Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Turgay Ferahlıer

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2019 00:00

Bu yazımız da Bursa siyasetine yıllarca emek vermiş bir dostumuzdan bahsedeceğiz, Yıllar önce Ankara da yapacağımız Demokrat parti (DYP) Kongresi öncesinde yaptığımız il yönetimi ve Büyük kongre delegeleri toplantısında yaptığı ateşli ve duygusal konuşmasını hiç unutamadığım sevgili dostum Turgay Ferahlıer'den bahsedeceğiz, benzeri bir konuşmayı da Buttim de yapılan il kongresinde yapmış ve ayakta alkışlanmıştı. Turgay Ferahlıer Demokrat parti kökenli bir taban siyasetçisi olarak Millet ittifakından Yıldırım ilçemizde İyi parti kontenjanın dan meclis üyeliğine seçilmiştir. Turgay Ferahlıer'i tanıyanlar ne kadar iyiliksever olduğunu gayet iyi bilirler. Muhtaç insanlara her zaman yardım elini uzatan, sorunları yerinde tespit edip çözüm yolu üreten bir değerdir. Üstlendiği meclis üyeliği görevinin üstesinden gelip Yıldırım ilçesine renk katacağına adımız gibi eminiz.

Turgay Ferahlıer Siyasi hayatına 1984 yılında İnegöl çarşısında Doğruyol partisi il binasında merhum Abdülkadir Cenkçiler'in il başkanı olduğu dönemde 1017 nolu üye olarak göreve başladı, ilk kongrede ise Davutkadı ilçe delegesi seçildi, o yıllarda bırakın yönetici ve delege olmayı vatandaş partiye üye olmaktan korkuyordu. 12 Eylül darbesinin silindir gibi ezdiği halk çekimser kalmayı tercih ediyordu, üstelik tek başına iktidar olan güçlü bir Anavatan partisi de seçimleri silip süpürmüştü. Turgay Ferahlıer bu dönemlerde kendisi gibi yüreğini ortaya koyan bir avuç insanla  Adalet partisinin devamı olan DYP yi canlandırma telaşına düşmüşlerdi.

Kısa bir zaman sonra önce 1987 de yapılan genel seçimlerde TBMM ye 59 vekil göndererek mecliste temsil hakkı kazanarak kısa sürede başarı sağlanmıştı bundan iki yıl sonra 1989 da yerel seçimlerde Bursa ilk kez büyükşehir statüsüne kavuşmuştu merkez Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer olarak üç merkez ilçeye bölünmüştü, Turhan Tayan'ın il başkanlığında DYP o dönem büyükşehir ile birlikte belediye seçimlerini 4-0 almış oluyordu, işte Turgay Ferahlıer bu kadrolarıın içinde genç bir siyaset emekçisiydi.  Siyasetten alanlardan değil hep verenlerden oldu, bunu yıllardır bilenlerdenim, Turgay Ferahlıer kendisinden yardım isteyenlere hayır demeyi beceremez, girişken olduğu kadar hassas bir kalbe sahiptir, mağdurlara yardım etmekten, işlerini görüp dua almaktan ziyadesiyle keyif alır, üst düzey görevlilerin haksızlığını görürse de sonuna kadar kavgasını hak yerini bulana kadar da yapar.

Turgay Ferahlıer'in hedefleri ise Yıldırım ilçesinde geniş katılımlı Bursaspor taraftarlar derneği kurmak, kendisine gençlerden ve Bursaspor taraftarlarından bu konuda yoğun talep olduğunu söylerken, derneğin merkezini Davutkadı, Derebahçe mevkisinde yapmayı düşünüyor, her mahalleden derneklerine temsilci alıp gençlerin spora yönelmelerini, özellikle gençlik için tehdit oluşturan uyuşturucu ve benzerlerinden uzak tutarak spor ile iç içe olmalarını sağlamak ana hedeflerinden yalnızca biri, bu konuda kendisine bizlerde destek veriyoruz, sonuçta gençler ülkemizin geleceği ve teminatıdır, gençliğe yatırım yapmayan ülke ve şehirler ilerde büyük sıkıntılar yaşamaya mahkumdur.

Kendi bakış açımla Turgay Ferahlıer'i anlatırsam sevgili dostumun işi çok zor bu göreve seçilmesine en çok sevinenlerdenim, geniş bir çevresi olan yeni meclis üyemiz ne yazık ki muhalefet boyutunda göreve seçildi, ancak buna kimse bakmaz ve kendisinden bir çok vatandaşımızın yardım talebinde bulunacağını biliyorum. Yapacaklarını fazlasıyla yapacaktır, kendisini aşan görevlerde talep edilen istekler doğru ve hakkaniyetli ise bunların olması için masaya yumruğunu vuracak kadar da omurgalı bir yapıya sahiptir.

Turgay Ferahlıer Halka hizmetin Hak'ka hizmet olduğunu iyi bilir ve kalben de bunun uygulayıcısı olur. 25 yıllık dostuma gönülden başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.