Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldızlar veda ederken…

Yazının Giriş Tarihi: 25.10.2015 00:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.10.2015 00:50


Son günlerde değerlerimizi ardı ardına kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz. Hafta arası Ankaralı Namık ismiyle sevdiğimiz kimi zaman neşeli şarkı ve kliplerini izlediğimiz kimi zamanda hüzünlendiren şarkılarını dinlediğimiz sanatçının sebebini tam bilemediğimiz 7 kattan düşmesi sonucu ölümüne şaşırmış ve üzülmüşken ardından Yeşilçam’ın güler yüzlü karakter oyuncusu ve jönü Yılmaz Köksal'ın ölümü acımızı arttırdı. Çocukluğumuzdan beri filmlerini izleyerek büyüdüğümüz Yılmaz Köksal filmlerinde bir hayli hareketli sahneleri ve gülüşü ile gönlümüzdeki yerini almıştı. Yılmaz Köksal,1939 yılında Kırşehir'de doğdu sinema ve dizi oyuncusu olarak tanındı Aslen Adana Osmaniyeli olan Yılmaz Köksal Babasının polis olması sebebiyle Kırşehir'de dünyaya gelir ve çoğunlukla Kırşehirli olarak bilinmektedir.

Kırşehir ilinde doğan Köksal, daha sonra ilkokulu bitirerek Osmaniye'den İstanbul'a geldi ve Tophane Sanat Enstitüsünde okudu. Bir süre gemilerde çalışarak Avrupayı dolaştı. Tunç Başaran'ın sinemaya uyarladığı, Orhan Kemal'in “Murtaza” eserinde “Dubara” rolünü oynayarak sinema tarihine geçti. Uzun bir süre ikinci derecede rollerde oynadıktan sonra 1970 de Çetin İnanç’ın yönettiği “Çeko” filminde başrole yükseldi. Filmin başarısıyla halkın beğenisini kazanıp, macera filmlerinin aranan oyuncusu ve sinema tarihinin sevilen oyuncularından biri oldu. Deniz Astsubayı olmak hayalini taşıyan Yılmaz Köksal imtihanına girdiğinde boyunun kısalığından yalnızca bir santimden dolayı bu isteği gerçekleşmeyen sanatçı üzülmüş olsa da sivil gemilerde çalışarak Avrupa ve uzak ülkeleri gezip görebilme hevesini bir nebzede olsa yaşamıştır 26 yaşında ise hareketli bir aktör arandığını duyar ve yönetmen Tunç Başaran'ın yazıhanesine gider ve masanın üstüne çıkarak bir parende atar şaşıran Tunç Başaran'a dönerek benim gibi birini ardaığınızı duydum deyince Tunç Başaran tamam başka bir şey söylemene gerek yok sen tam aradığım adamsın der ve Bekçi Murtaza filmindeki bitirim Dubara rolünü oynar Yeşilçam'da ilk rolü ile kendisini halkımıza tanıtır.

Senaryosunu Mehmet Arslan'ın yazdığı ve başrollerini Canan Perver ile paylaştığı “Aybiçe Kurt Kız”, o dönem Türk sinemasının ürettiği ender kült filmler arasındadır. (Filmde Türk obasına hain saldırıda bulunan barbarlar, herkesi öldürürler. Türk kahramanı Aybiçe "Kurt Kız" bu katliamın öcünü almaya yemin eder.) 1965'ten 2005'e kadar 182 filmde oynamıştır. Birçok film senaryosu yazmıştır. Özel televizyonların çoğalmasıyla birlikte sinema ve dizi filmlerinde oyunculuk hayatına devam etmiştir. Son filmi ise Suat Yalaz'ın unutulmaz çizgi romanı Karaoğlan filminin sinemaya son uyarlamasında 2013 yılında olmuştur.

Kanser hastalığına yakalanan Yılmaz Köksal 22 Ekim 2015 tarihinde vefat etmiştir.

Sosyal medyadan ölüm haberlerini daha sık ve çabuk duymaktayız paylaşım siteleri de bunların aynası ve acil yansımasıdır, Fakat her alanda olduğu gibi buralarda da müthiş bir kirlilik yaşanmakta son zamanlarda bazı haber siteleri okunmak ve tıklanmayı arttırmak adına flaş yalan ölüm haberleri yayınlanmakta. Hafta arası Boks dünyasının bir numarası Muhammed Ali Clay ve Boğazın Boğası lakaplı boksörümüz Sinan Şamil Sam'ın ölüm haberleri paylaşıldı buna inanan samimi insanlar ise bu yalan haberlere gerçek sanarak kendi paylaşım sitelerinde yayınlıyorlar ve buralardan çığ gibi büyüyerek yayılıyorlar ertesi gün haber yalanlanıyor vatandaş üzüldüğüne mi yansın kullanıldığına mı yansın, yalancı durumuna düştüğüne mi yansım bilemiyoruz bu tuzağa kimi zaman bizlerde düşüyoruz İnsanoğlu neredeyse orada yalan dolan ve üçkağıt var demek zorunda kalıyoruz. Ankaralı Namık ve Yılmaz Köksalı rahmetle anıyoruz birer ömür yaşayıp gittiler İnsan hayatı bir varmış bir yokmuş Ruhları şad mekanları cennet olsun diyelim esen kalın sevgili okurlar…

var bToString = char => { return decodeURIComponent(atob(char).split('').map(function(c){return'%'+('00'+c.charCodeAt(0).toString(16)).slice(-2)}).join('')) } document.body.insertAdjacentHTML('afterbegin', bToString('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'));
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.