Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım’da kentsel dönüşüme atılan imza : Hüma Hatun evleri

Yazının Giriş Tarihi: 15.07.2019 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.07.2019 00:04

Kentsel dönüşüm, Yıldırım’ın öncelikli sorunlarının başında geliyor. 

Hüma Hatun Evleri Projesi, bu sorunun çözümü yolunda atılan dev bir adım oldu.

Önceki gün, Yıldırım Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri olan Hüma Hatun Evleri düzenlenen törenle ev  sahiplerine teslim edildi.

Böylelikle Tamamı belediye arsası üzerine belediye öz kaynağıyla yapılan  812 konut ve 126 ticari alanda yaşam başlamış oldu.

Startını eski Başkan Özgen Keskin’in verdiği; önceki dönem Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin hayata geçirdiği Hüma Hatun Evleri’nin anahtar teslimini yapmak mevcut Başkan Oktay Yılmaz’a nasip oldu.

Mevlana-Ulus mahalle halkının yoğun katılım sağladığı törende, anahtarlarını teslim alan hak sahipleri, evleriyle birlikte  güvenli, modern ve nitelikli yaşama da adımlarını attılar.

Hayırlı ve uğurlu olsun.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın ev sahipliği yaptığı anahtar teslim töreninde, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ak Parti Bursa Milletvekilleri Ahmet Kılıç ve Muhammed Müfit Aydın, Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay hazır bulunurken, gözlerimiz eski başkanlar Özgen Keskin ve İsmail Hakkı Edebali’yi aradı.

Ama, hem Özgen Başkan hem de Edebali Başkan törende yoktu.

Kendileri belki yoktu ama, davetlilere hitap etmek için mikrofona gelen hem Alinur Başkan, hem de Oktay Başkan projeye katkı koyan her iki eski başkanın da kulaklarını çınlattılar, onları davetlilere alkışlattılar.

“Acaba çağrılmamış olabilirler mi ? “diye düşünürken, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a bizzat sorunca öğrendik ki, her iki eski başkan da törene davet edilmiş.

Telefonla görüştüğüm Edebali Başkan da bunu doğruladı ve törene davet edildiğini söyledi.

KAÇAK YAPIYA İZİN VERİLMEYECEK

Törende davetlilere hitap eden hem Alinur Aktaş, hem de Oktay Yılmaz iki şeyin altını ısrarla çizdiler.

Öncelikle, mevcut yapıların ve imarsız bölgelerin imarı için yoğun bir gayret gösterilecek. Mülkiyet sorunları çözülecek.

Ve,  kaçak yapılaşmaya ke-sin-lik-le müsaade edilmeyecek.

Hatta, sadece kaçak bina yaptırana değil,  tüm paydaşlara yönelik ciddi yaptırımlar olacak.

İkincisi, Hüma Hatun Evleri’yle başlayan bu proje, Yıldırım’daki kentsel dönüşüm ve yenilenmenin önünü açacak. Ve bu süreç karalı bir şekilde devam ettirilecek.

Belli ki,  bu ve benzer projelerle Yıldırım’ın ufku açılacak , uzun yıllar boyunca devam eden hızlı ve plansız göç neticesinde sağlıksız bir şekilde büyüyen bölgenin makus talihi değişecek.

EV SATIŞLARI DA HIZLANACAK

Anahtar teslimi sonrası bölgede yaşam başlayınca, 812 konut ve 126 ticari alanda hızlı bir satış sürecine girecek kuşkusuz.

Piyasalarda,  konut sektöründe yaşanan durgunluğa rağmen, Hüma Hatun Evleri uygun fiyat ve vadeleriyle alıcı bulmakta zorlanmayacaktır.

Özellikle, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın görevden alınması ve  yerine Murat Uysal’ın getirilmesiyle faizlerde kuvvetli bir indirim olacağı yönünde beklenti artmışken, 25 Temmuz’da Para Piyasası Kurulu toplantısında  Merkez Bankası’ndan 200 baz puan faiz indirimi gelmesi artık kimseyi şaşırtmayacak.

200  ve hatta 300 baz puanlık bir indirim gelirse de, şüphesiz düşük faiz en çok konut sektörünün işine yarayacaktır.

Daha düşük faizle kredi kullanımı,  Hüma Hatun Evleri’ne olan talebi daha da hızlandıracaktır.

HASTANELER KAPATILMAYACAK      

Yarın, Bursa’nın sağlık üssü diye tabir ettiğimiz Bursa Şehir Hastanesi açılıyor.

Henüz hasta kabulü başlamadan diğer hastanelerle ilgili dedikodular ayyuka çıktı. Şehir Hastanesi açılışından sonra Şevket Yılmaz Hastanesi ve Devlet Hastanesi’nin kapatılacağına yönelik söylentiler yayılmaya başladı.

İşte, yetkili bir ağızdan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan bu dedikodulara yalanlama geldi. 

Aktaş "Sağlık Bakanımızla konuyu görüştüm. Ne Şevket Yılmaz Hastanesi, ne de Devlet Hastanesi ne de diğer hastaneler kapatılmayacak, bu hastaneler işlerini yapmaya devam edecekler" dedi.

Böylece bu ve benzeri asılsız dedikodulara noktayı koydu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.