Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2020'nin yıldızlar kadrosu...

Yazının Giriş Tarihi: 03.01.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.01.2020 00:00

Bursa'dan Türkiye'ye önemli bir nabız yoklaması olan "Bursa'nın 2019 karnesi" büyük ses getirdi. Peki, 2020 yılının favori isimleri, yıldızları kimler? Kabul etmeliyiz ki, Libya çıkışı ve öncesinde 'Barış Pınarı Harekatı' ile güçlü operasyonlara imza atılmasından tutunda Milli Savunma Teknolojilerinin güçlendirilmesine ve FETÖ ile mücadelede etkin hamlelerine baktığımızda 2020 yılının en favori ismi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu diyebiliriz. Adalet Bakanlığı'nın güçlendirilmesi, teşkilat bağlarının sağlamlaştırılması ve 15 Temmuz hain ihanet girişimi sonrasında yeniden Adalet'in tesisi anlamında önemli değişimleri Bakanlık nezdinde de hızla gerçekleştiren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 2020'de yıldızı daha da parlayacak isimler arasında yer alıyor. Ak Parti'nin en gözde isimlerinden olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, hem derin aklın hem de üst aklın takdirlerini fazlasıyla topluyor. Yine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun'da yaptığı paylaşımlar ve açıklamalar ile parıldıyor. Bu ikilinin 2020 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağ ve sol kanatlarını güçlendirmesi bekleniyor.

Bursa siyasetini yakından ilgilendiren isimlerden olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın 2019 adımları 2020 yılında sonuçlanacak yatırımlar ile zirvede parıldayan kutup yıldızları olmalarını sağlayacak. Bursa'nın yine gözde isimlerinden olan ve her ne kadar birçok kesim tarafından haksızca eleştiriliyor olsa bile son dönem Başbakan Yardımcısı Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu yeni kabinede olması beklenen isimlerden. Bursa'nın tüm sorunlarını çözerken mütevazı kimliğinden taviz vermeyen Çavuşoğlu'nun özellikle Milletvekilleri ile koordinasyon sürecinde emeği büyük. Elbette Ak Parti kanadında en etkili isimlerden olan ve Bursa siyasetinin yakından tanıdığı Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Mehmet Tunçak'ında yeni yıl ile birlikte etkisinin hem kentte hem de ülke siyasetinde artması bekleniyor. Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi olan Ak Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala'nın kamu ile ilgili önemli bir göreve getirileceği bilgisi yılın son günlerinde kulislere düştü. Bu da Ala'nın 2020 yılında özellikle basın ve medya da daha fazla görünecek isimlerden olacağını gösteriyor.

***

Ak Parti'nin en güçlü Büyükşehir Belediyelerinden olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın 2019 yılının aksine 2020 yılında daha da parıldayacağını ifade edebiliriz. Ak Parti İlçe Belediyeleri ile koordinasyonu güçlendiren ve seçim bütçeleri nedeniyle yoğunlaşamadığı kent sorunlarına kısa sürede daha hızlı ve somut çözüm üretmesi beklenen Alinur Aktaş'ın yanında Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın ile Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt'un da yeni dönem çalışmalarla 2020 yılının yıldızları araasında yer alacağını belirtebilirim. Yine Milliyetçi Hareket Partisi'nin mütevazi ismi Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın'ın 2020 yılında ciddi projeleri hayata geçirerek atılım göstermesi bekleniyor.

***

Ak Parti ötesinde diğer siyasi partileri değerlendirdiğimizde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu ile MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ın yine partide ve bölgede güçlü isimler olacağını belirtebiliriz. MHP'nin içerisinde yıldızlaşan genç isimlerden Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in ise, Ülkücü camiayı bütünleştiren ve gençleri yeniden Ocak kültürü ile buluşturan teşkilatçı adımlarının yanı sıra kültür yayınları da ülke gündeminde yakından takip ediliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin önemli isimlerinden olan Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal ile Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun 2020 yılında yine gündemde olmasının ötesinde dağ yöresinin önemli ismi CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın'ın genç ve girişimci kişiliği ile zirveyi zorlayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Hatta CHP içerisinde olacak genel merkez çalışmalarında Ceyhun İrgil sonrası boşalan sağlık alanları ile ilgili konulardan sorumlu bir Genel Merkez yetkisinin kendisine verilmesi mümkün görünüyor. CHP'nin Parti Meclisi'nde samimiyetinin ötesinde bilgi ve hızlı adımları ile öne çıkan Parti Meclis Üyesi Avukat Gamze Pamuk'un da 2020 yılında daha fazla öne çıkacağını ifade edebilirim.

Yine dağın sevilen isimlerinden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu'nun özellikle ekonomi açıklamaları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın ilgisini çekeceğini ifade edebiliriz. Her ne kadar muhalefet Milletvekili olsa bile, Tatlıoğlu alanında en iyi markalardan biri.

Peki, 2020 yılının sürpizleri kimler?

Elbette en merak edilen konu da bu. Ak Parti'den CHP'ye, MHP'den İYİ Parti'ye önemli bir siyaset yarışı yaşanan Bursa'da, Ak Parti Kadın Kolları Başkanlığı görevine getirilen Emel Gözükara Durmaz'ın 2020 yılında ilçe kadın kolları başkanlıklarında önemli değişimlere giderek sahada daha aktif bir Ak Parti inşa etmesi bekleniyor. CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş ile MHP İl Başkanı Muhammed Cihangir Kalkancı'nın güçlü ataklarla yeni isimleri partilerine katması ve Genel Başkanlarını kente daha fazla getirmeleri bekleniyor. İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır ve yine Balkanların İYİ Parti'de ki önemli temsilcisi Prof. Dr. Emin Balkan süpriz ataklar yapacaklar.

Yine Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bursa'da ki önemli isimlerinden Prof. Dr. Lale Karabıyık'ın özellikle iş dünyası ve ekonomi buluşmaları ile süpriz bir çıkış yakalaması bekleniyor. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan'ın ise, uluslararası çapta güçlü bir buluşmayı kentte yaparak Bursa'yı etkilemesine kesin gözüyle bakılıyor.

Her ne kadar kongrelerde önemli değişiklikler olacak olsa bile Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ve Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay'ın yeni yönetimlerle süpriz ataklar yapması bekleniyor. Kestel Belediye Başkanı Mimar Önder Tanır ile İnegöl Belediye Başkanı Mühendis Alper Taban'ın ise, yeni yılda kendilerini tam olarak ifade edecek önemli projeleri hayata geçirerek kentte ve Ankara'da adlarından bahsettireceklerinden şüphemiz yok. Yine Ak Parti'nin önemli isimlerinden Faruk Çelik'in yeniden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözdeleri arasına girmesi ve makam alması bekleniyor. İş Dünyası'nda Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı'nın yıldızı parlarken, BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın Ankara'da adı çokça zikredilmeye devam ediyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.