Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Davut Gürkan’a emanet

Yazının Giriş Tarihi: 24.12.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.12.2020 00:00

Sayılı günler çabuk gelip geçiyor. Hiç kimse bu dünyanın dibine çivi çakıp dünya var oldukça yaşamıyor. Vakti zamanı gelince bu dünyayı ve her türlü varlığı terki mekan edip gidiyor.

Siyasette de sayılı günler göz açıp kapatıncaya kadar gelip geçiyor.

Bundan tam 3 yıl 5 ay önce AK Parti Bursa teşkilatında, yaklaşan seçim öncesinde bir il başkanlığı değişimi oldu. Dönemin il başkanı Cemalettin Torun “göreve devam edemeyeceğini” ifade ederek ayrıldı. Yerine Ayhan Salman geldi. Salman, yaklaşın il kongresi öncesinde “il başkanlığı için ben yokum” açıklaması yaptı. Bu ifade üzerine gözler, “Bursa il başkanı kim olacak acaba?” diye çevrildi. Deyim yerinde ise il başkanlığı için yüze yakın kişinin ismi geçti. Bir iktidar partisi için böylesine önemli bir koltukta görev yapma adına bu kadar ismin istekli olması, partideki gelecek açısından çok önemli.

Parti içi değerlendirmeler yapıldı. Sonunda Davut Gürkan il başkanlığına getirildi. Hayırlı ve uğurlu olsun.

Davut Gürkan Bursa’nın yetiştirdiği değerlerdin birisi. Daha önce İl yönetim kurulunda görev yaptı. Kendisine her an ulaşılabilen, aldığı görevi başarı ile tamamlayan birisi olarak tanındı. Sonra, Kızılay Bursa Şubesi Başkanlığı görevini üstlendi. Burada ise sadece Bursa adına değil, Türkiye adına değil, dünyanın dört bir köşesindeki yardıma muhtaçlara yardımda elinden geleni yaptı. Herhangi bir afet anında, zarara uğrayanların yanına ilk gelen Kızılay ekipleri oldu. Bursa’nın yaşadığı en son Sel felaketi sırasında geceli gündüzlü çalışmalara katılıp, vatandaşların yaralarının sarılmasında görev üstlenen Davut Gürkan, “kimsesizlerin kimsesi…” sloganının da Bursa’daki en büyük temsilcisi oldu.

Ben Davut Gürkan’ı Heykel Selçukhatun Mahallesi Camisi imamı iken tanımıştım. Gençliğine rağmen gerçekten çok güzel vaaz verebilen, sesi güzel ve cami cemaatinin sevip saygı gösterdiği bir kişiliğe sahip. Rahmetli babası Halil hoca Uzunçarşı’daki Okçular Camisi imamı idi.

20 Ocak 1968 Kestel'in Gözede köyü doğumlu olan Davut Gürkan, ilk, orta ve lise eğitimini Bursa’da yaptı. Lisans eğitimini de Uludağ Üniversitesi’nde tamamladı. Southern University'de (IBML) İktisat Yüksek Lisansı yaptı. Aynı üniversitede Doktora eğitimine de devam ediyor. 1994 yılında brode imalatı üzerine tekstil iş kolunda iş dünyasına adım attı.

17 ülkeye ihracat yapan şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığını sürdürüyor. 2009-2011 yıllarında Gürsu Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı yaptı. AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Gürkan, AK Parti yönetiminde tanıtım ve medya başkanı olarak görevlendirilmişti. 30 Temmuz 2018 tarihinden itibaren de Türk Kızılay Bursa Şube Başkanlığı yapıyor. Evli ve 3 çocuk babası olan Gürkan, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da görev alıyor.

Davut Gürkan’a AK Parti Bursa il Başkanlığı görevinin hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Allah utandırmasın.

Başkanlık görevini Ankara’da Ayhan Salman’dan teslim alan Davut Gürkan’ın ilk mesajı şöyle;

“Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teveccühleri ile tevdi edilen “AK Parti Bursa İl Başkanı” görevini üstlenmiş olmanın gururunu yaşıyorum.

AK Partili olarak bizler biliriz ki hizmet yarışımız bir bayrak yarışıdır.

Bu vesile ile hizmet bayrağını devralacağım AK Parti Bursa İl Başkanımız Sayın Ayhan Salman Bey’e çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor ve tüm il başkanı adayı Dava Arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum.

Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ülkesi ve şehri için alın teri döken hizmet ailemizin her bir ferdi ile birlikte omuz omuza çalışacak ve her daim güzelden yana ter dökeceğiz.

Allah yar ve yardımcımız olsun.

Görevimizi hayırlı, halk yolunda yararlı kılsın.”

Gelelim, görevi tamamlayan Ayhan Salman’a. Haftabaşı pazartesi günü il yönetim kurulu toplantısını yaptı. Veda etti. Sonrasında, sosyal medya hesaplarında yaptığı; “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’dan 3.5 yıl önce aldığımız, onurla yürüttüğümüz emanetini; leke sürdürmeden ve halel getirmeden kendisine teslim etmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Payitaht Bursa’mızda 3,5 yıl boyunca sorumluluk bilinciyle ve büyük bir aşkla sürdürdüğüm İl Başkanlığı görevimizi, dava arkadaşımız Davut Gürkan kardeşimize devrediyoruz.

Namusum gibi taşıdığım; bu onurlu, şerefli vazifeye bizi layık gören Sayın Cumhurbaşkanı’mıza şükranlarımı sunuyorum. Daha önce pek çok platformda da ifade ettiğim gibi; bundan sonraki süreçte AK Parti’mizdeki en önemli vazifelerin başında gelen ‘nefer’ olarak davamıza hizmet etmeye; inandığım yolda, ‘İnandığım Lider’in ardında daima yürümeye devam edeceğim. Genel ve yerel seçimlerde hamdolsun partimizin bayrağını dalgalandırmaya devam ettik, Bursalı hemşerilerimizi AK hizmetlerden mahrum etmedik.

Bu süreçte destekleri ve özverilerinden dolayı teşkilatımızdaki her bir kardeşimize, dava arkadaşımıza, büyüklerimize teşekkür ediyorum. Eksiklerimiz ve istemeden de olsa hatalarımız olmuştur. Dava arkadaşlarımız haklarını helal etsinler. Ben her bir kardeşime hakkımı helal ediyorum” diyerek, herkesle helalleşti.

Davut Gürkan’ın bugünden itibaren görevi, iktidar partisinin Bursa il yürütme kurulu üyelerini belirlemek. Toplam 50 kişilik liste hazırlayacak. Kongreye kadar da bu isimlerle yol alacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.