Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’nin mitingi neden ertelendi?

Yazının Giriş Tarihi: 04.07.2022 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.07.2022 00:02

Siyaset iddia ve güç işidir. Siyasetin güç gösterme yeri ise meydanlardır. Bu nedenle siyasi partiler fırsat bulduklarında meydan mitingleri yaparlar.

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa’da 2 Temmuz Cumartesi günü miting yapılması için yaklaşık bir ay önceden hazırlıklara başladı. Ankara’da toplanan il başkanları toplantısında ise miting tarihi belirlendi ve hazırlıklar hız kazandı. Parti kendi programını belirlerken, belediyeler ve valilik kamu yatırımları ile ilgili açılış takvimi düzenledi. Bu esnada, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ekonomi ödülleri töreni içinde aynı tarih belirlendi. Böylece, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Temmuz’da geleceği Bursa için dört dörtlük bir program hazırlandı.

Kent merkezi AK Parti flamalarıyla donandı. Mitingin yapılacağı Gökdere Meydanı tam anlamıyla düğün yeri gibi süslendi. Her şey hazırdı. Parti teşkilatları saat 11.00’a kadar mitinge katılım sağlama adına ilçe merkezleri ve köylerden araç kaldırma programlarını tamamladı. Araçlar buralara gönderildi bile.

Saat 11.10 gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinge katılamayacağı ve Bursa’ya gelmeyeceği duyulmaya başlandı.

Erdoğan, BTSO'nun ödül törenine katılıp 18 milyar liralık özel ve kamu yatırımlarının uzaktan açılışına katılacaktı. Gökdere Meydanı'nda halkla buluşması planlanan Erdoğan'ın şehirdeki tüm programları ileri bir tarihe ertelendi.

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan da konuyla ilgili sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Değerli Hemşerilerim; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleştirilecek Bursa Mitingi, Özel ve Kamu Kurumlarımızın açılış törenleri Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle ileri bir tarihe ertelenmiştir. Bursa Büyükşehir Belediyemiz tarafından hizmete açılacak T2 Tramvay Hattı’nın ilk sürüşü Kent Meydanı’nda saat 14.00’te Genel Başkanvekilimiz Sn. Binali Yıldırım’ın teşrifleriyle gerçekleştirilecektir. "

Bu açıklama ile Cumhurbaşkanının Bursa’ya gelmesinin ertelendiği duyumları doğru çıktı. Fakat herkes Erdoğan’ın gelmeme sebebini merak ediyordu. Parti kulisleri dahil Bursa’da pek çok söylem gelişti. Kimisi Mihraplı Camisinden kaldırılacak olan şehit cenazesi nedeniyle gelmediğini iddia etti. Kimisi ise Bursa teşkilatına küsmüş, istedikleri tam olarak yerine getirilmediği için aniden böyle bir karar almış şeklinde ileri geri konuşmaya başladılar.

Hatta, miting için çevre illerden getirilen on binlerce kişinin miting iptal edildiği duyulunca da Bursa’nın çeşitli yerlerine dağıldıkları, onları getiren araçların getirdikleri kişileri bulmakta güçlük çektiği söylemleri sosyal medyadan paylaşılmaya başlandı.

Konunun neden kaynaklandığı ise ortaya atılan sorulara cevap niteliğindeki açıklamadan anlaşıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa ziyaretini neden iptal ettiğine ilişkin cevap AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen'den geldi. Özen şunları söyledi:

"2019'dan bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızı TOGG'un temel atma töreninde ve şehir hastanesinin açılışında misafir etmiştik ama miting anlamında bir programla ağırlayamamıştık. Bu anlamda vatandaşlarımızda ciddi bir heyecan oluşmuştu. Bu anlamda da başta il başkanlığımızın organizasyonuyla güzel de bir hazırlık yapılmıştı ama yoğun bir temposu var Sayın Cumhurbaşkanımızın. NATO Zirvesi yoğun geçti. Hepimiz takip ettik, gurur duyduk yapılan mutabakattan ve izlenen süreçten... Bugün gelen haberle soğuk algınlığı nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretinin ileri bir tarihe ertelenmesi söz konusu oldu. Tabi Sayın Cumhurbaşkanımızın sağlığı her şeyden önemli. Bu anlamda en kısa sürede sağlığına kavuşacağını ümit ediyorum."

Evet, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesi sırasında soğuk algınlığı nedeniyle halsiz düşmüş ve sağlık sorunu yüzünden Bursa ziyaretini iptal etmiş.

AK Parti’nin beklenen Bursa mitingi olmadı. Ama, miting alanı olmasa bile Bursa Terminal Tramvay hattının açılışı tam bir miting havasında gerçekleşti. AK Parti Genel Başkan vekili ve son başbakan Binali Yıldırım, T 3 olarak isimlendirilen Kent Meydanı Terminal tramvay hattını hizmete açtı.

Nihayet beklenen hizmet sonunda gerçekleşti.

Bursa’nın Yalova, İstanbul yolu üzerindeki ve kent merkezindeki bu yoldaki çalışmalar planlanandan çok uzun sürdü. Çevre halkı bunaldı. Bursa halkı bunaldı. “Olacak, olmayacak!” tartışmaları ve yargı sürecini bir kenara bırakırsak AK Parti hükümetinin 45 günde tam teşekküllü bir hastaneyi istediği zaman yapabildiğine tanıklık eden Bursa halkı, bu tramvay projesinin senelerce sürüncemede bırakılmasını içine sindiremedi.

Bursa halkına da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluşma adına 29 Ekim tarihi verildi. 29 Ekim’de Gemlik Kurşunlu’da bulunan TOGG fabrikası hizmete girecek ve ilk üretilen otomobil halka tanıtılacak.  Sayılı günler çabuk gelip geçiyor. 2 Temmuz olmadı, 29 Ekimi bekliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.