Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zafer Ruhu…

Yazının Giriş Tarihi: 30.08.2019 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.08.2019 00:03

Kent adına kentlilik adına en önemli buluşma noktalarından birisi de kültürel ve sporsal aktivitelerdir. Bursa Büyükşehir Belediyesi yaz okulları kapanış törenini Nilüfer'de güçlü bir katılım ile gerçekleştirdi. Ak Parti’nin bugüne kadar Nilüfer'e genel bakışı tam bütünleşmekten uzak bir tutumdu. İnegöl Belediye Başkanlığı görevinden Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine atanan Alinur Aktaş, ilk günden bugüne Nilüfer ve Mudanya'yı Büyükşehir ile özdeşleştirdi. Sonrasında gerçekleşen seçimlerle yeniden Başkan olan Aktaş'ın Nilüfer'e ayrı bir ilgi duyduğu aşikar. Kentin ortak dokusuna yani birlikteliğine en önemli dokunuş olan bu tutumu ilk günden beri takdir etmekteyim.

Büyük şehir demek, bütün bir şehir demektir. Bu hedef kitlede Aktaş, toplumu birleştirmek adına doğru yolda diyebiliriz. Yaz Okulları kapanış töreninde İş Adamı ve sporcu Fuat Alpaslan ile de keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyesinin Aktaş ile birlikte güçlü bir sporcu ağına ulaştığını ifade eden Alpaslan, "Büyükşehir Belediyespor geldiği noktada güçlü bir borç ödemesi gerçekleştiren, veliler ve sporcular ile sahiplenilen bir kulüp oldu. Kenti bütünleştiren Alinur Aktaş, kent için önemli bir fırsat. İş dünyası kendisinin yanında" diyerek Belediyespor'a kentin destek vermesi çağrısında bulundu.

***

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a Türkiye'nin beğenisini kazanan Bursaray içerisinde gerçekleştirilen "Zafer Ruhu" temalı tiyatral çalışmayı sordum. Kendilerine hem kent içerisinden hem de ülke genelinden çok çeşitli 30 Ağustos Zafer proje önerileri geldiğini ifade eden Başkan Aktaş, "birçok proje içerisinde asıl aradığımız gerçeğin Zafer Ruhu olduğuna inandık. Değerlerimizi ve bize bu günleri yaşama şansını verenleri yeni nesillere hatırlatmak ve o günleri unutturmamak adına böylesine anlamlı bir çalışmaya imza attık. Zafer Ruhu temalı çalışmamıza çok sayıda Bakan, Milletvekili, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları ve vatandaş sosyal medya üzerinden çok büyük destek verdi. Türkiye'nin ötesine geçen böylesine güçlü bir ruhu yaşatmak adına verdiğimiz emeğe sahip çıkan halkımızı gönülden selamlıyorum" diyerek yeni döneme dair çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade etti.

Sayılgan, "İl Başkanımızın yanındayız"

Büyükşehir Belediyesi yaz okulları kapanış töreninde kısa bir sohbet fırsatı yakaladığım Ak Parti Bursa İl Başkan Vekili Mustafa Sayılgan'a kongre sürecini sordum. Kentin Ayhan Salman'dan memnun olduğunu, teşkilat olarak Başkan Salman'ın yanında olduklarını vurgulayan Sayılgan, "birilerinin kişisel algılarına kurban edilecek bir siyasetimiz hiç olmadı. Bursa'da ciddi adımlar atılıyor. Ak Parti’nin Türkiye'deki gururu olan kentimiz Bursa'ya emeği büyük olan Başkanımız Ayhan Salman, kongre sürecinde de adayımızdır. Artık parti içi kavga çıkarma oyunlarından birileri vazgeçmelidir. Bursa, Ak Parti’nin ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğunu sandıkta bir kere daha söylemiştir. İnanıyorum ki, Ayhan Salman başkanımızla başarılı bir 5 yıla imza atacağız" diyerek İl Başkanlarının yanında olduklarını ifade etti.

TEKNOSAB durdu mu?

Türkiye'nin gözbebeği projelerinden olan TEKNOSAB ile ilgili sosyal medya ve ulusal ağlarda projeye nakti desteğin kesildiği hususu gündeme getiriliyor. Son dönemin en başarılı vizyon projelerinden olan TEKNOSAB, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının da gurur projelerinden. Kentin kalifiye istihdam sorununu çözmek ötesinde Türkiye'nin geleceği adına mihenk taşı konumunda ki projeye başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ankara yoğun ilgi gösterirken, ortaya atılan iddialar ülke ve kent adına üzücü.

TEKNOSAB üzerinden gelişen iddialara yönelik soru yönelttiğimiz Ak Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, "TEKNOSAB özelinde bir sorun yok. Aldığımız son bilgilere göre 1 yıl içerisinde fabrika binaları yükselmeye başlayacak. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde Bursa'ya 6-7 milyar dolar değerinde yeni bir yatırımı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi aracılığı ile kazandırmaya çalışıyoruz. Mevcut ekonomik zorlukları da esnafımızın ve iş dünyasının yanında olarak aşacağız. Hükümetimiz ve Devletimiz güçlüdür" diyerek 1 yıl içerisinde birçok sorunun aşılacağını ifade etti.

Türkiye'nin en önemli kentlerinden olan Bursa, Ak Parti’nin 18 yıllık döneminde en az yatırım ve hiç teşvik almayan kenti olarak karşımıza çıkıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.