Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yükselen siyaset

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2015 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.11.2015 00:04


 

Seçim sonrası güzel gelişmelere şahit oluyoruz. Yaklaşık altı aydır neredeyse ticari hayatı durma noktasına getiren belirsizlik ve endişeli bekleyiş, yerini güven ortamına bıraktı. Seçimin hemen ardından ticari hayatta gözle görülür bir hareketlenme söz konusu. İşin ilginç yanı, iktidara yakın olanlar da, olmayanlar da gelinen noktadan memnun görünüyorlar. Geçen gün sohbet ettiğim bir işadamı arkadaşım keyifli bir ses tonuyla, "Ben AK Parti'ye oy vermedim ama seçim sonucunun nimetlerinden faydalanmaya başladık" diyordu.

 

Siyasi mesajlar

Piyasadaki rahatlamanın yanı sıra siyasette de bir rahatlama yaşandığı görülüyor. Tüm partiler sonucu olgunlukla karşılayıp yeni dönem için çalışma ve iç muhasebeye gitme yönünde bir eğilim gösteriyorlar.

Burada normal partiler arasında kabul etmediğim HDP'yi elbette ayırıyorum. HDP'yi normal bir parti olarak görmediğimi ve radikallikten beslendiğini düşündüğümü bu köşeyi takip edenler zaten biliyorlar. Onlar yine amiyane tabirle hır çıkarmanın peşinde fırsat kolluyorlar. O yüzden günümüz siyasi hayatında ve değerlendirmelerinde yerlerinin olmadığını savunuyorum. En azından gerçek bir siyasi parti gibi davranmaya başlayacakları güne kadar.

Aradaki bir kaç çatlak sesi saymazsak, AK Parti, CHP ve MHP liderleriyle sözcülerinin açıklamalarıyla topluma yansıttıkları yaklaşımları çok olumlu buluyorum.

Sanki seçim sonrası herkese sihirli bir değnek değdi. Hepsinde bir olgunluk, letafet ve sağduyulu yaklaşım ortaya çıktı. İnşallah böyle de devam eder.

 

Siyasete güven yükselmeli

Bu çizgi bozulmaz ve siyasi partiler çağımızın gereklerine uygun bir şekilde münazarayı, istişareyi, diyalogu, empatiyi ve rakiplerine saygı duymayı başarabilirlerse inanın kazanan ülkemiz olur. Özellikle Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim gecesi yaptığı balkon konuşmasındaki yaklaşımını ve daha sonraki açıklamalarında da muhalefetle birlikte çalışma arzusunu vurgulamasının altını çizmek gerekiyor. Muhalefet partilerinin de kestirip atmak yerine bu çağrılara olumlu cevaplar vermesi bizleri daha da umutlandırıyor. Bu tarz olgun yaklaşımlar ve birlikte atılacak doğru adımlar siyaset kurumuna olan güveni de yükseltecektir.

Bu siyasi ortam zehirlenmez ve daha da beslenerek büyütülürse bizim çocuklarımız çok daha güzel ve güçlü bir Türkiye'de yaşayacak. İnsanların farklı inanç ve düşünce özgürlüğünün olduğu, herkesin hakkının korunduğu, farklı siyasi görüşlere ve partilere mensup insanların birbirinden kaçmak yerine bir araya gelerek konuşabildiği bir Türkiye'de, bu ülkenin huzurunu ve geleceğini hedef alan dış güçlerin maşaları ve provokatörler dışında hiç kimse kaybetmez. Toplumun artık gerilmek, kamplaşmak yerine kucaklaşmaya ihtiyacı var.

 

Yiğit düştüğü yerden kalkar

Yeni döneme hazır bu kadar güzel başlanmışken, başta yeni anayasa ve siyasi partiler kanunu olmak üzere, ekonomik reformları içerecek ve üretim şartlarımızı yeniden yapılandıracak düzenlemelerde, bu ülkenin ve insanının hak ettiği yere gelmesini sağlayacak yeni bir sistemin kurulmasında siyasi partilerimizin el birliğiyle çalışması en büyük beklentim.

Artık bağıran, birbirlerine savurdukları salvolarla gündem oluşturan değil, projeleriyle yarışan liderlerin bu ülkeye katkı yapmalarını, eğer beceremiyorlarsa çekilerek yolu açmalarını bekliyoruz. Bu kadar sıkıntılı bir coğrafyada her gün kıskaca alınmamız için nice hinliklerin planlandığı bu kadim topraklarda, içeride safları sıklaştıracak devlet adamlarına ihtiyaç var. Bu şartlara uymayanlar gitmelidir ve gideceklerdir de çünkü zamanın ruhu bunu zorluyor. Akıntıya karşı kürek çekenler de elbette bir süre sonra pes etmek zorunda kalacaklar.

Önce iç birliğimizi sağlayacağız ve biz ayağa kalktığımız da arkamızdan nice mazlum milletler gelecek. Bu coğrafyanın tekrar yüzünün güleceği günler emin olun Türkiye ayağa kalkmadan gelmeyecek. Emin olun bunu en iyi bugün bu coğrafyayı karıştırmak için uğraşanlar biliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.