Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

28 Şubat ve Erbakan Hoca

Yazının Giriş Tarihi: 01.03.2021 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.03.2021 00:02

28 Şubat 'Postmodern darbe'si 1997 yılının 28 şubat'ında neler oldu neler yaşandı,  o yılları görmeyen gençlere ve yaşayan görenlere tekrar özetle hatırlatmak isedim.

28 Şubat süreci : Refah Partisi (RP) ile Doğru Yol Partisi (DYP) tarafından 1996'daki genel seçimler sonrasında kurulan ve Başbakan  Prof.Dr. Necmettin Erbakan idaresindeki REFAHYOL  54. Hükümet, Medya üzerinden hükümet'in faaliyetlerine ilişkin başlatılan algı operasyonları, 28 Şubat sürecinin temel taşlarını oluşturdu. 28 Şubat sürecinde bazı üniversiteler, iş dünyası ve sendikalar da Erbakan siyasetine karşı bir misyon üstlendi.Erbakan'ın Mısır ziyaretindeki bayrakkrizi, Libya ziyaretinde Kaddafi'nin açıklamaları da yine Erbakan aleyhinde kullanılmaya başlandı.Günlerce kamuoyunda oluşturulan bu propagandalar sonucunda, 28 Şubat 1997'de adına postmodern darbe de denilen müdahale gerçekleşti. 28 Şubat 1997'deki Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) alınan kararlar ve uygulamalar sonrasında Söz konusu dönemde "postmodern" darbecilerin, REFAHYOL Hükümetini hedef aldığı, bakanlıklar, belediyeler ve mülki amirlerle ilgili yasa dışı tespit ve fişlemeler yaptığı, hazırlanan eylem planları ve yürütülen bütün çalışmaların seçimle iş başına gelmiş meşru hükümetin devrilmesin istifasıyla sonuçlanan süreç ile birlikte  ardından ülkede bütün ekonominin alt üst edildiği, ülkenin cumhuriyet tarihinin en büyük krizine girdiği, bankaların soyulduğu ve yağmalandığı, binlerce insanın ekmeğiyle oynandığı, ülke insan kaynaklarına darbe vurduğunu ve yerli ve yabancı sermaye, esnaf ve iş adamının kamplaştırıldığı kara bir dönem olmuştu.

54. hükümetin başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan

Yolun en zor ve çetrefillisini seçti.

Bir hedef koydu; ömrünü adadı.

Davam dedi; horladılar,

Ülkem dedi; inanmadılar,

Dinim dedi; alet ediyor dediler.

Yaşadı; gösteriş yapıyor dediler.

Ağır sanayi hamlesi dedi; kavrayamadılar.

Sonra hepiniz taklitçisiniz dedi ve dediği de çıktı. Onların asıl hedefi Türkiye, Suriye bahane dedi ve dediklerinin tümünü acı faturalarla ağır ödedik. Feto başı için herkes 'hocaefendi çok dindar güzel bir nesil yetiştiriyor" dediler; O onlar  patates dinindendir onun eline verdiğiniz gençler siyonizme asker olur dedi ve dediklerinin tümü çıktı.

Erbakan'ın bu sürede verdiği mücadele "dava" olarak adlandırıldı. Erbakan'ın "dava" için yetiştirdiği nesil, yeni Türkiye inşasında bunu temel aldı.

Erbakan, Konya'daki milletvekilliği çalışmaları sırasında kendisine yöneltilen, "İyi de bir çiçekle bahar olmaz ki" yorumları üzerine,

"Evet, bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar" ifadesini kullanmıştı.

İşte bütün bu öngörüleri ile hayatını ortaya koyan, gecesini gündüzüne katan dava adamı rahmetli Erbakan Hoca' 27 Şubat 2011'de vefat etti.

Vefatının 10.yılında rahmetle anıyoruz. Mekanın cennet olsun, ruhun şad olsun

Prof.Dr. Necmettin Erbakan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.