Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ACABA YİNE OLUR MU?

Yazının Giriş Tarihi: 10.07.2021 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.07.2021 00:06

Futbolun nadasa bırakıldığı bu zamanlarda, taraftarın açlığı, transfer haberleriyle kışkırtılır. Transfer fantezileri zihinlerden taşar. Futbolda transfer dönemleri taraftar için çok farklı bir heyecan kaynağıdır.

‘Geliyor, gidiyor, bitiyor oluyor’ geyikleriyle transfer izlemek belli başına bir taraftar mesaisidir. En uyduruk söylentiler bile ciddiye alınır.

Sabahın erken saatlerinde kahvehanelerde gazeteler taranır, elde kumanda televizyonlarda transfer haberleri aranır.

Övünmek gibi olmasın ama, son yıllarda vizyonunu büyük ölçüde kaybettiyse de ‘Küçük Babıali’ olarak tescilli bizim yerel basın bu konuda son derece duyarlıdır.. Haberi ölçer, biçer, tartar sonra gazeteye, ekrana ya da sosyal medyadaki sitelerine koyar.

Çünkü Bursalı gazeteciler okurla ya da izleyici ile iç içe yaşar... Uyduruk sallama bir haber yaptığında, çarşıda pazarda, otobüste tramvayda, metroda yakana yapışılıp madara olma ihtimalin çok yüksektir.                                                                                   

Ne olursa olsun bir Timsah sevdalısı için medyada adı geçen her futbolcu bir umut ışığıdır. Bursaspor taraftarı şu veya bu yıldızın kadroya katıldığını düşler, hayaller kurar. İşin daha fanatikleri transfere teknik adam gözüyle bakar. Geride kalan sezonda aksayan mevkilere oyuncu yakıştırır, en flaş isimleri oralara yapıştırır.

Bu anlattıklarım geçen sezona kadar alışa geldiğimiz, yaşadığımız fantezilerdi. Ne zamanki Erkan Kamat yönetimi iş başı yaptı hepsi yalan oldu!

Tahtası kapalı bir kulübün taraftarı olmanın burukluğu/ezikliği ile koca bir transfer sezonunu hayal kırıklığı ile geçirdi Yeşil Beyaz sevdalıları...

Kongre sürecinden yeni bir yönetimle çıkan Bursaspor camiası şu günlerde sessiz bir bekleyiş içinde...

Geçen sezon transfer döneminde verilen sözlerden hiçbirinin yerine getirilmemesi nedeniyle ‘Acaba yine olur mu’ sorusu zihinleri kurcalıyor...

Bursa’nın arkasında büyük bir kalabalık var. Görev gereği bütün Anadolu şehirlerine giden bir kişi olarak iddia ediyorum; takımının arkasında bu kadar büyük kalabalığı olan bir başka kent yok. O zaman tribünde bu kadar büyük gürültü çıkaran Bursaspor için, büyük vaatlerle iş başı yapan yeni yönetiminde tahtayı açtırıp ses getirecek bir takım yapması şart. Nitekim yönetimin ile teknik kadro yan gelip yatmadığını, hatta çok çalıştığını 2. Başkan Emin Adanur’un sosyal medyadaki paylaşımlarından anlıyoruz... Bugüne kadar geçmiş yönetimlerin ‘Biraz daha sabır’ telkini ile diş sıkmaktan avurtları çöken taraftar yıllardır dinlediği Müslüm Gürses’in o duyumsuz şarkısı ‘Sabret sabret gönlüm’ ü artık duymak istemiyor. Bir kez daha hatırlatalım; Yeşil Beyazlı camia şu an için sabır eşiğinin sınırında... Ya o çizgiyi aşıp aşağı düşecek, ya da umutlu geri dönecek...
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.