Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahmet Davutoğlu ile Bursa programı

Yazının Giriş Tarihi: 16.08.2021 00:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.08.2021 00:07

Gelecek partisi kurucu Genel başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu nun Bursa programının bir bölümüne katıldık. Cuma günü gerçekleştirilen Bursa programının ilk günü gayet yoğun tempoda geçti. Adeta nefes almaya zaman bulunamayan bu yoğun programı hakkıyla hazırlayan Bursa il başkanı Alpaslan Yıldız'ı ayrıca tebrik etmek gerekir, aldığı görevin hakkını ziyadesiyle vermiş.

Programa Araba yatağında bulunan Bingöllüler derneğinde iştirak ettik. Avukat dostlarımız, Murat Arat ve Cüneyt Bülent Şeker ile birlikte katıldığımız dernek binasında, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu nu beklerken Bingöllü dostlarımız ile uzun uzun sohbet etme imkanı da bulduk, ayrıca dernek binasının ön tarafının rüzgâr alması da bu sıcaklarda bizler için gayet güzel oldu.

Bir müddet sonra Genel başkan Ahmet Davutoğlu dernek binasına kalabalık bir heyet ile geldi, iktidar partilerinin o kalabalık programlarını iyi bildiğimiz için, bu kalabalık yine aynı tabloyu gösteriyordu. İl başkanı Alpaslan Yıldız ve Yıldırım ilçe başkanı Fatih Mehmet Arat ev sahibi olmanın tatlı telaşı ve heyecanı ile her şeyin eksiksiz olmasına dikkat ediyorlardı. Ahmet Davutoğlu ve eşi kendilerine hazırlanan yerlere oturduktan sonra, sohbet havasında geçen konuşmaların ardından, samimiyetlerini bekleyenlere yansıttılar.

Avukat Cüneyt Bülent Şeker'in Aşı ile ilgili sorularını dinledikten sonra cevap olarak ''aşı konusunda tedirginim.!'' demesi gayet doğruydu bana göre de. Bu konuda ülke genelinde bir çok kirli ve yanlış bilgiler dolaşıyor. Bir birine zıt görüşlerin havada uçuştuğu bu ortamda Davutoğlu kısa ve net bir cümle ile aşı karşıtlarının çokta haksız olmadığını söyler gibiydi.

Muhalefet partilerinin liderlerinin içinde en yüksek makam sahibi olan lider Ahmet Davutoğlu'dur Ak parti tarihin de en yüksek oy oranı ile Başbakan olan kişi de Davutoğlu'dur yüzde 49,5 oy aldığı 1 Kasım 2015 seçimlerinde bu oranı yakalamış, fakat Ak parti içerisinde daima kendisine içten içe muhalefet yapılmıştır.

Ahmet Davutoğlu'na yaklaşıp kendimi tanıttıktan sonra Demokrat partili olduğumu ilçe ve il başkanlığı yaptığımı da ekliyor ve soru sormak istediğimi söyleyince. Gülümseyerek ''elbette buyurun sorun'' diyor ve bizde soru dan önce iki örnek vererek başlıyoruz.

-Sayın Başbakan benim dikkat ettiğim iki örnek var önce bunu anlatarak soruya gelmek istiyorum. Ülkemizde iki kişiye büyük şans doğdu. Birincisi 1999 da kurulan DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetinin iç işleri bakanlığını yapan Sayın Sadettin Tantan Yolsuzlukların üstüne üstüne gitti ve sonunda iktidarın bir yerlerine dayanınca bakanlık görevinden alındı. Sadettin Tantan o günlerde bir basın toplantısı yapıp konuşsaydı Kahraman olurdu. Sessizliğe büründü ve sonradan Yurt partisini kurdu. Siz ise Başbakanlığınız dönemin de çok önemli iki şey söylediniz ilki Hırsızlık yapan babamın oğlu olsa kolunu keserim, ikincisi Başkanlık sistemi beklesin.! demiştiniz. Bu iki olaydan sonra sizinle uğraştılar. ve görevden ayrıldığınız daha doğrusu alındığınızda neden bir toplantı yapıp konuşmadınız?

konuşsaydınız bu gün çok farklı olurdu.

-Ben o zaman konuştum, bakın bu gün hala benimle uğraşıyorlar, ve gördüğünüz gibi, bizde yollara düştük ve demokrasi mücadelesi veriyoruz ve bunu başaracağız.

-Görevden alındığınızda size Ak partililer sahip çıkmadı, yine biz Demokratlar sahip çıktık. 1960 ta, 1971 de, 1980 de, 1997 de darbelere maruz kalmış bir partinin mensubu olarak, size yapılana da karşı çıktık ve bu sivil bir darbedir dedik. Fakat size yüzde 49,5 oy veren kesim sessiz kaldı tepki göstermedi. Size ve partinize başarılar diliyorum.

-Çok teşekkür ederim, İnşallah başaracağız

Yoğun program sebebiyle bir sonraki yere zamanında yetişebilmek için Davutoğlu ve ekibi İl başkanı Alpaslan Yıldız ve Yıldırım ilçe başkanı Fatih Mehmet Arat eşliğinde partili ve halk ile esnaflara dokunarak hareket ediyorlar.

Ahmet Davutoğlu ve eşi sıcakkanlı ve samimi insanlar yapmacık değiller bunu net gördüm ve hissettim. Ankaralı olarak Anadolu insanının o samimi ve içtenliğini Konya'lı olan Davutoğlu'nda ve eşinde gerçekten hissettim.

Demokrasi yolunda kendilerine başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.