Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Somalı İşçilerin Kıdem Tazminatları Hala Ödenmedi

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Soma’da yaşanan maden faciası sonrasında işten çıkarılan 2 bin 831 maden işçisinin kıdem tazminatlarının seçim öncesinde sadece yüzde 10’unun ödendiğini yüzde 90’lık kısmının ise hala ödenmediğini...

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2015 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2015 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Somalı İşçilerin Kıdem Tazminatları Hala Ödenmedi
CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Soma’da yaşanan maden faciası sonrasında işten çıkarılan 2 bin 831 maden işçisinin kıdem tazminatlarının seçim öncesinde sadece yüzde 10’unun ödendiğini yüzde 90’lık kısmının ise hala ödenmediğini açıkladı.

Mazlum Nurlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “301 işçimizin hayatına mal olan Soma faciasının ardından işten atılan 2 bin 831 işçinin kıdem ve ihbar tazminatlarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından ödenmesi için Nisan ayında kanun çıkarılmış ve işçilerin tazminat alacaklarının yüzde 10’u seçimden önce ödenmiştir. Ancak işçi alacaklarının yüzde 90’lık kısmı hala ödenmeyi beklemektedir. Ödemeler, 4 Nisan 2015 tarihinde Meclis’te çıkarılan 6645 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna istinaden TMSF tarafından yapılmıştır. Mecliste gurubu olan tüm partiler işçilerin paralarını alması için bu kanuna destek vermişlerdir. Bilindiği üzere, 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen Soma faciası bahane edilerek, Soma Kömürleri A.Ş.’de çalışan 2 bin 831 işçi bir cep telefonu mesajıyla işten çıkarılmıştır. Kıdem tazminatları ödenmediği için de işçiler mağdur edilmişlerdir. Hala tazminatlarını alamayan işçiler Ramazan Bayramı öncesi üç kuruşa muhtaç hale getirilmişlerdir. Hükümet, işsiz madencilerin içinde bulunduğu zor durumu kullanarak tazminatların sadece yüzde 10’luk kısmını 7 Haziran’dan önce ödemiştir. Fakat işçilerin tazminatlarının kalan kısmını ödememiştir" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.