Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ADIM ADIM YUKARI

Yazının Giriş Tarihi: 25.10.2021 00:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.10.2021 00:08

Bursaspor 10. haftadan da 3 puanla ve başı dik mezun olup kendini yukarı fırlatırken sergilenen oyun tatmin etmese de futbolda son söz tabelanın olduğuna göre galibiyetin keyfini çıkartmak en güzeli...

Tahtası kapalı dolayısıyla da transfer yoksulu Balıkesirspor’un hali malum. Hani ‘ölmüş de ağlayanı yok’ derler ya aynen öyle!

Ligin dibine demirlemiş, taraftarı takımdan ümit kesmiş tribünden çekilmiş bir ekip görüntüsünde. Bursaspor alt yapısından yetişmiş Sedat Dursun ile geçmişte yolu Bursa’dan geçen Oğuzhan Aynaoğlu futbol karakterleri ile öne çıkıyor ama gerisi normal vatandaş. 

Bursaspor’un dünkü oyunda kendine güvenli başlangıcı vardı Balıkesir Atatürk Stadı’nda.  Yapıcı paslar, Kırmızı Beyazlı ev sahibi ekibe kendi alanında baskı uygulamak gibi, özel bir güç gösterisi gibi... Sahanın içindeki bu ince işçilik iktidarı eline geçirince golde geldi. 

Genç Kerem’in önüne uzattığı topu Namık 60 metre kadar sürdü, ceza sahası içindeki Tim Matavz boş koşu yapıp rakip defansı oyundan düşürdü Azeri  Alaskarov meşin yuvarlağı ağlarla öpüştürdü: 0-1...

Yeşil Beyazlılar bu golün dışında karşı kalede  aman aman bir pozisyon bulamadı ama rakibe de hiç pozisyon vermedi ilk yarıda.  

İkinci devrede oyunu kendi alanında kabul eden, içe kapanık bir Bursaspor fotoğrafı çıktı karşımıza. Bu da ayranı kabaran Balıkesirspor’un toplu hücuma kalkmasına neden oldu. Ev sahibi, gücüyle ayakta durmaya, maça ortak olmaya çalıştı ama yapamadı. Bursaspor’da savunmanın göbeğindeki Capan-Zalazar ikilisi çıngar çıkarmaktansa topu ayaklarından erken çıkarınca, rakip oyuncular dolu gelip boş döndüler Timsah’ın ceza sahasından...

Batuhan’ın farkı ikiye çıkaran golü ile iş o anda bitti Balkes’in fişi çekildi.

Neticede Bursaspor; Bolu karşılaşmasından sonra hayati bir maçı daha kazandı.

Kazanana kızacak halimiz yok. Ama oynanan oyuna kızılır. Bu galibiyete ‘Timsah düzeldi, bundan sonra daha iyi olacak’ gözüyle bakabilir miyiz bunu bekleyip göreceğiz.

Özetle Balıkesir’de işlem tamam, darısı Keçiören’in başına...

MAÇIN HAKEMİ: Sahada oynayanı da tribünde/ ekran başında oturanı da rahatsız etmeyen bir yönetimle maçı bitirdi.

MAÇIN SORUSU: Gol umudu Tim Matavz’ın dün yine sergilediği silik/pasif görüntüye ne diyeceğiz? Tamam yeterince beslenemiyor ama ayağına geldiğinde de üst üste iki topu yapamıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.