Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüz yıl sonra müttefikimiz Almanya

Yazının Giriş Tarihi: 05.06.2016 03:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 03:36

 

Almanya yüz yılı aşkın bir süredir müttefikimiz ama bu öyle bir ittifak ki, bugüne kadar bu topraklara zarardan başka bir şey sunmadı. Şüphesiz ki, İttihat ve Terakki'den beri batı medeniyeti hayranı ve basiretsiz devlet yöneticilerimiz yüzünden bu çark böyle işledi ama bizim beceriksiz yöneticilerimizin oluşu Almanya'nın yaptıklarını örtmüyor.

 

Dost kazığı

Almanların bugüne kadar bize attığı en büyük kazık bundan tam 102 yıl önceydi. Sultan İkinci Abdülhamid'in, sömürge ihtirasıyla tutuşan Almanların hırslarını kullanarak yürüttüğü akılcı politika ve dengede götürdüğü ilişkiler, İttihat ve Terakki'nin ülkenin yönetimini ele geçirmesiyle son buldu ve koskoca imparatorluğun çöküşüne zemin hazırlandı.

Bu iş bilmez batı budalaları yüzünden Abdülhamid'in uzun yıllar sürdürdüğü denge politikası yerine koca imparatorluğun kaderi Almanların tasarrufuna kaldı. Gerisi malum, cihan harbine nasıl girdiğimizi de bugün herkes biliyor.

Savaşa girdiğimiz yetmiyormuş gibi neredeyse ordumuzun tamamını da Alman generaller yönetti. Bu öyle bir ittifaktı ki, itilaf devletlerine karşı yanımızda savaşan (!) Almanya'da, Kudüs'ün düştüğü haberi alındığında bir tek bayram ilan etmedikleri kaldı.

 

Değişen bir şey yok

Cumhuriyet döneminde ise çok da değişen bir şey olmadı. Almanya bize karşı görünürde dost ve müttefikti ama her kritik süreçte bizi satmayı ve yalnız bırakmayı sürdürdü. Bütün bunları neden mi yazıyorum? Çünkü ülkemizde öyle bir hava estiriliyor ki, sanki bu Ermeni safsatasını gerçekten dost olan Pakistan, Azerbaycan ya da KKTC almış gibi tepki gösteriliyor. Herkeste bir 'Almanya bize bunu nasıl yapar' tepkisi; günaydın beyler. Almanya durduğu yeri yüz yıldır hiç değiştirmedi ki.

Alman sanayisinin ihtiyacını karşılamak üzere davet ettiği gurbetçilerimizin yıllardır orada çekmediği çile kalmadı. Nice soydaşımızın kanına giren Naziler, Alman derin devletinin görünmez zırhıyla korundu. Avrupa Birliği'ne üyeliğimiz konusundaki tutumlarını zaten anlatmaya bile gerek yok. PKK'lıların yıllarca Almanya'da nasıl rahatça dolaşıp at oynattıklarını hatta korunduklarını biliyoruz. Yetmedi, 90'lı yıllarda PKK'ya karşı kullandığımız için Almanya bize silah bile satmadı! (Hibe değil, parasıyla…)

 

Alman Türkler

Bugün durduk yere Ermeni yalanına apar topar sarılıp panik halinde iş yapan (!) Almanya neden bu paniği yaşamaktadır? Türkiye'nin geldiği nokta, Avrupa'nın yeni ulaşım üssü olma hedefiyle yapılan havaalanı hamlesi, 'dünya beşten büyüktür' söylemi, üzerlerindeki mülteci baskısını kırmak için bizi tampon bölge olarak kullanmak istemeleri vs. başlık çok ama sanıyorum Türkiye'nin yaklaşan hamlesine karşı gard almak istiyorlar. Bence bu acelenin sebebi bu.

Burada Almanların yüz yıllık pozisyonunda bir değişiklik yok ama gerçekten tepki göstermemiz gerekenler de var. Başını Cem Özdemir'in çektiği, bugün nereden geldiğini bile unutacak kadar Almanlaşan bazı Türk (!) milletvekilleri var. Bir de çok kısa bir süre önce Almanya ziyaretinde bunlarla (ve Claudia Roth ile) kucaklaşıp hasret gideren parti yöneticilerimiz var!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.