Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zor maç

Yazının Giriş Tarihi: 04.02.2019 00:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.02.2019 00:09

Haftanın en zor maçlarındaki biri Bursaspor-Konyaspor maçı. Bursaspor sahasında seyircisiyle iyi oynuyor, Konyaspor da hocasıyla istediği performansı yakaladı.

Konyaspor’un Aykut Kocamanla yakaladığı ten uyumu ve grafiği biliyoruz. Bir hoca ve bir şehir-takım arasında ancak bu kadar birliktelik ve uyum olur. Bu da takıma yansıyor. İşte Konyaspor’un başarısındaki sır burada. Takım oyunu oynayarak son dakikaya kadar oyun disiplininden kopmuyorlar ve az pozisyon bulmalarına rağmen sonuca gidiyorlar.

Bursaspor için her zaman söylüyorum. Takım fark etmeksizin sahasında her maçın favorisi. O muhteşem seyirci desteğiyle takım bazen kötü oynasa da bakıyorsunuz ikinci yarı coşuyor. Bu maçta da Bursaspor’u galibiyete daha yakın görüyorum. Ancak Konyaspor’un yabana atılacak bir takım olmadığı gerçeğinin de altını çiziyorum.

Bu tip maçlarda favori göstermek gerçekten zor. Çünkü iki takımın da artıları çok fazla. Her türlü sonucun çıkabileceği bir maça hazırlıklı olmalıyız.

Bursaspor’un orta sahasına özellikle Badji-Aytaç ikilisine çok görev düşecek. İlk toplara müdahale, rakibe boş alan bırakmama ve rakibin pas trafiğini bozulma anlamında kilit oyuncular Badji ve Aytaç. Son maçlarda her ikisi de iyi oynuyor.

Diğer maçların aksine kanat akınlarından çok Konyaspor savunmasının arasına atılacak toplar etkili olacaktır diye düşünüyorum. Eğer Samet hoca yine Yusuf ve Lima kanatlarıyla başlarsa ki öyle tahmin ediyorum, bu ikilinin topla içe kat etme savunanın arkasına atılacak toplara doğru bir zamanlamayla hareketlenmesi gerekiyor. Tabii ki bitirici vuruşlardaki ustalık da çok önemli.

Samet hocanın nasıl kadro ile başlayacağını bilemiyorum ama Shehu’yu ilk onbirde görürsek şaşırmam.

Konyaspor’un takım halinde iyi oynadığını zaten biliyoruz. Gerek savunmadan çıkan gerekse orta sahadan hücuma destek veren oyuncular da her an skoru değiştirebilecek kalitede.

Hangi takım kazanır kestirmek güç. Ama kesinlikle kaliteli bir maç izleyeceğimizi düşünüyorum...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.