Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Zaferin cephanesi üretimdir”

Yazının Giriş Tarihi: 02.01.2017 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.01.2017 00:00

Bugün yeni yılın ilk işgünü… Hiç zaman kaybetmeden bugünden başlayıp 2017’de birlik ve beraberlik içinde çalışmalı, üretmeliyiz… Huzur ve güvenlik için, ekonomi için, gelişme ve daha çok büyüme için, kendimiz, özellikle geleceğimiz ve bizden sonraki kuşaklar için bunu yap-ma-lı-yız…

Bursa’da bunu kurumsal anlamda Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) yapıyor, yazımızın başlığındaki söz de BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’a ait…

Bursa ekonomisi, örnek bir uyumla çalışan BTSO meclisinin aldığı kararlarla geleceğini sağlam temeller üzerine inşa ediyor.

Gerek meclis üyeleri ve meslek komiteleri, gerekse de sektör konseyleri Oda yönetiminin çalışmalarına aktif katkılar sağlarken, yürütülen projelere verilen tam desteği de BTSO’nun Aralık ayı meclis toplantısında gördük.

İbrahim Burkay başkanlığındaki BTSO yönetimi göreve geldiğinde Oda bütçesi 27 milyon TL idi. Son 3 yılda kademeli olarak bütçesini yüzde 70’e yakın arttıran BTSO, 2017 bütçesini 45 milyon TL seviyesine yükseltti.

İbrahim Burkay’ın verdiği bilgilerde ve yapılan sunumda gördük ki; bu süreçte Oda’nın gelirleri de yüzde 80 artarak, 30 milyon TL’den 55 milyon TL’ye kadar çıkmış.

Bu rakamlar, BTSO’nun üyeleriyle kurduğu güçlü iletişimi ve hizmet kalitesini artırmaya dönük adımların sonucuna ulaşıldığını gösteriyor.

Üyelerin Oda’sına duyduğu aidiyet duygusunun güçlenmesi ile çalışmalara verdiği destek sonucunda da ana gelir kalemlerinden biri olan aidat gelirleri de yüzde 100 oranında artış göstermiş.

BTSO, yine 3 yıllık süreçte tahakkuk-tahsilat oranını da yüzde 60’lardan yüzde 90 seviyesine kadar yükseltmiş.

Bunları her yılın son ayındaki meclis toplantısında yapılan, BTSO’nun en kısa sürede tamamlanan bütçe oylamalarından birisi olan ve Meclis üyelerinin oy birliği ile onayladığı 2017 bütçesinin müzakerelerinde gördük.

Burkay Başkan da oylamadan sonra yaptığı teşekkür konuşmasında;

“Ortaya koyduğumuz örnek birlik ve beraberliğin devam etmesini diliyorum. Bursa için katma değer üreten projelerimizi destekleyen ve kentimizin geleceğine inşa eden değerli çalışma arkadaşlarıma ve siz kıymetli meclis üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte Bursa’mıza ve ülkemize değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

BTSO’nun, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Sektör Liderleri, Dönüşüm ve Fark Yaratanlar, İhracat, En Başarılı KOBİ’ler, İnovasyon ve İş Barışına Katkı Sağlayanlar kategorilerinde başarılı üyelerinin ödüllendirildiği gece de bu tespitlerimizi iyice doğruladı.

Ödül töreni gecesinin açılış konuşmasını yapan İbrahim Burkay orada da, birçok ülkenin yeniden dizayn edilmeye çalışıldığı bir dönemde Türkiye’nin, büyük devlet olmanın gereğini yerine getirmeye devam ettiğini ve zaferin cephanesinin üretim olduğunu söyleyip konuşmasını şöyle tamamladı;

“Bugüne kadar kentimizin ve ülkemizin ekonomisine değer katan büyük başarı hikâyelerini hep birlikte yazdık. Önümüzde çok daha büyük hedefler var. Ekonomik seferberlik bilinciyle yeni destanlar yazabiliriz. Bunun için de büyük düşünmeye ve çok çalışmaya mecburuz. 2023 hedeflerimize ulaşmak için yatırımlarımızı ve üretimimizi daha da artırmalıyız.”

Bu yazdıklarımın ardından sonuç mu?

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın “Zaferin Cephanesi Üretimdir” sözü her şeyi anlatıyor ve şimdi daha çok üretim zamanı…

Bir kez daha sağlık, sevgi, başarı ve mutluluk diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.