Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zor Günlerdeki Güzel Gelişmeler

Yazının Giriş Tarihi: 09.06.2020 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.06.2020 00:04

Çin’de ortaya çıkan ve beklenmedik bir hızla bütün dünyaya yayılan Koronavirüs (Covid-19), toplumları da büyük bir karamsarlığa itti. Hayatını kaybeden ve hastalıkla boğuşan insanlar, daralan ekonomiler, üretimini durduran fabrikalar, işsiz kalan insanlar bu karamsar tablonun kök nedenini oluşturuyor.

Dünyanın birçok yerinde bilim insanları aşı ve ilaç için çözüm ararken, insanlık gelecek sevindirici haberleri beklemekten başka fazla bir şey yapamıyor. Yapılan ve yapılması gereken tek şey; koruyucu önlemleri titizlikle uygulamaktır şu dönemde.

Tabii olaylara bakarken her şeye karamsar bir tablo çizemeyiz. Bütün bu olumsuzlukların yanında özellikle ülkemizde zaman zaman güzel haberlere şahit oluyoruz. Bu olumlu gelişmeler zor günlerimizde bize umut veriyor ve geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlıyor.

Örneğin; yakın zamana kadar Türkiye insansız hava araçlarını dışarıdan ve bin bir güçlükle temin etmeye çalışıyordu. Ancak son dönemlerde yapılan hızlı ve etkin çalışmalar sonucunda silahlı insansız hava araçlarında (SİHA) dünyanın önde gelen ülkeleri sınıfına girdik ve bu gelişme şu zor günlerde insanlarımıza bir miktar sevinç ve umut kaynağı oldu.

Yine konumuza dönersek; Koronavirüs hastalığına karşı yapılan mücadelede de ülke olarak önemli başarılar elde ediyoruz. Umut verici, sevindirici gelişmelere şahit oluyoruz.

Bu güzel gelişmelerden bir tanesi de Kalite Şehri Bursa’da gerçekleştirildi.

Bursa’da özel sektöre ait bir tekstil kuruluşu; antimikrobiyal etkisi yüzde 99.95, fitrasyon etkisi ise yüzde 98.80 olan ve 45 boyunca her gün yıkanarak kullanılabilen maske üretti.

Kullanmak zorunda olduğumuz maskelerin; gerçekten koruyuculuk sağlaması ve bu konuda kullanıcıya güven vermesi çok önemli. İşte yeni üretilen ve oldukça kaliteli görünen bu maskelerin hastalıktan korunmada topluma önemli bir katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Söz konusu tekstil firmasının Genel Koordinatörü Hamza BAKAN konu hakkında şu açıklamaları yaptı;

“Biz tekstil firması olarak hızlıca bazı ar-ge çalışmaları yaptık. Yaptığımız bu çalışmalar sonucunda antimikrobiyal iplik ve kumaş üretimi gerçekleştirdik.  Korona virüsle tüm Dünyanın savaştığı bu dönemde kumaşımızı hızlıca özel dokuma teknikleri ile maske aşamasına getirmek için yoğun çalışmalar içerisine girdik. Yaklaşık 1 ay gibi bir süreçte en etkin ve kullanışlı bu maske ürünümüzü nihai aşamaya getirdik.

Maskemiz; Türkiye’ de Bir İlk olarak Silver İon Teknoloji Tekrar Kullanılabilir Antimikrobiyal Koruyucu bir Maskedir. Maksimum koruma için %98,8 bakteriyel filtreleme verimliliğine sahiptir ve EN 14683:2019 Avrupa Standardına uygundur, aynı zamanda Medikal Maske Tip 2 sınıfındadır. Maskenin iplik ve kumaşından kaynaklı antimikrobiyal ve antibakteriyel özelliği olan bir maskedir. Konforlu, kullanımı kolay ve estetik yapıdadır. 60 oC’ de yıkanıp tekrar kullanılabilir. Burun telli bir üründür. Akredite laboratuvarlarda test edilerek antimikrobiyal etkinlik %99 üzerinde tespit edilmiştir. Koruyucu maskemiz; lif polimer yapısı içerisine gümüş iyonlarının eklenmesi ile üretilen antimikrobiyal iplikten elde edilen kumaş ile üretilmiştir. Akredite laboratuvar testleri, CE Belgesi ve tüm yasal sertifikasyonları tamamlanarak ürün kullanıma hazır hale getirilmiştir.

Ürettiğimiz iplik ve kumaşta ülkemizde yaptırdığımız akredite laboratuvar testlerinde mikroorganizmaları yüzde 99 oranında yok ettiği raporlanmıştır. İplik ve kumaş ürünümüzün içerisinde bulunan anti mikrobik ajan ipliğin içerisine hapsedildiğinden dolayı ürün üzerinde uzun süreler etkinliğini korur.”

Bu ülkeye katkı sağlayanların her zaman yanında olmalıyız. Elde edilen bu tür güzel başarılar sadece bir firmanın meselesi değildir. Tüm toplum için önemlidir ve bu yüzden böyle bir çalışmayı gerçekleştirenleri tebrik ediyoruz.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.