Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2020’ye 3 Puanla Veda

Yazının Giriş Tarihi: 29.12.2020 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.12.2020 00:04

Timsah Arena’da dün akşam tipik bir kasap-koyun mücadelesine tanık oluyorduk. Farklı amaçlar hedefleyen iki takımdan Bursaspor mal, Eskişehirspor ise can derdindeydi...

Karşılaşma öncesi takımların konumlarına bakıldığında ev sahibinin her yönüyle konuğuna ağır bastığı çok açık ve netti. Ancak bazı maçlar vardır; kâğıt üstünde oynamak ağıza kolaydır ama iş ayakla oynamaya gelince zordur.  Bu tür oyunlarda rahatlamak istiyorsan ilacın erken goldür.

Nitekim Bursaspor da ilk çeyrek biterken golü buldu. Santra çevresindeki Cüneyt Köz’ün yaklaşık 40 metre uzağındaki Burak Kapacak’a yolladığı uzun menzilli topu ağlara gönderen genç oyuncu takımını hem öne geçiriyor hem de haftalardır kendisiyle ilgili verilen kayıp ilanlarına da ‘Ben buradayım’ diye ses veriyordu.

Bu golle geriye düşen Kırmızı Şimşekler uçtaki iki kanatçısı Alimi ve Sholaja ile kenarları tıkayarak Bursaspor’a top getirme freni yaptırdı. Top hep Yeşil Beyazlı ayaklarda olmasına rağmen pozisyon fukarası bir ilk yarı yaşandı.

Merak eden olabilir hemen söyleyelim; Eskişehirspor’un koca bir bu devrede ekran başındaki Bursaspor sevdalılarının ‘eyvah’ diyerek gözlerini kapattığı tek bir pozisyonu olmadı. Hani kaleci Ataberk takım elbise ile oynasa fark etmezdi çünkü top gelmedi!

İkinci yarı başladığında görüldü ki Bursaspor’un üst seviyede oynama iştahı var. Her oyuncu ufak ufak parçaları hallediyor. Geçtiğimiz haftalarda Ali Akman-Batuhan Kör-Burak Altıparmak büyük parçayı halletmişlerdi. Dün akşamki oyunda ise Küçük Burak ile Cüneyt Köz bu görev için sahne aldılar.

Özellikle Cüneyt Köz’ün bilardodaki bant misali direkten ağlara giden kafa golü Bursaspor’u rahatlatırken, tecrübeli oyuncuya uzun bir süredir kaybolan özgüvenini de geri getiriyordu.

Mustafa Er bitime 10 dakika kala Batuhan Kör’den sonra Ali Akman’ı da kenara alarak sahaya attığı Recep Aydın ve Kerem Şen ile orta sahayı takviye ederken, Aykut Akgün’ü de defansa taze kan olarak gönderdi. Hoca böylece 'takım savunması' için oyunun boyunu kısaltırken, aynı zamanda alan savunması gibi riskli bir tercih yaptı.

Bu değişim sonrası rakip on sekize kadar topu iyi götüren ancak orada tükenen Eskişehirspor atakta çoğalmaya başladı ve Tolga’yla 90’da farkı bire indirmeyi becerdi ama bu gol puana yetmedi.

Özetlersek; 2020 giderayak Yeşil Beyazlı camiaya 3 puanla çok da gerekli bir yılbaşı hediyesi getirdi.

Hoş geliyorsun 2021, nokta...

Maçın Adamı: Cüneyt Köz... Bursaspor’un en çok tartışılan isimlerinden biriydi. Dün gece bir asist yaptı, bir de gol attı, başlattığı işi bitirdi...

Maçın Hakemi: Bildiği kadar düdük çaldı ama fazla bir şey bildiğini de zannetmiyorum. Üflediği ters düdüklerle, seyredeni de oynayanı da rahatsız etti. Maçın neticesine tesir mi etti? Hayır.                                                                                        

Maçın Arananı: Batuhan Kör... Güzel kardeşim Allah vergisi bir yeteneğin var ama iki haftadır serenomide görülüyorsun sonra arada bul. Aman dikkat!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.