Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aktaş'tan esnafa büyük destek

Yazının Giriş Tarihi: 15.06.2022 00:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.06.2022 00:07

Bursa, her daim ifade ettiğim gibi büyük bir şehir. Özellikle pandemi sürecinde ne kadar güçlü ve birbirine bağlı bir kent olduğumuzu yaşayarak gördük. İş dünyası ile, esnafı ile, kamu görevlileri ve vatandaşı ile, büyük bir fedakarlık ve birliktelik örneği göstererek zor geçen iki yıllık pandemi sürecini acı kayıplarımıza rağmen hep beraber aştık.

Türkiye’nin güçlü şehri Bursa, yerel yönetimlerinin başarılı projeleri ile gücünü yerelden genele yaymaya devam ediyor. Kart 16 projesi ile binlerce aileye destek olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sosyal yatırımlar halkasına sosyal yardımları da ekledi. Mali durumu bozuk olan vatandaşlara alışılagelmiş erzak paketi bırakma seremonisi yerine hayata geçirdiği Kart 16 projesi ile sosyal yardımı, sosyal yatırıma dönüştürmeyi başardı. Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği BESOB işbirliği ile 2021 yılından bugüne kadar Bakkal, Kırtasiye, Ayakkabı ve Hazır Giyim sektöründe yüksek değerli toplumsal faydaya imza atıldı. Önceki gün gerçekleştirilen "bayram sosyal destek çeki" lansman programına ayakkabı ve hazır giyim esnafının katılımının düşük olduğunu görmek ise hepimizi üzdü. Oysa Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Alinur Aktaş, toptan alım yolu ile gerekli ihtiyacı karşılayarak farklı bir organizasyonla sosyal yardım sorumluluğunu yerine getirebilirdi. Ancak Sayın Alinur Aktaş'ın esnafımız kazansın mantığı ile Büyükşehir bütçesini Bursa esnafı ile paylaşarak, Bursa esnafını bu sosyal sorumlulukta paydaş kılarak projeyi sosyal yatırım projesine dönüştürmesine rağmen sektör esnafının gösterdiği vurdumduymazlık ve ilgisizlik üzücü diyebiliriz.

***

Piyasalarda maliyet artışının ve birçok ürüne yansıyan ağır zamların varlığına rağmen, "sosyal destek çeki" projesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı öncesi farkını ortaya koymayı yine başardı. Hali hazırda gerçekleştirilen ve Kurban Bayramına dönük olan projede 75 bin aileye ulaşılması hedefleniyor. Yine 2021 yılında Bakkal esnafı ile başlayan süreçte bugüne kadar on binlerce aileye hem Kart 16 hemde sosyal yardım çeki uygulaması ile ulaşıldı.

Proje lansmanı kapsamında konuşan Bursa Ayakkabıcılar ve Benzerleri Oda Başkanı Servet Kaynar, "Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve BESOB Başkanımız Fahrettin Bilgit öncülüğünde hem çocuklara hem de esnafımıza bayram yaptıran bu projeden ötürü tüm paydaşlarımız adına şükranlarımı sunuyorum" açıklamasında bulundu.

Lansman sırasında birlikte aynı masada otururken sohbet etme fırsatı bulduğum Gemlik esnaflarından Merve Giyim sahibi Halil Köse, "proje geçen yıl ilk başladığında birçok esnafımız gibi bende ödemelerin yapılamayacağı endişesi içerisindeydim. Hatta çocuklarım ile ailemle birlikte biz projeye katılalım kararı aldık. Ödeme yapılmasa bile zekatımıza sayarız dedik. Elhamdülillah, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Alinur Aktaş ne bizi ne de herhangi bir esnafımızı mağdur etmedi. Böyle düşündüğüm için mahçup durumdayım. Ancak Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Alinur Aktaş'ı tebrik etmek lazım. Kimseler sahada yokken onlar, biz vatandaşın ve esnafın yanındayız diyerek gövdelerini ortaya koydular" ifadesini kullandı.

Bursa esnafına verilen desteğin önemine vurgu yapan Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, "Büyükşehir Belediyemiz işbirliği ile hem çocuklara hem de esnafımıza bayram yaptıran bir projeye imza atmaktan gurur duyuyorum. Bursa esnafımızın yanında olan Sayın Alinur Aktaş Başkanımıza da esnafımız adına teşekkür ediyorum" dedi.

Bursa esnafına can suyu olmaktan öte var gücü ile destek olan bir Büyükşehir Belediyesi meydana getiren Başkan Alinur Aktaş'ın son dönemde hayata geçirdiği başarıları projelerin topluma yüksek oranda değer kattığını da ifade etmekte fayda var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.