Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ZOR FİKSTÜR

Yazının Giriş Tarihi: 19.07.2018 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.07.2018 00:03

Bir taraftan sezonun başlamasını beklerken, diğer taraftan hazırlık maçlarını ve transferleri takip ederken, fikstüre de bakıp tahminler yapıyorum.

Lige başlamanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Hatta nasıl başlarsan öyle gider diye de kalıplaşmış bir cümle vardır. İlk haftalarda alınacak iyi sonuçlar camiayı da havaya sokar, adaptasyon sürecini azaltır ve takıma özgüven verir.

Elbette ki her takımın hedefi iyi bir başlangıç yapmaktır. Kadrosu oturmuş, belli bir sistemde oynayan, birkaç transferle kadrosunu güçlendiren takımların avantajı daha çoktur. Yani sezona iyi başlamaya daha yakındırlar.

Ancak son sezonlarda istediğini yapamamış, bir değişim sürecine girmiş, yeni bir teknik kadro, yeni oyuncularla sezona başlayacak takımlar için tabii ki iyi başlangıç biraz daha zordur.

Bursaspor bu tanıma uyuyor. Son bir iki yıllık kabus sonrasında yeni bir anlayışla, köklü değişikliklerle lige başlayacak Bursaspor’un önünde zorlu bir süreç var. Samet hocanın tecrübeleri ve isabetli transferlerle bu süreç daha da azalacaktır.

Bununla birlikte gelelim fikstüre. Futbolda şansa ne kadar inanırsınız bilmem ama lige kendi sahasında başlamak ve ilk haftalarda kendine daha denk güçte takımlara oynamak şüphesiz ki bir avantaj.

Bursaspor’un fikstürüne baktığımızda lige İstanbul’da Fenerbahçe maçıyla başlayacak. Örneğin ikinci haftadaki içerde Kayserispor maçı ilk hafta olsaydı sanırım daha iyi olurdu. İç saha avantajı, seyirci avantajı. Her ne kadar Kayserispor da güçlü bir takım olsa da iç saha avantajıyla Bursaspor bir adım önde diyebilirdim. Tabii ki bunu ikinci hafta için şimdiden söyleyebilirim. Ama ilk maç zor çok zor.

Sonraki maçlara baktığımızda Konya  deplasmanı ve içerde Beşiktaş maçı. Rizespor deplasmanından sonra da içerde Başakşehir maçı. Buraya kadar zorlu hatta şanssız bir fikstür diyebiliriz. Daha sonraki haftalarda takımın oturacağını da düşünürsek tam lig kıvamında maçlar yedinci haftadan sonra başlıyor.

Güzel bir başlangıç ve iyi bir sezon olması dileğiyle, fikstüre bir kez daha bakalım...

1. Hafta: Fenerbahçe-Bursaspor

2. Hafta: Bursaspor-Kayserispor

3. Hafta: A.Konya-Bursaspor

4. Hafta: Bursaspor-Beşiktaş

5. Hafta: Ç.Rizespor-Bursaspor

6. Hafta: Bursaspor–M.Başakşehir

7. Hafta: Sivasspor-Bursaspor

8. Hafta: Bursaspor-Ankaragücü

9. Hafta: Galatasaray-Bursaspor

10. Hafta Bursaspor-Alanyaspor

11. Hafta: Trabzonspor-Bursaspor

12. Hafta: Bursaspor-Kasımpaşa

13. Hafta: Akhisarspor-Bursaspor

14. Hafta: Bursaspor-BB Erzurumspor

15. Hafta: Bursaspor - Antalyaspor

16. Hafta: Göztepe-Bursaspor

17. Hafta: Bursaspor-Y.Malatyaspor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.