Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’de yüzler gülüyor

Yazının Giriş Tarihi: 08.08.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.08.2019 00:00

Siyasi ayak oyunlarını bir kenara bırakırsak, AK Parti içinde şimdiye kadar gelmiş geçmiş teşkilatlar arasında en fazla birlik ve beraberlik bulunan teşkilatların Ayhan Salman’ın il başkanlığı zamanında hizmet verdiğini görüyoruz.

Geçtiğimiz hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa’ya geldi. İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunu açtı. Ayrıca, 1355 yataklı Bursa Şehir Hastanesinin hizmete açılması törenine katıldı. Erdoğan, gündüz saatlerinde açılışlar, miting ve açık hava toplantısı ile vakit geçirirken, akşam yemeğinde ise teşkilatlarla buluşturdu. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı bu toplantıda Erdoğan teşkilatlarla ilgili pek çok konuda bilgi sahibi oldu. Milletvekillerinden Bursa’nın sorunlarını dinledi. İl Başkanı Ayhan Salman’dan yapılması gerekli acil yatırım ve işler konusunda bilgiler aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan da belediye yatırımları ve acil ihtiyaçlarla ilgili bilgiler aldı.

Sorduğu her soruya anında cevap alan ve teşkilatların Bursa hakkındaki dertlerle ilgili, sıkıntılarla ilgili konularda bilgi sahibi olması ve fikir sahibi olmasını gören Erdoğan, “beni çok mutlu ettiniz” sözleriyle İl Başkanı Ayhan Salman ve çalışma arkadaşlarını tebrik etti.

Erdoğan bununla da yetinmedi.

Kürsüden konuşurken, 31 Mart mahalli idareler seçimlerinde yüzde 49 ile Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanılmasının ve yine meclis üyeliklerinde de aynı başarının elde edilmesinin Cumhur ittifakını oluşturan AK Parti ile MHP teşkilatlarının başarısı olduğunu ifade etti.

Erdoğan, Bursa’nın beklediği kent merkezi raylı sistem yatırımları, ulaşım yatırımlarıyla ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanına gerekli talimatları verdi.

Bursa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelmesiyle ve açılış yapmasıyla ilgili pek çok kazanım elde etti. En azından, İstanbul-Bursa-İzmir yolu nedeniyle kent merkezindeki trafik sıkışıklığının önemli ölçüde rahatlama beklemek bile özel günlerde, bayram günlerinde, tatil günlerinde bu yollarda çile çekip, 10 dakikalık mesafeyi bir iki saatte alan sürücüler için de bulunmaz bir kazanç bana göre.

Gelelim, Erdoğan’ın Bursa’ya gelmesinin siyasi yankılarına. Parti içinde bir gurup, il Başkanı Ayhan Salman’a yönelik  belli odaklardan çıkarıldığı açıkça anlaşılan bir takım olumsuz haberler yayılmasına yol açıyor. Hani, genel başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile arasının bozulup, “bu işi beceremiyor” şeklinde bir kanı oluşturulmasına yönelik beyhude çalışmalar bunlar. Nitekim, Otoyal açılış töreni sırasında, Badırga mevkisi, yolun batı kavşağında toplanan Bursa halkı, bu niyette olan kişilere açıkça cevap vermiş oldu. Mitinge katılan yaklaşık 10 bin kişi, “AK Parti teşkilatları Bursa’da gayet güçlü ve uyumlu çalışıyor” mesajını iletti Cumhurbaşkanı Erdoğan’a.

Alandaki coşkuyu gören Erdoğan, Bursa halkının verdiği mesajı çok iyi anladı. Erdoğan’ın teşkilat buluşması sırasında hemen yanında bulunan bakanlar dahil, il başkanı Ayhan Salman, milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Mustafa Esgin, Refik Özen, Emine Yavuz Gözgeç, Ahmet Kılıç, Efkan Ala, Osman Mesten, Vildan Yılmaz Gürel, Zafer Işık, Muhammet Müfit Aydın ve Atilla Ödünç’ e ayrı ayrı teşekkür etmesi gözlerden kaçmadı.

Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı da unutmadı.

Kulağımıza gelen bilgilere göre, Erdoğan, masa başında teşkilat üyeleriyle görüşürken de “Bursa bugün her zamanki gibi muhteşemdi. Hepinize teşekkür ediyorum. Bursa bizi hep mutlu etti. Yüzümüzü güldürdü. Sizlerde yapacağınız hizmet ve yatırımlarla Bursa halkının isteklerine cevap verin. Onları üzmeyin. İsteklerine karşı duyarsız kalmayın “ sözleriyle gerekli talimatları verdi.

Miting sonrasında yapılan ilk İl yönetim Kurulu toplantısında ise Bursa milletvekili ve AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kılıç, bütün yönetim kurulu üyelerine Recep Tayyip Erdoğan’ın teşekkürlerini iletti.

Gelelim mitingle ilgili teşkilat içi değerlendirmelere; İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa halkının katılımları nedeniyle çok mutlu olduklarını söyledi. Başbakan eski Yardımcısı ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, “mitingdeki halkımızın katılımları ve coşkusu, Bursa teşkilatlarımızın başarısıdır” diye yorum yaptı. İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Bursa halkının AK Parti’ye olan desteğini bir kez daha gösterdiğini, bu desteğin Cumhur ittifakıyla beraber artarak devam edeceğini ifade etti.

Görünen o ki, AK Parti Bursa teşkilatlarında Erdoğan’ın gelip halkla buluşması ve teşkilatlarla bütünleşmesinin huzuru ve mutluluğu yaşanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.