Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zorlu maçlar başlıyor

Yazının Giriş Tarihi: 13.09.2018 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.09.2018 00:04

Beşiktaş maçından sonraki son yazımda Bursaspor’u beğendiğimi belirtmiş, ‘bu takımdan çok umutluyum’ diye başlık atmıştım. Özellikle ikinci yarıdaki oyunu ve oyuncuların bireysel anlamdaki performanslarına dikkat çekmiştim. Milli maç arasının Bursaspor gibi yeni kadro yapılanmasına giden takımlar için bulunmaz fırsat olduğunu da yazmıştım.

Yeşil Beyazlı takımın bu süreyi çok iyi değerlendirdiğini düşünüyorum.

Beni bir mutlu eden de ki daha sonra bunu bütün Türkiye konuştu; alt yapıdan gelen oyuncuların başarıları. Türkiye’de iki hoca var ki biri Samet Aybaba diğeri de Giray Bulak, genç oyunculara sürekli şans verirler. Bu anlamda Bursaspor çok şanslı. Geriden geleceklerle birlikte, Okan, Ertuğrul, Burak ve Furkan’ın takıma oturması Bursaspor’un geleceğinin emin ellerde olacağını gösteriyor.

Yabancı oyuncu kuralı ister sınırlı olsun ister sınırsız, kendi öz evladınızın forma giymesi ve sergilediği başarılı performansın mutluluğunu hangi yabancı oyuncu verebilir ki. Bu büyük bir övünç kaynağıdır. Bu isimler ileride Bursaspor’a para da kazandıracak.

Lig’de devre arasına çok var ama milli maç aralarının mini devre arası olarak yorumlanabileceğini düşünecek olursak; şimdi artık beşinci haftayla birlikte maraton yeniden başlıyor.

Beşiktaş maçı gösterdi ki yeni Bursaspor, her maçı kazanabilecek oyuncu kalitesini yakaladı. Yeni transfer edilen Sakho, Saviet, Lima, Aytaç gibi oyuncuların Furkan, Burak, Latovlevici destekli üst düzey performansları Bursaspor’un iyi sonuçlar alması için beni umutlandırıyor.

Fikstüre baktığımızda Bursaspor’u içerde dışarıda zorlu maçlar bekliyor. Bu seri Rizespor deplasmanıyla başlıyor. Başakşehir maçı, Sivas deplasmanı ve kardeş Ankaragücü maçı. Sonrasında da Galatasaray deplasmanı.

Bursaspor için milli arayla ilgili söylediklerim her takım için geçerli. Bu süreyi iyi değerlendirmek. Açıkçası her takım için kritik haftalar başlıyor. Son üç maçının ikisini geriden gelerek berabere bitiren Bursaspor’un hatırlarsanız içerdeki Kayserispor maçı golsüz bitmişti.

Peki takım Rize deplasmanında ne yapar? Çaykur Rizespor’a baktığımızda onlar da lige iyi başlayamadılar ve iki yenilgi iki beraberlik aldılar. Teknik adam değişikliği yaşadılar. İbrahim Üzülmezle yollar ayrıldı. Ve Bursaspor’u yenerek yeni bir sayfa açmak istiyorlar.

Bursaspor’un kadrosu ve bireysel anlamda oyuncu profili Rizespor’dan çok daha iyi. Beşiktaş maçında gördüğüm ışığın etkisi ve onbeş günlük aranın da iyi değerlendirilmiş olduğunu hesaba katarak Bursaspor’un galibiyete yakın taraf olduğunu düşünüyorum. En azından Bursaspor, Rize’de kaybetmeyecektir.

Bakalım bekleyip göreceğiz...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.