Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuz Halkın Zaferi

Yazının Giriş Tarihi: 15.07.2021 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.07.2021 00:05

Bundan tam beş  yıl önce 15 Temmuz 2016 yılı cuma günü akşamı TSK içerisindeki Şerefli Ordumuzun içine yuvalanmış FETÖ mensubu bir grup subay tarafından Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda başlatılan, Devletimiz ve Vatanımıza karşı hain bir darbe girişimi yaşanmıştı.tüm yurtta yaklaşık 22 saatte kontrol altına alındı.

AA muhabirlerinin derlediği bilgilere göre, 15 Temmuz Cuma günü saat 22:00’da başlayan FETÖ’nün darbe girişimi, 16 Temmuz Cumartesi günü saat 20:02’de bertaraf edildi

“Bir taraftan terörle mücadele ederken, diğer taraftan bütün terör örgütlerinin ortağı durumunda olan Fetö Terör Örgütü’nün darbe girişimini püskürttük.

Bunu işte o akşam Cumhurbaşkanımız sn.Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyan milletimizle beraber yaptık. . Cenab-ı Hak Ülkemizi ve devletimizi korumuştur. O’na sonsuz hamdü senalar olsun.

Bu millet alnı öpülesi bir millettir. Hani şair diyor ya, ‘Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan’ diye; elhamdülillah millet arkamızdan yürüdü ve bizi yalnız bırakmadı.

Bir anda hepsi meydanlara, hava limanlarına doldu, doluştu. Ama bir farkı vardı. Neydi? Bizim milletimiz tankların altına yattı, F-16’lardan F-4’lerden kaçmadı, helikopterlerin o mermilerine karşı göğsünü siper etti.

Şairin ‘Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın’ dediği gibi; benim milletim göğsünü siper etti ve bu hayâsızca akını püskürttü. Çünkü onun istiklalinin de istikbalinin de sigortası imanıydı, bunu yaptı.”

Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) mensup subayların, 15 Temmuz’da WhatsApp’ta oluşturdukları grup üzerinden darbe girişimini koordine ettikleri, yapılan yazışmalarda sivil vatandaşlara yönelik vur emrini “Ezin, yakın, taviz yok” gibi ifadelerle verdikleri ve girişimleri bastırılınca da kaçma planları yaptıkları ortaya çıktı.

Aziz Milletimiz tarihte olduğu gibi, 15 Temmuz’da da bayrağını, vatanını, ezanını canı pahasına savunmuş; 249 vatan evladı şehadet rütbesine ermiş, 2,193 mücahit de Gazi unvanına erişmiştir.

FETÖ ihanet çetesinin 15 Temmuz 2016 akşamı harekete geçerek başlattığı darbe girişimine ilk tokadı Bursa’da Jandarma Bölge Komutanı Emekli Tümgeneral Seyfullah Saldık ve Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin vurdu.

Bursa’daki girişim 2 saatte bertaraf edilirken, milletin ilk zaferi Bursa’da gerçekleşti.Vatanımıza saldıran Siyonist haçlı ittifakı ve bunların yerli taşeronlarının vatanımıza işgal girişiminin fiili taarruz günü olan 15 temmuz bu vatanın evlatları tarafından püskürtülmüş ve inlerine girene kadar sürecek bir sürek avının başlangıcı olmuştur.

"15 TEMMUZ’UN KAHRAMANLARINDAN BİRİ DE TÜRK MEDYASIDIR"

"Türk medyasının o karanlık gecenin aydınlığa dönüşmesinde çok büyük bir payı oldu ve Mustafa Cambaz kardeşimiz o mücadelenin de bir simgesi oldu adeta. Ruhu şad olsun. 15 Temmuz’un kahramanlarından biri de Türk medyasıdır.

O gece darbecilerin hedeflerinden biri de medya olmuştur bunu hep birlikte yaşayarak gördük. Ancak medyamız çok büyük ölçüde bu darbenin karşısında yer almış, örnek bir tavır ve mücadele sergilemiştir. Dünya basını için de örnek ve ilham kaynağı olacak bu cesur ve kararlı duruşundan dolayı medyamıza, tüm medya mensuplarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Fotoğraf sergisini gezdik, gazetecilerimizin o geceye yaptıkları tanıklığı hep birlikte gördük. Esasen bu fotoğraf karelerinin içindekiler kadar arkasındaki hikayeler de bir cesaret ve kahramanlık örneğidir. O yüzden bu kareleri çeken her bir foto muhabirimizi tebrik ediyorum. Buradaki kareler sıradan fotoğraflar değil. Her bir kare demokrasi zaferinin ayrı birer hikayesi. Aynı kare içerisinde birçok duyguyu aynı anda yaşayabiliyoruz. Burada hepsini baskı olarak görüyoruz ama her bir kareye bakarken o geceyi tekrar yaşıyoruz. Esasen halen fotoğraflara bakarken bizi o gecenin duygularına götüren şey, 15 Temmuz’un ne kadar büyük bir badire ama aynı zamanda büyük bir zafer olduğunu gösteriyor"

15 Temmuz ülke ve toplum tarihimiz açısından bir milat noktasıdır.

Bu zor zamanda tüm vatandaşlar darbe girişimine tepki vermiş ve bir araya gelerek bir destan yazmıştır.

15 Temmuz sadece bugünlerde değil, gelecektede tarih sayfalarında bir demokrasi Zaferi olarak yer alacaktır.

2017 yılı itibarı ile 15 Temmuz günü, “Demokrasi ve Özgürlükler Günü” olarak resmi tatil ilan edilmişti,

Halkımızı yine bu akşam tüm yurtta yapılacak olan anma programlarına bekliyoruz.

Bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet ve mağfiret diler,

tüm gazilerimize tekrar sağlık ve afiyetler niyaz ederiz.

Rabbimiz vatanımızı, Devletimizi ve Aziz Milletimizi iç ve dış bütün tehlikelerden  ilelebet muhafaza eylesin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.