini de öğrenmiş olduk.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.