Hava Durumu

Yiğitler kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı

Yiğitler Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, vatandaşlara bölgede yürütülecek kentsel dönüşüm projesini anlattı.
Yıldırım Belediyesi tarafından hayata geçirilecek ‘Yiğitler Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı’ projesi kapsamında yürütülecek çalışmalar öncesi bölge sakinleriyle uzlaşma görüşmeleri başladı Kentsel Tasarım ve Gelişim Merkezi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yıllardır devam eden çarpık yapılaşmanın insanların refah seviyesini düşürdüğü gibi suç oranlarını arttırdığını ve komşuluk ilişkilerini zaafa uğrattığını söyledi. 2014’te Yıldırım için çıktıkları hizmet yolculuğunda önlerinde iki alternatif bulunduğunu aktaran Edebali, “Ya mevzuatın arkasına sığınıp asfalt dökmek çöp toplamak gibi rutin işleri yaparak görev süremizi tamamlayacak ya da risk alarak radikal kararları uygulayıp, Yıldırım’ın güzelliklerinin üstünü örten çarpık yapılaşmayı ortadan kaldıracaktık. Biz, şehrimizin geleceği için elimizi taşın altına koyarak ikinci yolu seçtik” dedi.
Şehir yönetimini bilim, objektiflik ve hakkaniyet olmak üzere üç temel kıstas üzerine inşa ettiklerini vurgulayan Başkan Edebali, “İster devasa kentsel dönüşüm projesi olsun isterse bir çocuk parkı olsun, her projeyi alanında uzman bir ekiple, günümüzün teknolojik gelişimlerinden yararlanarak hayata geçiriyoruz. Bunları yaparken de herkese eşit mesafede davranıyoruz. Hakkaniyet esasından kesinlikle taviz vermiyoruz. Özellikle kentsel dönüşüm projelerimizde mülk sahibinin, müteşebbisin ve şehrin kazanacağı bir çalışma yapıyoruz. Bu üç esas etrafında gerçekleştirilen çalışmaların başarıya ulaşması haktır” ifadelerini kullandı.

Oluşturulma Tarihi: 3 Temmuz 2017, Pazartesi 17:35
Güncellenme Tarihi: 3 Temmuz 2017, Pazartesi 17:35
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.