Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zalimden medet ummak

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2017 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2017 00:03

Batı medeniyeti... Köşe yazılarımı takip edenler bilir, sık sık bizim asıl düşmanımızın batı medeniyeti olduğunu yazar dururum. ABD'si, İngiltere'si ve AB'si ile (hatta buna Rusya'yı da dahil edebiliriz) zalim bir topluluğun adıdır bu. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un 'tek dişi kalmış canavar' olarak nitelediği medeniyet de tam olarak budur.

Bunlar zaman zaman menfaatleri gereği birbirleriyle çatışsalar da, konu Müslümanlar olduğunda anında birleşiverirler. Temel özellikleriyse, adalete değil sömürüye dayanmalarıdır.

Merhametten bi haber bir medeniyet!

Bu öyle bir medeniyettir ki, elindeki müthiş teknolojik gelişmişliğe rağmen insani açıdan hep sınıfta kalır. Küçük menfaatleri için büyük yangınlar çıkarmayı, üç kuruşluk faydaları için on binlerce insanı diri diri gömmeyi, yakmayı, bombalamayı da kendilerinde bir hak olarak görürler. Kur'an-ı Kerim'in anlatımına göre ise 'küfür tek millettir' şeklinde tanımlanan topluluktur batı medeniyeti.

Bakın bu topluluğun lideri konumundaki ABD'nin sadece siyahlara ve Kızılderililere yaptığı katliamlar bu ülkenin tarihten silinmesi için yeterlidir. İnsanları derilerine göre ayırmak da yine bu ülkenin dünya literatürüne armağanıdır! 

Tarihe kaydedilen bazı notlar

Amerika Kıtası'nda yaşanan katliamları bazı vicdanlı batılılar tarihe şu cümlelerle not düşmüştü: "Ben Küba’da iken üç ayda yedi bin çocuk öldü. Bu kadar büyük, güçlü ve verimli topraklar kısa sürede boşaldı. İnsanlığa yabancı olan tüm bu vahşeti kendi gözlerimle gördüm ve şimdi bile yazarken ürperiyorum."

"Askerler pek çok Kızılderili’yi uykularında öldürdüler. Annelerinin göğüslerinden çekilip alınan bebekler anne-babalarının gözleri önünde kılıçla parçalanıyor ve bebeklerin parçaları ateşe atılıyordu. Kundaktaki bebekler beşikleri içinde parçalanıyor, kafaları eziliyor, en taş-yürekli adamın bile vicdanını sızlatacak bir vahşilikle öldürülüyorlardı."

Sonuç olarak bugün bize özgürlükçü ve demokrat diye model olarak yutturulmaya çalışılan ABD'nin, kendi ülkesinde öldürdüğü siyah derilileri, soykırım yaptığı Kızılderilileri ve dünyanın geri kalanında yaptığı katliamları düşünürsek bu ülkenin elinde milyonlarca insanın kanı var.

Diğerleri farklı mı?

ABD böyle de, bu batı medeniyetinin diğer ülkeleri farklı mı? Avrupa'da birbirlerini boğazladıkları yüz yıl savaşları bile bu ülkelerin barbarlıklarını ve zalimliklerini görmek için yeterliyken, tarihte yaptıkları katliamlar, özellikle de İslam coğrafyasında gerçekleştirdikleri soykırımlar bu ülkelerin bozuk sicilinde duruyor.

Her ne kadar Avrupa ile pek anlaşamayan bir konumda olsa da Rusya'nın da çok ciddi sabıkaları var. Özellikle Stalin, Lenin döneminde yaptıkları, özellikle de soydaşlarımıza karşı giriştikleri katliamlar hafızalarımızdaki tazeliğini koruyor. Hasılı kelam sevgili okur, ortada tam bir 'al birini vur ötekine' durumu var.

Bu tek dişi kalmış vahşi batı medeniyeti ve onun evlatları sadece güce tapıyor. Bu uğurda öldürdükleri milyonlarca insanın onların gözlerinde bir sinek kadar bile değeri yok.

Bölge ve Suriye

Bugün hemen yanı başımızda Irak'ta, Suriye'de yaşananlar ortada. Libya'da, Mısır'da, Afganistan'da, Pakistan'da, Hindistan'da, Afrika'da dün ve bugün yaşananlar da herkesçe malum. Hal böyleyken bu adamlardan medet ummak ne kadar mantıklı?

Suriye'ye kutup ayısı gibi dalıp ortalığı darmadağın eden, yaptığı bombardımanlarla binlerce sivili, yüzlerce çocuğu katleden Rusya, Esad'a da tekrar hayat verdi. Peki, bu sorunun çözümünde kurtarıcı ABD'mi? ABD ile Rusya'nın kapışacağını bekleyip umutlanacak mıyız? Elbette hayır. Bu karşılıklı çıkar çatışmaları yine ölecek Müslümanların kanları üzerinden sürdürülecek.

Biz ne zaman Türki Cumhuriyetler ve İslam dünyası olarak bir araya gelip inisiyatif alırsak ancak o zaman kurtulacağız. Aksi takdirde tek millet olan bu küfür medeniyeti zamanı geldikçe hepimizi tek tek avlayacak. Birinci Dünya Savaşı sonrası darmadağın edilen, birliği bozulan Türk ve İslam dünyasının tekrar birlik olması ise çok zor. Hele ki, bölgenin fitne yuvası İran'ın gücü sürdükçe.İşimiz çok zor ama biz gayret etmek zorundayız. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.