Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adalete yeni güç; Birkan ve Kuş

Yazının Giriş Tarihi: 09.07.2019 01:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.07.2019 01:26

Adalet Bakanlığına üç yeni bakan yardımcısı atandı. Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Bursa 25 ve 26. Dönem milletvekili Zekeriya Birkan ile Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, yeni bakan yardımcıları oldu.

Cumartesi günü kulislere düşen, Zekeriya Birkan’ın Turizm Bakanlığına başmüşavir olacağı yolundaki söylentiler, pazartesi sabahı yapılan açıklama ile hedef şaşırtmaca olarak tarihe geçti. Zekeriya Birkan Adalet Bakanlığı’nın yeni bakan yardımcısı oldu.

Böylece Bursa, Ankara’daki hükümette yeni bir güç kazanmış oldu.

Bursa’dan Adalet Bakanlığı’na Bakan yardımcısı olarak görevlendirilen ikinci isim ise Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş oldu.

Her iki isime de hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.

Zekeriya Birkan’ı, daha mesleğine yeni başladığı yıllardan bu yana tanırım. Amcası Osman Birkan, MÜSİAD’ın kurucuları ve Bursa’daki ilk başkanıdır. Ayrıca, şu anda Yalova ili sınırları içinde bulunsa bile Birkan Ailesinin Bursa’ya gelmesindeki ana mekanları Armutlu Fıstıklı tatil beldesidir.

Siyasete Refah Partisi’nde başlayan Zekeriya Birkan, uyumlu kişiliği sayesinde ve de sol gurupların kendi aralarında listelerde anlaşamayıp parçalanması nedeniyle Baro Başkanlığı görevini de kazandı. Bursa milletvekili olarak ortağının il başkanı olması nedeniyle pek fazla varlık göstermediği yolunda yorumlar yapılsa da Birkan, Ankara’da, özellikle Anayasa Komisyonu ve Adalet Komisyonu’ndaki çalışmaları ve yine geçmiş dönem milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ile beraber Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dönemi planlanmasında görev almasıyla dikkat çekmişti.

Tekrar hayırlı olsun.

Adalet konusu gerçekten çok zor. Çünkü, ülkemizde hak-hukuk ve adalet denkleminde çok büyük zaaflar var olduğu konuşuluyor. Bununla beraber halkın, milletin hak-hukuk ve adalete olan güvenleri bitmiş noktasında. Zaten hükümet de bunun farkında olduğu için yeni bir Yargı Reformu paketi hazırlığı içinde. Her ne kadar Af için böyle bir paket hazırlığından söz edilse bile, aslında adalet sistemindeki sıkıntıların çözümü için çareler aranıyor.

Halkımızın en fazla güven duyacağı bir kamu hizmeti olması gereken adalet-hak arama ve hukuk sisteminin gerçeğe en uygun şekilde tecelli etmesi beklentileri çok büyük.

Ben, Adalet Bakan yardımcılığı koltuğuna oturan Zekeriya Birkan ve Uğurhan Kuş’un, yeni dönemde yargı sistemindeki değişiklikler, yapılması gerekli reform konuları ve alınması gerekli acil önlemler konusunda büyük katkı sağlayacaklarına inanıyorum.

Çünkü, bir avukat olarak Zekeriya Birkan, adliyenin tozlu raflarında senelerce bekleyen dava dosyalarından rahatsız olduğunu sürekli gündeme getiren birisi. Yine, bürokrat olarak adaletteki uygulamaları nedeniyle Uğurhan Kuş’ da bizzat uygulama kürsüsünde görev yapması nedeniyle sıkıntıları ve aşılması gerekli yolları bilen bir kişi.

Hal ve durum böyle olunca, Adalet Bakanlığına Bakan Yardımcısı olarak atanan böylesine önemli isimlerin, ülkemize çok büyük katkı sunmasını beklemek bizlere düşüyor.

Hak-Hukuk ve Adalet inancı, toplumdaki aşırı güvensizliğin kayıp edilmesine yönelik çalışmalar başta olmak üzere, yeni yargı reformu paketinde Bursalı iki önemli ismin katkı sunması, sıkıntıların aşılmasına yol açacağını düşünüyorum.

Bursa olarak bizler, Kabinede bakanlık olarak temsil edilmemenin sıkıntısını yaşıyoruz. Her ne kadar lise eğitimini Bursa’da almış olsa da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ismiyle avunurken, şimdi iki tane bakan yardımcımız olması bizleri sevindirdi. Bakalım, belki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki günlerde yine eski vekillerden belki de eski bir il başkanından Ankara’da önemli bir görevde faydalanma kararı verebilir.

Bursa ve Türkiye gündemi, dün böylesine önemli konuları ve müjdeli haberleri konuşurken, siyasi kulislere ise parti kuracağı öne sürülen eski bakanlardan Ali Babacan’ın AK Parti’den istifa ettiği yolunda yapılan açıklama düştü.

Bursa’da ise gündem elektrik kesintisi.

Evet, dün öğle saatlerinde saat 13.00 gibi aniden kesilen ve kesinti ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmayan elektrik kısıtlaması, hayatı olumsuz etkiledi. Raylı sistem çalışmayınca kent merkezi toplu taşıma sıkıntı yarattı. Belediye ve Halk otobüsleri çok fazla doluluk nedeniyle duraklarda kapılarını açmadı. Vatandaşlar yolda kaldı.

Arıza veya kesinti ile ilgili herhangi bir doyurucu açıklama yapılmayınca da vatandaşlar arasında inanılması güç şehir hikayeleri arttı.

Bu durum bize neyi hatırlattı? Öncelikle 12 Eylül öncesi dönemlerdeki habersiz elektrik kesintileri hatırlattı. Sonrasında ise Bursa’nın elektrik kesintisine karşı, özellikle toplu taşımada bir ayrıcalıklı planı olmadığını gösterdi.

Avrupa Şehrine maalesef yakışmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.