Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

7326 Sayılı Kanun (2)

Yazının Giriş Tarihi: 20.07.2021 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.07.2021 00:06

Dün sizlere 7326 Sayılı Kanun getirdiği yükümlüler ve olumsuz yanlarında bahsetmiştim. Bu günkü yazımda ise daha önce çıkan benzer kanunlar için sunduğum önerilerimi sizlerle paylaşacağım.

Dün ifade ettiğim gibi:

Ödeme kolaylığı devletçe de milletçe de bir alışkanlık haline geldi. Bu sürecin bütününün doğru gitmeyen bir süreç olduğunu düşünüyorum. Uzun süreli ekonomik dar boğaz pandeminin de baskısıyla sıkıntılı sonuçlar yarattı ve yaratmaya da devam edecek gibi gözüküyor. Ben bu platformda her zaman vatandaşın taleplerini devlet yetkililerine iletmeye gayret ettim, etmeye de devam edeceğim. Ödeme kolaylığında iki ay arayla 36 aya yayılmış 18 taksit esnafın ve ticaret erbabının yarasına merhem olmuyor.

Çözüm önerilerim;

“İçinde Maliye Bakanlığının, Esnaf, Sanatkâr, Ticaret ve Ziraat Odalarının, Ticaret Bakanlığının, bankacılık ve finans sektör temsilcilerinin bulunduğu finansman ofisleri/kurulları oluşturarak esnafa ve ticaret erbaplarına ücretsiz profesyonel destek vermek, Türkiye iç piyasasını düzenleyecek bir argüman oluşturabilir” diye düşünüyorum.

Bu finansman ofisleri/kurullarının oluruyla borçluların finansal durumlarına göre hemen hemen bütün borçlar 50 takside kadar yükseltilip 100 aya kadar yayılabilir. Hiçbir şekilde ödeme imkânı olamayacak piyasa oyuncuları hakkında farklı yaptırımlar uygulanabilir. Borçların tahsilatı ile ilgili devlet bankaları işin içine dahil edilebilir. Tabi bunlar benim önerilerim.

Bu önerileri neden yapıyorum onu da yazayım ki niyetimiz belli olsun.

Borçların tasfiyesi ile ilgili konuşmuş olduğumuz iş sahiplerinin anlatım ve taleplerinden bu netice ortaya çıkıyor. Dolayısıyla konuya profesyonel olarak yaklaşmak ve bakmak gerekiyor.

Yasaya ilave edilebilecek hususlar arasında vatandaştan gelen talepler içinde;

•             Hepimizin dillendirmekte rahatsızlık duyduğumuz sahte belge düzenlenmesi neticesinde ortaya çıkmış mağduriyetlerin olduğu konusu var. Bu konuyu cesaretle yazmam bir zorunluluk çünkü vatandaşın bu konu ile ilgili bir düzenleme yapılması talebi var.

•             Konuyla çok ilgili olmamasına rağmen çiftçilerin devlet bankalarına olan borçlarının düzenlenmesi ile ilgili yoğun bir talep var.

Eksiği fazlası ile yayınlanmış ve yürürlüğe girmiş olan “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7326 Sayılı Kanun”dan yararlanmak için 31 Ağustos 2021 tarihi son gün… “Araya bayram tatili giriyor” diye son müracaat tarihinin bir ay ertelenmesi gerekirmiş gibi bir düşüncem var. Dilerim düşündüğüm gibi olur.

Bütün vatandaşlarımıza kolaylıklar ve kardeşçe, sağlık, huzur ve mutluluk içinde yaşanacak bir Kurban Bayramı diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.