Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akdeniz'deki zenginlik ve Türkiye

Yazının Giriş Tarihi: 16.07.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.07.2019 00:02

Cumhurbaşkanı ve Ak parti genel başkanı Erdoğan'ın "Biz Suriyelilere kapılarımızı açmak zorundaydık. Görmezden gelemezdik. Onlara sahip çıktık. Bizim başımıza da gelebilirdi. O zaman bize kim yardım edecekti, kim sahip çıkacaktı? Ama bu konuda yeni adımlarımız olacak. Ülkelerine dönmelerini teşvik edeceğiz. Suç işleyenleri kesinlikle sınır dışı edeceğiz. Ayrıca Suriyelilerden aldıkları sağlık hizmeti karşılığında bir katkı payı alınmasını öngörüyoruz” diyerek açıklama yaptı. Aslında bu açıklama birazda halkın çoğalan tepkisine karşı yapılan bir çıkıştı bana göre. işte tam bu konuda da sosyal medya ve paylaşım sitelerinin ne kadar etkili olduğunu bir kez daha anlıyoruz.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Dünya Belediyeler Birliği Eş Başkanı seçildi

Birleşmiş Kentler ve Yerel yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın (Dünya Belediyeler Birliği) (UCLG-MEWA)

Eş Başkanı (Co-President) seçildi. 2019-2022 dönemi yönetim organları ve ilgili komitelerle, yönetim kademe seçimlerinin de yapıldığı toplantıda Başkan Zeydan Karalar, oylama sonucunda UCLG-MEWA Eş Başkanlığına (Co-President) seçildi.

Böylece Adana, dünyanın önde gelen yerel yönetim birliklerinden birinde üst düzey temsil yetkisi kazandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 3 yıllık görev süresi boyunca hem bölgede, hem de dünya çapında ilişkileri geliştirerek, Adana’ya daha fazla katkı sağlama olanaklarını araştıracağını belirtti. Bizde kendisine başarılar diliyoruz.

AKDENİZ MESELESİ

Davutoğlu o anlaşmaya imza attı mı?

Kaynak: ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi.

Doğu Akdeniz’de ederi birkaç trilyon dolar olan 3.5 trilyon metreküp doğalgaz, 1.7 milyar varil petrolün varlığını teyit etmiş durumda.

Öyle olduğu için de sadece Total, BP, EN ve Shell gibi uluslararası petrol devleri değil, aynı zamanda İsrail, Mısır, Yunanistan, Kıbrıs Rum kesimi, İngiltere, Fransa, İtalya, Libya, Katar ve hatta Çin hadisenin merkezinde.

Peki, ülkemiz Türkiye mi?

Maalesef dışarıdan gazel okuyoruz ki bu okumaya bırakın ABD ile Yunan’ı ve Rum’u, Rusya bile zerre oralı değil. Zira büyük bir petrol gelirine kavuşacak bir Türkiye’yi hiç kimse istemiyor.

AKP iktidarın yanlış politikaları ile amiyane tabirle cısçıplak ortada kaldık da ondan.! Doğu Akdeniz’i çevreleyen ülkelere bakın hangisi dostumuz? Yıkmak isteğimiz Esad’ın Suriyesi mi, İsrail mi, İhvan hasımı olduğu için her gün sövdüğümüz Sisi’nin Mısır’ı mı, Kıbrıslı Rumlar veya Yunanistan ya da Libya mı, hangisi? Evet, AKP iktidarı sayesinde bir imkansız başarılmış ve bu ülkelerin tamamı ile hasım olmuşuz!

SAVAŞ SEBEBİ DEKLARASYONU

Bitmedi… Turpun, pardon gaflet ve dalaletin büyüğü heybede ve işte bombayı patlatıyorum.

Türkiye’yi yönetenler Doğu Akdeniz’deki trilyonca dolarlık petrol ve doğalgazı Kıbrıslı Rumlara anlaşma ile peşkeş çektiği ileri sürülüyor.

Nasıl mı?

Yıl: 2014. Doğu Akdeniz ve Ege Petrolleri konusu dünya gündemine gelince Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün dünyaya şu deklarasyonu yayınladı: “Türkiye ve KKTC kıta sahanlığı sınırları içinde petrol aramak tereddütsüz ve tartışmasız savaş sebebidir…”

JOE BİDEN - DAVUTOĞLU - ANASTİADES

Bu net tavır Yunanlılarla Kıbrıslı Rumları çıldırttı derken çok geçmeden şu gelişme oldu.

Tarih: 2015 Ocak ayı. Yer: Davos.

Dönemin ABD başkan Yardımcısı Joe Biden, Türk Başbakan Ahmet Davutoğlu’na baskı yaptı ve Davutoğlu’nu Rum lider Anastiades ile buluşturdu ki bu buluşma Türk kamuoyu ile basından saklanmaya çalışıldı. Peki, bu görüşme niçindi ve hangi kararlar mı alındı?

4 YILDIR ÜZERİNDE DURULMAYAN ANLAŞMA

Başbakan Ahmet Davutoğlu Türkiye’nin 2014 yılında dünyaya deklare ettiği “Türkiye ve KKTC kıta sahanlığı sınırları içinde petrol aramak tereddütsüz ve tartışmasız savaş sebebidir” deklarasyonunu geri çektiği iddia edildi. Ki böyle bir karardan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın haberdar olmaması mümkün müdür kararı siz verin.

Eğer bu anlaşma doğruysa, Doğu Akdeniz’in petrol ve gazı aslında 2015’de yapılan bu gizli anlaşma ile Rumlara peşkeş çekildi… Şimdi bölgede sondaj yapmamıza dışarıdan gazel okunuyor dememiz işte bundan.

ECEVİT - ERBAKAN VE TAYYİP!

Umarım bunlar doğru değildir!

Peki, ben bu gizli anlaşmayı nereden mi öğrendim?

Cyprus Mail Gazetesinden.

Evet, Güney Kıbrıs’daki Rum gazetesi yapılan bu gizli anlaşmayı tam iki yıl sonra yani 2017 yılında Rum Dışişlerini kaynak göstererek ayrıntıları ile yazıp yayınladı. Gazeteci Sabahattin Önkibar konunun dikkat çeken yönlerini köşesinde anlatmış, Aklımıza ömrünü Kıbrıs davasına adayan Merhum Rauf Denktaş geldi. kendisi Erdoğan tarafından dışlanmıştı oysa o güne kadar hiç bir lider Denktaşı ötelemedi  Bu gün Kıbrıs'ın ne kadar önemli olduğunu daha net görüyoruz. Biz cennet bir vatana sahibiz ve bu vatanın nimetlerinden vatandaş olarak faydalanabilmeliyiz., elin oğlu dünyanın öbür ucundan gelip sofranızda ki ekmeği çalmak niyetinde ve bizde böyle melül melül bakacak mıyız.?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.