Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’nin A takımı

Yazının Giriş Tarihi: 27.01.2021 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.01.2021 00:00

Yerel siyasetteki en büyük ilgi çeken çalışma AK Parti’nin önümüzdeki pazartesi günü yapılacak olan il kongresi. 7. Kez toplanacak olan kongre için il başkanı belli Davut Gürkan, yönetim kurulu üyelikleri için ise başvuru yapan yaklaşık 610 kişi arasından seçim yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, il kongresine video konferans bağlantısı ile katılacak.

Pandemi kısıtlamaları, koronavirüs önlemleri ve Covid-19 salgınına karşı insanların dikkatli olması konusundaki uyarıların ışığı altında Ak Parti Bursa il kongresi pazartesi günü toplanacak. Kongrede oy kullanma için ilçelerden seçilmiş 600 delege var. Ayrıca, il yönetim kurulu, disiplin kurulu ve hakem heyeti kurulunda görevli olanlar ile Büyükşehir Belediye Başkanı ve Milletvekili doğal delege olarak sayılıyor. Bu hesaplamaya göre delege sayısı 680 rakamına ulaşıyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde bir yandan kongre hazırlıkları devam ederken diğer yandan da 50 kişilik il yönetim kurulunda görev alacak olan ve ana kademe olarak isimlendirilen mevkilerde yer alacak olanların belirlenmesi için mülakatlar yapılıyor. Bu çalışmalara Marmara Bölge Koordinatörü Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ile Bursa koordinatörü Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü katılıyor. İl Başkanı Davut Gürkan’da partiye il yönetiminde ve parti yönetim kademelerinde görev alabilme adına başvuru yapanları yakından tanıma imkanı buluyor. Mülakatın amacı olarak ise, “inandığımız yolda beraber yürüyeceğimiz takım arkadaşlarımız belirleniyor” şeklinde izah ediliyor.

Aday adayları tek tek salona alınıp kendileriyle görüşülüyor. Düşünceleri, fikirleri, yönetimde görev alması halinde neler yapmak istedikleri, neler yapabilecekleri konusunda karşılıklı olarak görüş alış verişinde bulunuluyor.

Bu nedenle AK Parti Bursa il başkanlığı binasında heyecanlı bir bekleyiş var. Malum, sadece il yönetim kurulu için 610’a yakın başvuru yapılmış. Neticede ana kadame için görev yapmak üzere seçilecek kişi sayısı 50. Disiplin kurulu için 7, hakem heyeti içinde 3 isim belirlenecek. Bu kurulların yedekleri çok önemli. Çünkü, her seçim öncesinde il yönetim kurulu veya ilçe yönetim kurullarından istifa edenler oluyor. Kimisi vekil adaylığı için, kimisi belediye başkanlığı için kimisi meclis üyelikleri için istifa ediyorlar.

Bunların yerine yedek listeden isimler geliyor. Yedek listelerinde en az ana kademede görev yapanlar kadar özveri ile oluşturulması gerekiyor. Ki, yönetim kademelerinde aksama olmasın.

Ülkemizdeki siyaset, siyasi partilerin yapıları ile yönetim organlarının belirlenmesine yönelik yaşadıklarımıza bakıldığında, AK Parti’nin bu konuda adayları önceden belirlemesi ve “ben bu kişilerle beraber çalışmak istiyorum” şeklinde teşkilatlara bilgi verilmesi, bazen pek demokratik görülmediği yönünde eleştirilere maruz kalıyor.

Her ne olursa olsun, AK Parti, bugüne kadar siyasetteki başarısının bu şekildeki uygulamalar sayesinde olduğunu ifade etse de muhalefet, parti içi demokrasi konusunda bu uygulamaların eleştiri kaynağı olmasından kurtulamıyor.

Bursa adına pazartesi günü önemli bir kongre yapılacak. Çünkü, iktidar partinin kongresi demek, Bursa’nın dünkü, bugünkü ve yarınki sorunlarının, problemlerinin çözümlenmesi konusunda atılacak adımları belirleyecek olan kadroların seçilmesi anlamına geliyor. Gerek yerel yönetim belediyelerin gerekse genel yönetim hükümetin Bursa ile ilgili olarak aldığı, alacağı kararlar ile geliştirdiği projelerin siyasi süzgeçlerden geçirilmeye başlandığı ilk yer iktidar partisinin ilçe ve il yönetim kurulları oluyor. Bu kurumların sorun tespitleri ve çözüm odaklı projelerin geliştirilmesine yönelik deneyimli ve birikimli olması gerekiyor.

İl Başkanı Davut Gürkan bu konuda oldukça iddialı. “Bursa’nın her konuda uzman ve deneyimli, bu kente gönül vermiş, ülkemize sevdalı, vatanını ve milletini seven, karşılık beklemeden geceli gündüzlü çalışıp, fikir, proje üretecek bir A takımı oluşturulup, hizmetlere kaldığımız yerden devam edeceğiz” şeklinde konuşuyor.

Gürkan, siyasette tecrübeli, Bursa’nın eski ve yeni dertleriyle kafa yorup projeler ve çözüm yolları üretenlerin yanı sıra AK Parti için geçmişte hizmet etmiş olan herkese çok teşekkür ettiklerini ifade ediyor.

Gürkan yeni il yönetiminde ana kademe ve diğer kurallarla görevlendirilecek olan isim sayısının belli olduğunu, fakat AK Parti’ye inanan, gönül veren üye olan, teşkilatlarda görev alsın almasın, AK Parti ve Türkiye sevdalısı olan herkesin, bu kurullarda görev yapmak için yeterli olduklarına inandıklarını söyledi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa'nın potansiyelini yatırım, üretim, büyüme, istihdam ve ihracat odaklı bir yaklaşımla harekete geçirdiklerini vurgulayarak, "sadece Bursa'mızda inşa ettiğimiz eserlerle yatırımlarla değil, aynı zamanda hemşehrilerimize kurduğumuz gönül bağıyla beklentilerine cevap verecek bir vizyon ortaya koymaya devam ediyoruz. Biliyoruz ki, bugüne kadar bin bir emekle oluşturduğumuz kazanımlara sahip çıkmak ve Türkiye'yi çok daha ileriye taşımak için Cumhur İttifakı'nı ve AK Parti'yi güçlü tutmalıyız. Türkiye'nin geleceği ile ilgili hayali, vizyonu, hedefi, projesi, programı olan tek parti AK Parti'dir, Cumhur İttifakı'dır. Biz sadece bugünün değil, yarının da partisiyiz" dedi.

Gürkan, il kongresinin hemen ardından başlatılacak olan siyasi çalışmalarda AK Parti’nin temelinde yer alan istişare kültürüne büyük önem verecekleri söyledi. Gürkan, bu konularda il yönetimi haricinde çeşitli çalışma komisyonları kurarak Bursa’nın her kesimini kucaklamak istediklerini ifade etti. Gürkan, ayrıca sorun çözümünde katılımcı ortak akıl düşüncesiyle hareket edeceklerini vurguladı.

Evet, AK Parti’nin yeni yönetimini oluşturacak olan isimleri pazartesi günü hep beraber göreceğiz. Bursa adına şimdiden hayırlı olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.