Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akıllardaki Sorular

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2021 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2021 00:01

Bursaspor ligin 28 haftalık sürecinde evinde oynadığı 14 maçta bir beraberlik, 6 yenilgi ile toplamda 20 puan kaybetti.

Bu şunu gösterir. Geçmiş de konuk takımların korkulu rüyası olan Bursa deplasmanı artık bu formattan çıkmış.

Timsah Arena gelen rakiplere misafirhane!

Geçtik zirvedekileri küme düşmemeye oynayan takımlar bile elini kolunu sallaya sallaya Arena’dan puan çıkarıp evlerine dönüyorlar. Deplasmanda kazanılan 18 puanın birazını Bursa’ya eklesen Süper Lig hedefi devam edecekti. İçeride verilen bu kadar kaybın üstesinden gelmek malesef mümkün değil.

Şöyle geriye dönüp bakarsak; Bursaspor’un özellikle evinde güle oynaya kazandığı, ekran başındaki Yeşil Beyaz sevdalılarının tırnaklarını yemeden izlediği, Bursaspor futbol takımının rakibini sürklase ederek galip geldiği kaç maç var?

-Son Altay yenilgisi ile Bursaspor hedeften kesin olarak düştü diyebilir miyiz? Ayrıca takımda bir ‘tükenmişlik sendromu’ olduğu iddia ediliyor.

Hedef ne olursa olsun matematiksel olarak iddiası süren bir takım için ‘bitti-gitti’ diye bir kestirme yapmak doğru değil ama kalan 6 haftalık periyotda Timsah’ın işinin çok zor olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü bundan sonrası Bursaspor’un eline değil, rakiplerin ayağına bağlı... Onlar hep kaybedecek, siz hep kazanacaksınız. Çünkü artık kayıp kredisi doldu.

Bir de şu var: Bursaspor hızla eriyor. Futbol kalitesi kalmadı, hızı, temposu kalmadı. En önemlisi; sonuca tepkisi, öfkesi kalmadı. Sesi-sedası çıkmayan sakinliği ile bilinen Fazlı Tan Hoca’nın bile bir ara saha kenarında, “Oynayın, hareketlenin” diye yırtınıp sarı kart aldığını gördüm ama kimsenin umurunda değildi. Adına ister tükenmişlik ister hedefsizlik sendromu deyin sıkıntı olduğu kesin
Futbolda oynadığın kadarının karşılığını alırsın. Son maçtaki oyuna bakıyorum, ‘‘Bursaspor kazanmak için ne yaptı?’’ diye de kendi kendime soruyorum.

Hiçbir şey!

- Kaleci Ataberk Dadakdeniz’in sezon sonu bitecek olan sözleşmesini uzatmak istemediği haberleri var Bizim çocuğumuz neden böyle tutumda olabilir ki? Ataberk, kalecilik bilgisi yaşına göre yüksek bir oyuncu. Belli ki öğrenmeyi biliyor. Atletik özellikleri ve çevikliği, Uğurcan ya da Altay gibi milli takıma seçilen genç eldivenler seviyesinde olmayabilir ama zihnen açık. Bu, onu uzun dönemde yaşıtlarının önüne geçirebilir. Öğrenmeyi bilmek, açıklarını diğerlerinden önce kapatmak, orada uzun süre kalabilecek mental seviyeyi göstermek çok değerli... Şimdi kendimizi Ataberk’in yerine koyup empati yapalım... 

Başkanı ve yönetimi iki ay sonrasına vadeli istifa sözü vermiş bir kulüptesiniz.

 Yani işbaşındaki patronlar ceketlerini alıp gidecekler!

Kimin ya da kimlerin gelip kulübü nasıl ve ne şekilde feraha çıkartacakları belli değil. Ufka baktığınızda ‘meçhullerle’ dolu flu bir fotoğraf görüyorsunuz.

Siz Ataberk olsanız böylesine bilinmezlikler içinde mevcut yönetimle anlaşıp imza mı atarsınız, yoksa sezon sonu fotoğrafın netleşmesini mi beklersiniz?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.